Flixbus (d. PolskiBus)
Moderator: JacekM
Wiadomo, że to, co się nie opłaca, to wyleci.kajo pisze:Dlatego zastanawiają się nad (dalszą?) likwidacją części kursów.
O relokacji taboru plotki są od dawna, ale o jakiejś pozawarszawskiej bazie to pierwsze słyszę.kajo pisze:Powodem są problemy centrali związane z kryzysem i chęć przeniesienia części busów do bazy w innym mieście i uruchomienie kursów z niego.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Ja widze że mocno wzroslo zapelnienie kursów Warszawa-Częstochowa-Katowice. Zakonczyla się praktycznie przebudowa gierkowki i duzo kursów jest wyprzedanych w calości (np z Katowic najbliższe bilety można kupic dopiero na jutro na 23:45) a do tego w Czestochowie podstawiane sa czasami "bisy".
To jest dobra trasa dla PB, spokojna jazda ze stalą prędkościa, stosunkowo male spalanie, można jednym autobusem dwa kólka w ciągu doby zrobic.
To jest dobra trasa dla PB, spokojna jazda ze stalą prędkościa, stosunkowo male spalanie, można jednym autobusem dwa kólka w ciągu doby zrobic.
Artykuły o uruchomieniu kursów nie przez Warszawę były od jakiegoś czasu, więc powstanie bazy w innym mieście jest racjonalnym następstwem.Wolfchen pisze:Wiadomo, że to, co się nie opłaca, to wyleci.kajo pisze:Dlatego zastanawiają się nad (dalszą?) likwidacją części kursów.O relokacji taboru plotki są od dawna, ale o jakiejś pozawarszawskiej bazie to pierwsze słyszę.kajo pisze:Powodem są problemy centrali związane z kryzysem i chęć przeniesienia części busów do bazy w innym mieście i uruchomienie kursów z niego.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- R-9 Chełmska
No coraz mniej atrakcyjna oferta się robi z mojego całkiem prywatnego punktu widzenia.Rosa pisze:Ale jest to najluźniejszy kurs z Katowic.
Od 1 marca trasy z Warszawy przez Łódź, Poznań do Berlina i z Warszawy przez Łódź, Wrocław do Pragi będą startowały z Mlocin.
Na Wilanowskiej pozostaje coraz mniej.
Jak mam dojechać na drugi koniec miasta do autobusu, to po drodze mam... Dworzec Centralny.
A swoją drogą to ciekawe, czy wyślą maile z informacją do wszystkich klientów którzy dawno temu zakupili bilety na te przenoszone kursy?
W czasie przejazdu to może byc znikoma różnica albo nawet możemy wyjśc na +. Dla mnie Mlociny wzgledem Wilanowskiej to + 10 minut przeznaczone na dojazd ale z kolei to 10 minut raczej zostanie zaoszczędzone na tym że autobus PB nie bedzie musial się z A2 przebijac przez prawie całe miasto na Wilanowską.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ciekawe, czy wrócą po otwarciu POW.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow