Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
Akurat przeguby to nie problem, bo jeździły m. in. na takim Z60. Ale mimo wszystko - owe "eFki" zbierają też sporo pasażerów z al. Solidarności przesiadających się z Marek, Radzymina i z samej Warszawy na Powiśle, gdzie jednak sporo miejsc pracy i szkół jest. A tak fundujemy im kolejny spacerek przez światła (nawet dwa) i robienie większego tłoku na przystanku na Jagiellońskiej. Pomijam absurdalnie większy czas przejazdu i straty brygadowe (162 to przeguby przez cały tydzień z domieszką solówek, a 212 to w pełni solówkowa linia)bartoni722 pisze:Ale ja się nie mieszam w twoje rejony - po prostu zwróciłem uwagę, że to miałoby być dwa razy rzadziej, niż podajesz.I nie wiem czy przeguby na 162 kręcące się po tych uliczkach to dobry pomysł.
Domas pisze:120 460/512/b] A co w DŚ dla Zacisza?
527/b] To może od razu zmienić na linię zwykłą?
W DŚ dla Zacisza przewidziałem 199, 527 - skoro inne linie przyśpieszone mogą zatrzymywać się na w/w przystankach, to czemu nie 527. Po cichu zakładam, że część białołęczan przesiądzie się do 132.
[ Dodano: Sob 06 Kwi, 2013 08:38 ]
Domas pisze:120Pomysł kompletnie z pupy, bez uzasadnienia.
Tu praktycznie cięcie rozkładu dotyczy dnia świątecznego i soboty. W zamian Zacisze ma 199. Białołęka sobie poradzi, gdyż Olesin i okolica mając autobus co 30 minut nie ucierpi, a pozostała część Białołęki wybierze 527.
[ Dodano: Sob 06 Kwi, 2013 08:59 ]
Domas pisze:Pomijam absurdalnie większy czas przejazdu i straty brygadowe (162 to przeguby przez cały tydzień z domieszką solówek, a 212 to w pełni solówkowa linia)
Czas przejazdu 162 na proponowanej trasie wydłużyłby się o około 2-3 minuty. Także nie widzę jakiś strat brygadowych, zważywszy iż:
- zarówno w szczycie A i B (na całej trasie) linia kursuje co 12 minut. Pozostaje 11 brygad: 8 całek i 3 dodatki. Kursy skrócone na trasie: pl. Hallera - Chełmska -też co 12 minut, pozwalają utrzymać częstotliwość na najbardziej obciążonej części trasy co 6 minut.
-w święto 6 brygad w zupełności wystarczy. Można ewentualnie dołozyć M7, co przy dzisiejszych 3 brygadach w dś na 212, nie powoduje strat brygadowych.
- Matrix2441
Na 212 w DŚ są 2 brygady. Poza tym 162 wchodzi w ważny układ koordynacyjny z 160 i 517 na odcinku: Targówek - Dw. Wileński.ARTUR P pisze:Czas przejazdu 162 na proponowanej trasie wydłużyłby się o około 2-3 minuty. Także nie widzę jakiś strat brygadowych, zważywszy iż:
- zarówno w szczycie A i B (na całej trasie) linia kursuje co 12 minut. Pozostaje 11 brygad: 8 całek i 3 dodatki. Kursy skrócone na trasie: pl. Hallera - Chełmska -też co 12 minut, pozwalają utrzymać częstotliwość na najbardziej obciążonej części trasy co 6 minut.
-w święto 6 brygad w zupełności wystarczy. Można ewentualnie dołozyć M7, co przy dzisiejszych 3 brygadach w dś na 212, nie powoduje strat brygadowych.
Po po 162 przez Hallera? Wystarczy zżerania brygad przez długie trasy...
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
- Matrix2441
- Matrix2441
Ależ skądże. Nie żartuję. Tu jest zdjęcie jednego z tych "przystanków": http://omni-bus.eu/omnigaleria/displayi ... p?pid=6035 Poznasz zapewne od razu, że to Rolanda, przy Kanale Bródnowskim tuż przed skrzyżowaniem ze Sternhela. 
Pawel_ pisze:Żarty sobie robisz? Cholera, katowałem dzisiaj 512. Siedem razy byłem na Codziennej, na Rolanda, ale jakiegoś żadnego nowego przystanku nie stwierdziłem. Cóż, jutro też męczę 512, więc się baczniej przyjrzę.