Zmiany obsługowe - luty 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
-
To ile jest postoju na tych Młocinach. Dziś ok. 17 widziałem dwa, oczekujące na odjazd, Jelcze.Georg pisze:Ale autobusy w szczycie popołudniowym podjeżdżały dziś poopóźniane o 10 minut. Płocka->Metro Młociny. Więc coś tu jest nie tak.

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Piątek, ślisko... Poproszę to 103 w DP do Mobilisu, tyle narzekań na rozkład, że mógłbym tę linię polubićGeorg pisze:Ale autobusy w szczycie popołudniowym podjeżdżały dziś poopóźniane o 10 minut. Płocka->Metro Młociny. Więc coś tu jest nie tak.

- Bastian
- Sułtan Maroka
Wczoraj po południu na przykład widziałem straszne korki w rejonie Tunelowej (Szeregowy_Równoległy pisze:Piątek, ślisko...

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Tak. I nie tylko ja narzekam na linię 103, na czasy przelotu... Jeżeli w ferie, gdzie nie ma korków, nie ma dużo ludzi na mieście, wpadam na Tunelową na -5/-6, to coś jest nie halo. Ja wiem, gdzie jest to halo, Organizator nie... Co do brygady - nic nie trzeba dokładać. Z 08 zrobić całkę i będzie po kłopocie. Są też trzy(?) wtyczki - z nich zrobić dodatki, a nie kurs-widmo, który i tak robi śmieszne koło.fraktal pisze:To znaczy: chcesz żeby wydłużyli? No to nie spodziewaj się za bardzo, bo żeby wydłużyć czasy przejazdu i zachować częstotliwość (rozkładową), trzeba dołożyć brygadę pewnie. A w obliczu kryzysu....Pawel_ pisze: jak pasażerowie płacą krocie Organizatorowi, to niech Organizator się ogarnie i zrobi coś z cudowną linią 103. Serio. Bardzo serio. Myślałem, że zmienią się czasy przejazdu, jak dzisiaj brałem podwieszkę, ale tego, czego się dowiedziałem tutaj, to się tego nie spodziewałem...
-
podaj gdzie trzeba zmienić, zanosi się, że 103 będzie miała skorygowany rozkład.Pawel_ pisze:Tak. I nie tylko ja narzekam na linię 103, na czasy przelotu... Jeżeli w ferie, gdzie nie ma korków, nie ma dużo ludzi na mieście, wpadam na Tunelową na -5/-6, to coś jest nie halo. Ja wiem, gdzie jest to halo, Organizator nie... Co do brygady - nic nie trzeba dokładać. Z 08 zrobić całkę i będzie po kłopocie. Są też trzy(?) wtyczki - z nich zrobić dodatki, a nie kurs-widmo, który i tak robi śmieszne koło.fraktal pisze:To znaczy: chcesz żeby wydłużyli? No to nie spodziewaj się za bardzo, bo żeby wydłużyć czasy przejazdu i zachować częstotliwość (rozkładową), trzeba dołożyć brygadę pewnie. A w obliczu kryzysu....
AWF - AWF 1 minuta na przejazd tych dwóch przystanków to za mało (ewentualnie można zrobić granice 6-21), do tego Tatarska-Kozielska 1 minutę też warto dać w godzinach dłuższych niż 7-9 (np. 7-19), bo potem to już nikt tam nie wsiada ani nie wysiada. W drugą stronę 103 nie radzi sobie na odcinku DW.ZACHODNI-Krzyżanowskiego - zazwyczaj w szczycie przyjeżdża na -1. Więc gdzieś na tym odcinku trzeba by było dodać minutę w godzinach szczytu. Kozielska-Tatarska trzeba by rozszerzyć granice dla tej minuty (nie tylko w szczycie popołudniowym, ale także przez cały dzień, bo światła Powązkowska/Tatarska są mają krótką fazę dla Tatarskiej, a długą dla Powązkowskiej. Reszta chyba jest ok.
Dw. Zachodni (Tunelowa) - Metro Młociny:
Brylowska
Krzyżanowskiego - dwie minuty,
Tatarska
Duchnicka - dwie minuty,
Gen. Maczka
Obrońców Tobruku - dwie minuty,
Kochanowskiego
Piaski - dwie minuty,
Metro Stare Bielany
AWF - dwie minuty.
Dodatkowe pięć minut. Pięć minut, które z reguły brakuje mi na Młocinach.
Metro Młociny - Dw. Zachodni (Tunelowa):
Przy Agorze
UKSW - dwie minuty,
AWF
AWF - zdecydowanie minuta, autobus jeździ, a nie lata,
Piaski
Galla Anonima - dwie minuty,
Kochanowskiego
Obrońców Tobruku - dwie minuty,
Tatarska
Kozielska - jedna minuta,
Sołtyka
Młynów - dwie minuty, na upartego, bardzo upartego.
Pięć, sześć minut, które z reguły brakuje na Tunelowej.
Brylowska

Tatarska

Gen. Maczka

Kochanowskiego

Metro Stare Bielany

Dodatkowe pięć minut. Pięć minut, które z reguły brakuje mi na Młocinach.

Metro Młociny - Dw. Zachodni (Tunelowa):
Przy Agorze

AWF

Piaski

Kochanowskiego

Tatarska

Sołtyka

Pięć, sześć minut, które z reguły brakuje na Tunelowej.