Trochę szkoda mi będzie 7891beni pisze:8580-8595 > Redutowa w zamian M181M utylizacja zaś pozostaną prawdopodobnie tylko 7866, 7871, 7902, 7961, 7971 ale to się okaże pod koniec tego roku. Pozostała reszta M181M na pewno palnik. W końcu.
Rozdysponowanie taboru
Jeśli to prawda, to jest to porażką polityki MZA gdyż wozy powinny zastąpić Ikarusy, a nie Jelcze...beni pisze:8580-8595 > Redutowa w zamian M181M utylizacja zaś pozostaną prawdopodobnie tylko 7866, 7871, 7902, 7961, 7971 ale to się okaże pod koniec tego roku. Pozostała reszta M181M na pewno palnik. W końcu.
Tylko panie Flash zapomniałeś dodać że zejścia Ikarusów ostatnich odbywają się poprzez zmniejszaniu planu MZA. Plan MZA jednak aż tak się nie zwiększy po wakacjach a po oddaniu drugiej linii metra znowu plan spadnie i liczę że w końcu w roku 2014 pożegnamy Ikarusy ze stołecznych ulic. Zaś co do M181M to ich stan jest o wiele gorszy od Ikarusów które jeszcze pozostały a liczba Ikarusów spada z miesiąca na miesiąc z racji harakiri.
@Beni: Nie nakręcaj się i nie siej fermentu oprócz podziału nowego taboru nie było jeszcze mowy o przerzucie jakichkolwiek wozów i jest to twój prywatny wymysł. Co do M181M obyś się nie zdziwił jak jakiś z wymienionych przez ciebie wozów, który ma się ostać zostanie wcześniej skasowany popatrz jak było z 7860.
-
bartoni722
Mam okazję dość często jeździć przegubowymi Jelczami z Redutowej na 805.
Nówki sztuki to nie są, fakt. Ale na dodatkach mogą jeszcze spokojnie 2 lata jeździć, bo nic szczególnie niepokojącego w nich nie zauważam. Niektóre egzemplarze mają nawet całkiem przyzwoite przyśpieszenie.
Dlatego tego, co wymyślił kasowanie tych autobusów a zostawianie na kolejne X lat Ikarusów to bym...
Nówki sztuki to nie są, fakt. Ale na dodatkach mogą jeszcze spokojnie 2 lata jeździć, bo nic szczególnie niepokojącego w nich nie zauważam. Niektóre egzemplarze mają nawet całkiem przyzwoite przyśpieszenie.
Dlatego tego, co wymyślił kasowanie tych autobusów a zostawianie na kolejne X lat Ikarusów to bym...
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Czyżby częściowe zastąpienie SU10 z Mobilisu?beni pisze: 1060-1079 > Woronicza w zamian 1103-1112 kierunek Kleszczowa, oraz pożegnają ostatnie Ikarusy 260.
-
bartoni722
Nic na to ci nie poradzę że obecne zejścia ze stanu Ikarusów są za sprawą albo zmniejszania pracy albo same się eliminują. A dostawa wchodzi w zamian za to co napisałem. Teraz kolejne przetargi będą kupowane z myślą o zastępowaniu najgorszych trupów. Czyli trzeba spodziewać się przetargów na solówki w zamian za M121M i ewentualnie przegubów w zamian za N4020.bartoni722 pisze:Niby też mogę napisać, że przyjdą te wozy na Wolę i będą jeździć na 20, 23 i 26 i powiedzieć "jest opcja ignoruj", ale czy o to chodzi?