Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
-
Wolfchen
- (Busmann)
vernalisadonis pisze:Dzieci i żony nie mają żadnego wkładu w rozwój, ale dając taki przywilej to ta praca będzie bardziej atrakcyjniejsza niż praca w innych firmach.
To ja poproszę o przywileje dla mojej partnerki (bo do żeniaczki mi nie jest śpieszno) - wiadomo, żołnierze (jak i strażacy, policjanci i inne służby) mają specyficzną pracę i często ich w domu nie ma...
MeWa pisze:Ale obecnie nie ma problemu ze składaniem CV na stanowiska motorniczych, kierowców, maszynistów.
Wręcz w TW jest ich podobno całkiem dużo.

S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
-
metron
Podejrzewam że podobne przywileje występują na całym świecie, nikt tego nie neguje traktując to jako rodzaj bonusu tak aby zachęcić pracownika
W Polsce jednak szczuje się jednych na drugich aby wszyscy mieli g....o i pracowali za miskę ryżu
W Polsce nie ma prawa być pracownika, ma być niewolnik który ma siedzieć cicho, Jak tylko podniesie łeb usłyszy że na jego miejsce jest kolejka chętnych
Dlaczego trwa nagonka na bezpłatne bilety dla pracowników i członków ich rodziin
Dlaczego nawet słowem nikt nie wspomniał o całej rzeszy tych "którym się należy"
Dlaczego bezpłatny bilet ma dostać bezrobotny menel któremu nie chce się pracować
-
MeWa
- Cukiereczek
metron pisze:Podejrzewam że podobne przywileje występują na całym świecie, nikt tego nie neguje traktując to jako rodzaj bonusu tak aby zachęcić pracownika
Jak już bawimy się w taki populizm, to chciałbym zauważyć, że w wielu krajach dotkniętych kryzysem
obniżono pensje w sektorze publicznym. Kryzys to nie jest czas pracowników, tylko pracodawców.
MZ pisze:vernalisadonis pisze:Uważam, że firmy też powinny dbać o najbliższych pracownika, bo taki pracownik poświęca swój czas, zdrowie i w zamian za to oprócz pensji powinien dostać jakiś przywilej dla siebie i rodziny.

A energetycy i całe ich rodziny mają darmowy prąd? Dzieci urzędników dostają darmowe przybory szkolne (długopisy itp.)?
Nie popadajmy w skrajności. Przywileje tak - ale tylko dla pracowników!
Energetycy i ich rodziny płacą niemal darmową stawkę za prąd.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
-
MisiekK
MeWa pisze:Ale obecnie nie ma problemu ze składaniem CV na stanowiska motorniczych, kierowców, maszynistów.
Z tym nigdy nie ma problemu. Składać można na tony.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
KwZ
MeWa pisze:Kryzys to nie jest czas pracowników, tylko pracodawców.
Pracodawców też nie. Ale: najbardziej nie jest czas pracowników, jeśli jest wysokie bezrobocie. A to mamy od zawsze.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
metron
Owszem pensje obniżono niedawno rzekomo z powodu kryzysu. Kiedy przeczytałem jakie przywileje i za co mają pracownicy w biednej w pogrążonej kryzysie Grecji do której ratowania każdy z nas krezusów musiał się dorzucić to złapałem się za głowę
Pracownik dostaje dodatek za to że do pracy przyjdzie czysty lub dostaje dodatek za to że zechce zjeść obiad w stołówce zakładowej lub dostaje dodatek za obsługę kserokopiarki
Chciałem zwrócić uwagę na inny aspekt. W Grecji próba odebrania przywilejów skończyła się tym że ludzie wyszli na ulice
W Polsce mamy za to szczucie jednego na drugiego. Można bezkarnie zabrać wszystkie przywileje, można dowalić bezkarnie większe i nowe podatki
Społeczeństwo zamiast się zjednoczyć będzie się cieszyć że sąsiadowi "zabrali"
U nas od dawna pracownik ma robić dużo za małą pensje, siedzieć cicho i cieszyć się że może pracować
-
MisiekK
metron pisze:Społeczeństwo zamiast się zjednoczyć będzie się cieszyć że sąsiadowi "zabrali"
Panie Boże spraw, aby memu bliźniemu było gorzej...
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
metron
MisiekK pisze:metron pisze:Społeczeństwo zamiast się zjednoczyć będzie się cieszyć że sąsiadowi "zabrali"
Panie Boże spraw, aby memu bliźniemu było gorzej...
Dzień Świra wiecznie żywy
-
WojtekE65
Swoją drogą, jakby każdy miał normalną pensję oraz stabilną i pewną pracę, obyłoby się bez przywilejów, becikowych itp.
-
KwZ
metron pisze:W Polsce mamy za to szczucie jednego na drugiego. Można bezkarnie zabrać wszystkie przywileje,
Ha ha ha. A nie, to nie jest śmieszne. Ale i tak nieprawdziwe.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
-
mw158979
metron pisze:Dlaczego trwa nagonka na bezpłatne bilety dla pracowników i członków ich rodziin
A dlaczego cala reszta Warszawy nie ma darmowych biletow?
Po tym co ZTM nawyprawial z cenami w pierwszym rzedzie wlasnie im powinny poleciec przywileje. Bo na razie to im w zasadzie wszystko jedno ile bilet kosztuje albo gdzie i ile napieprza bezzasadnych kosztow - no bo placi i tak albo miasto albo pasazer. A tak byli by blizej problemu.
-
metron
mw158979 pisze:metron pisze:Dlaczego trwa nagonka na bezpłatne bilety dla pracowników i członków ich rodziin
A dlaczego cala reszta Warszawy nie ma darmowych biletow?
Po tym co ZTM nawyprawial z cenami w pierwszym rzedzie wlasnie im powinny poleciec przywileje. Bo na razie to im w zasadzie wszystko jedno ile bilet kosztuje albo gdzie i ile napieprza bezzasadnych kosztow - no bo placi i tak albo miasto albo pasazer. A tak byli by blizej problemu.
Przecież spora część warszawiaków korzysta z komunikacji za darmo. Wystarczy popatrzeć ile osób korzysta z praw do bezpłatnych przejazdów w Warszawie
-
bepe
metron pisze:
Przecież spora część warszawiaków korzysta z komunikacji za darmo. Wystarczy popatrzeć ile osób korzysta z praw do bezpłatnych przejazdów w Warszawie
No ile? Pół procent pasażerów?
-
MichalJ
Z uprawnieniami do bezpłatnych przejazdów jest prawie 20% populacji. Ile z tych osób faktycznie jeździ - pojęcia nie mam, można tylko przypuszczać, że rzadziej korzystają z komunikacji niż przeciętny pasażer.
-
fik
- Naczelne Chamidło
Skłaniałbym się ku wartości oszacowanej przez bepego, podczas kontroli ktoś z uprawnieniami do bezpłatnych przejazdów trafia się circa about w co drugim pojeździe. To oczywiście bardzo zgrubny szacunek, ale rząd wielkości się z pewnością zgadza.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!