Hm, godziny otwarcia Lidla?Georg pisze:To drugie pytanie: trochę związane z 523, ale przede wszystkim 171. Dlaczego na odcinek Konarskiego-Bemowo-Ratusz są przeznaczone 2 minuty od 9 do 20? Pytam nie tylko dlaczego są 2 minuty, ale przede wszystkim dlaczego w takich dziwnych godzinach. Zwykle jest albo od 7 do 20 albo od 15 do 20.
Czasy przejazdu
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
noidea
Prędzej UD Bemowo, przecież to niepolityczne, żeby autobusy jechały za szybko!Adam G. pisze:Hm, godziny otwarcia Lidla?Georg pisze:To drugie pytanie: trochę związane z 523, ale przede wszystkim 171. Dlaczego na odcinek Konarskiego-Bemowo-Ratusz są przeznaczone 2 minuty od 9 do 20? Pytam nie tylko dlaczego są 2 minuty, ale przede wszystkim dlaczego w takich dziwnych godzinach. Zwykle jest albo od 7 do 20 albo od 15 do 20.
BTW, powyższy tekst Adam - Cycat?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Bo rozkład był robiony jeszcze ręcznie, ktoś tak zdecydował, zapewne na podstawie własnych doświadczeń z przemieszczania się w tej okolicy i nawet trafił, bo te dwie minuty są wtedy, kiedy mogą się przydać?Georg pisze:UD Bemowo jest czynny od 8 do 18. Więc to nie to. Lidl jest czynny od 8 do 21. To też nie to.Jakieś pomysły?
Tak pisałeś rok temu w tym samym temacie.Szeregowy_Równoległy pisze:A potem jest najweselsza część rozkładu. Dwie minuty [z Konarskiego] do Bemowa-Ratusz, wszak to jakieś 400 metrów i prawoskręt z zieloną strzałką, to musi trwać.
[ Dodano: |24 Lut 2013|, 2013 14:18 ]
Jakoś trochę sprzeczne dla mnie są te zdania, nie uważasz?Szeregowy_Równoległy pisze:ktoś tak zdecydował, zapewne na podstawie własnych doświadczeń z przemieszczania się w tej okolicy i nawet trafił, bo te dwie minuty są wtedy, kiedy mogą się przydać?
[ Dodano: |24 Lut 2013|, 2013 14:22 ]
Co nie przeszkadza, że z pozostałymi Twoimi zarzutami na temat czasu na przejazd wolskiego odcinka 523 się całkowicie zgadzam. Zastanawia mnie tylko co robią aż 3 minuty między Radiową-WAT a Starym Bemowem w szczycie. Tam są jakieś korki? Pytam bo nie jeżdżę tamtędy w godzinach szczytu więc nie wiem. A organizator z powietrza 3 minut nie wziął. Kiedyś były nawet 4 minuty.
Faktem jest, że o ile wracając czymkolwiek Górczewską do Ratusza jeszcze powiedzmy ok. 19. zawsze wysiadam na Konarskiego i daję z buta do PŚ, bo jest szybciej - albo najgorzej na to samo wyjdzie, tak o 20. to korka tam już nie ma i manewr z butem już nie jest taki opłacalny...Szeregowy_Równoległy pisze:Bo rozkład był robiony jeszcze ręcznie, ktoś tak zdecydował, zapewne na podstawie własnych doświadczeń z przemieszczania się w tej okolicy i nawet trafił, bo te dwie minuty są wtedy, kiedy mogą się przydać?Georg pisze:UD Bemowo jest czynny od 8 do 18. Więc to nie to. Lidl jest czynny od 8 do 21. To też nie to.Jakieś pomysły?
Pomijając fakt, że jazda 523 po 20:00 jest udręką - ponad 40/h nie da rady jechać bez wyprzedzenia rozkładu, ale o tym już zyliard razy było.
Jest jeden ładny odcinek - GUS - Wawelska, gdzie żeby przejechać w czasie rozkładowym 3 min, to trzeba się naprawdę mocno sprężyć i trafić na zielone na obu skrzyżowaniach.drja pisze:Pomijając fakt, że jazda 523 po 20:00 jest udręką - ponad 40/h nie da rady jechać bez wyprzedzenia rozkładu, ale o tym już zyliard razy było.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ta wypowiedź dotyczyła rozkładu w DS. Natomiast w DP problemu nie ma, bo między Konarskiego a Bemowem - Ratusz te dwie minuty są względnie OK. Czasem przeskoczy się na pierwszych światłach, czasem na drugich, ale generalnie problemu tu nie ma. Problem jest wcześniej i problem jest później, bo 3 minuty w szczycie między Radiową WAT a Starym Bemowem to jakiś sabotaż wymierzony w tych, co przy WAT są o czasie, a ja z reguły jestem.Georg pisze:Tak pisałeś rok temu w tym samym temacie.Szeregowy_Równoległy pisze:A potem jest najweselsza część rozkładu. Dwie minuty [z Konarskiego] do Bemowa-Ratusz, wszak to jakieś 400 metrów i prawoskręt z zieloną strzałką, to musi trwać.
