Tylko czegoś takiego się nie praktykuje dla wtyczek.emyl pisze:Lepiej na słupku powiesić tabliczkę "401 dla wysiadających".
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Gdybym chciał tam zaparkować i nie wiedział o tym 401, to mandatu bym nie zapłacił, bo w rozkładzie jazdy widzę tylko jakąś linię kursującą od 1 do 5 w nocy.ashir pisze:Tak jak już inni napisali staje i widzisz lepiej nie parkować nawet za dnia, bo kierowca może być przekonany, że tu staje nocny, a tu jednak niespodzianka, bo w dzień jeżdżą wtyczki, których nie ma w rozkładzie jazdy.
[ Dodano: Pią 05 Kwi, 2013 14:46 ]
Pojęcie "wszędzie" jest względne.Wiliam pisze:Przerażające jest że samochodziarze wszędzie muszą stanąć...
Ja zawsze parkuję przepisowo, choć przyznaję - nie ze względów ideologicznych, ale po prostu niekoniecznie mam ochotę płacić mandaty czy jeździć gdzieś i szukać auta na parkingu SM, bo odholowali.
Natomiast faktem jest, że nawet poza ścisłym centrum kompletnie nie ma parkingów podziemnych czy naziemnych czy jakichkolwiek. A niestety, nie wszystko da się załatwić komunikacją.
Nie lubię parkowania gdzie popadnie i generalnie buractwa, ale od wymierzania sprawiedliwości jest policja i SM, więc tobie co najwyżej życzę, aby któryś z kierowców ci ładnie osobiście "podziękował" za takie coś.Piottr pisze:Ja nabyłem na to konto specjalne naklejki na szyby z brzydkim obrazkiem, i nie będę wahał się nimi częstować chamów parkujących gdzie popadnie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
D-15 to D-15, nie zależy od rozkładu 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Na pewno wygodniej wieźć panele do podłóg autem niż 709. Ale to się nie zdarza zbyt często.
Częściej zdarzają się sytuacje, w których jesteś mocno ograniczony czasowo, a masz sporo do załatwienia.
Oczywiście, to jest do ogarnięcia komunikacją również, bo jak nie miałem prawka, to sobie dawałem radę, ale przykład z zeszłego czwartku.
Mam pociąg o 17.50 do Krakowa, wcześniej muszę z Pyr pojechać do Lesznowoli, Magdalenki, na Krakowskie Przedmieście, na Żelazną, na Skorosze i z powrotem do Pyr. Wygodniej to załatwić autem, zwłaszcza, że to międzyszczyt.
IMHO od tego, czy wybrać komunikację, czy auto zależy przede wszystkim konkretna sytuacja. Czasem po prostu lepiej jest autem, a czasem, na szczęście coraz częściej, to komunikacja wygrywa.
Częściej zdarzają się sytuacje, w których jesteś mocno ograniczony czasowo, a masz sporo do załatwienia.
Oczywiście, to jest do ogarnięcia komunikacją również, bo jak nie miałem prawka, to sobie dawałem radę, ale przykład z zeszłego czwartku.
Mam pociąg o 17.50 do Krakowa, wcześniej muszę z Pyr pojechać do Lesznowoli, Magdalenki, na Krakowskie Przedmieście, na Żelazną, na Skorosze i z powrotem do Pyr. Wygodniej to załatwić autem, zwłaszcza, że to międzyszczyt.
IMHO od tego, czy wybrać komunikację, czy auto zależy przede wszystkim konkretna sytuacja. Czasem po prostu lepiej jest autem, a czasem, na szczęście coraz częściej, to komunikacja wygrywa.
No tak, do takich sytuacji zdecydowanie uważam, że lepszy jest samochód. Najlepiej tylko do takich.BJ pisze:Na pewno wygodniej wieźć panele do podłóg autem niż 709. Ale to się nie zdarza zbyt często.
Pytanie czy tych czynności nie mógłbyś załatwić w innym terminie, żeby nie spieszyć się tak na ostatnią chwilę.BJ pisze:Mam pociąg o 17.50 do Krakowa, wcześniej muszę z Pyr pojechać do Lesznowoli, Magdalenki, na Krakowskie Przedmieście, na Żelazną, na Skorosze i z powrotem do Pyr. Wygodniej to załatwić autem, zwłaszcza, że to międzyszczyt.
Ale może w sumie nie róbmy offtopu.
W kodeksie jest zakaz parkowania x metrów od przystanku (a także od przejścia dla pieszych i skrzyżowania). Kropka.BJ pisze: Gdybym chciał tam zaparkować i nie wiedział o tym 401, to mandatu bym nie zapłacił, bo w rozkładzie jazdy widzę tylko jakąś linię kursującą od 1 do 5 w nocy.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
W Berlinie to bardzo dobrze funkcjonuje - tylko, że tam takich przystanków jest plaga, biorąc pod uwagę fakt, że przecież nad prawie każdą linią metra jeździ nocny autobus.Adam G. pisze:"postój dozwolony w godzinach 6-22"
Co nie zmienia faktu, że to IMO konieczność. Ludzie powinni się oduczyć parkowania w takich zatokach, i tyle.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Każda wtyczka wykonuje taką trasę: Ursus-Niedźwiadek - Metro Służew - Łopuszańska - Metro Służew - Łopuszańska.reserved pisze:A to 401 musi koniecznie skręcać w tę ulicę? Nie może mieć ostatniego przystanku przy Al. Lotników i zjeżdżać Puławską? Chyba, że mówicie o kierunku Marysin to wtedy Doliną Służewiecką.