[ Dodano: |24 Lut 2013|, 2013 14:18 ]Jakoś trochę sprzeczne dla mnie są te zdania, nie uważasz?Szeregowy_Równoległy pisze:ktoś tak zdecydował, zapewne na podstawie własnych doświadczeń z przemieszczania się w tej okolicy i nawet trafił, bo te dwie minuty są wtedy, kiedy mogą się przydać?![]()
[ Dodano: |24 Lut 2013|, 2013 22:53 ]
-5 na Podgrodzie? Proszę cię... Fakt, w stronę Bródna trzeba jechać dość żwawo, szczególnie, jak się przy M. Młociny utknie na światłach na dłużej, ale na -5 to na Bródno nigdy nie dotarłem, a w DS mam 114 dość często. Raz -4 się zdarzyło, ale to po Ogińskiego się pałętałem, bo w 118 się wczułem, śmignąłem w Bazyliańską i postanowiłem niebanalnie wybrnąć.Walas pisze:Na 114 czas przejazdu jest dziwnie zrobiony. W str. Młocin jedzie się na +(nawet +5) a w str. Podgrodzia przyjeźdza się na owy kraniec na -3-5. W str. Młocin 51min. przejazdu a w str. Podgrodzia 46min.
Po wczorajszym już dniu stwierdzam, że 714 w niedzielę to wspaniała linia dla emeryta
O ile w ciągu dnia czasu jest tylko minimalnie za dużo (zakładając wolną, komfortową i oszczędną jazdę), o tyle to co się dzieje po 21 to istny koszmar. Praktycznie wszystkie przystanki to NŻ, ludzi nie ma, zatrzymań więc też. Efekt jest taki, że nie przekraczając 40km/h, w Lipkowie ląduje się +3 do +4 (ktoś mający bardziej luźne podejście do rozkładu bez problemu osiągnąłby pewnie 7-8min).
Ostatni półkurs na 719 w niedzielę to również rozkładowy koszmar. Konkretne wartości liczbowe pominę, ale 38 minut na przejechanie z Klemensiewicza do Leszna (o północy, światła nie działają a przystanki to NŻ), na pokładzie mając dwójkę pasażerów którzy jadą do Babic to przeraźliwie, kosmicznie za dużo. Zresztą po co to tam w ogóle jedzie? Nie jechało mi się źle 20km pustym autobusem tylko po to, żeby przez Błonie wrócić do zajezdni, ale to trochę marnotrawstwo
Ostatni półkurs na 719 w niedzielę to również rozkładowy koszmar. Konkretne wartości liczbowe pominę, ale 38 minut na przejechanie z Klemensiewicza do Leszna (o północy, światła nie działają a przystanki to NŻ), na pokładzie mając dwójkę pasażerów którzy jadą do Babic to przeraźliwie, kosmicznie za dużo. Zresztą po co to tam w ogóle jedzie? Nie jechało mi się źle 20km pustym autobusem tylko po to, żeby przez Błonie wrócić do zajezdni, ale to trochę marnotrawstwo
noidea
Kłania się bark rozróżnienia rozkładowego na soboty i niedziele. W soboty, tym "po imprezowym" kursem zapewne trochę osób jedzie.Adam G. pisze:Zresztą po co to tam w ogóle jedzie? Nie jechało mi się źle 20km pustym autobusem tylko po to, żeby przez Błonie wrócić do zajezdni, ale to trochę marnotrawstwo
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale po co tę minutę dodano? Kurczę, to jakieś bicie w dupę tych, którzy postanowią wcześniej być o czasie. A potem stawia się NR na cały dzień, jak dzisiaj na Olszynce (podpadłem na +2, bo światła wzdłuż Szaserów mi pasowały). Niewątpliwie ci, którzy do Olszynki dojechali, bardzo dużo stracili na tym, że przyjechali dwie minuty wcześniej.Georg pisze:Od 1 marca dodano minutę na odcinek Ciołka-Góralska. Jak rozkład 523 przejdzie przez Busmana, to będzie miał jeszcze minutę więcej w stronę Bemowa.