Właśnie się dowiedziałem, że już od 14 kwietnia IR Torunianin zacznie dojeżdżać z Gdyni do Torunia. Obecnie dojeżdża tylko do BydgoszczyJacekM pisze:Najfajniejszy był kiedyś Zielonogórzanin z Warszawy Wsch. do Poznania.
O spółce PKP Intercity
Moderator: JacekM
Tak właściwie to jest jeszcze zabawniej, i w jedną stronę jedzie od Torunia do Gdyni, a w drugą od Gdyni do Bydgoszczy – no ale w końcu do Przewozy Regionalne, po ich InterRegiach można się wszystkiego spodziewać.bepe pisze:Właśnie się dowiedziałem, że już od 14 kwietnia IR Torunianin zacznie dojeżdżać z Gdyni do Torunia. Obecnie dojeżdża tylko do Bydgoszczy
Rozumiem, że modernizacja Toruń-Bydgoszcz odpowiada też za takie pociąg jak IR Cisy, które w jedną stronę jadą od Dorohuska, a w drugą do Chełma, czy też IR Mamry, w jedną stronę Międzylesie - Olsztyn Gł., w drugą Olsztyn Gł. - Poznań?fik pisze:Wszak, jak powszechnie wiadomo, modernizację ciągu Toruń-Bydgoszcz wymyśliły sobie PRy.
(a co jeszcze zabawniejsze – Mamry na schemacie połączeń InterRegio są zaznaczone dwoma kreskami, z czego jedną oznaczony jest jednocześnie IR Sokoliki Olsztyn Gł. - Jelenia Góra, a drugą IR Drwęca)
Dzięki.
Ciekawe, czy tak samo wygląda to w drugą stronę (bilet od Centralnego, wsiadanie na Wschodnim).

Trudno czasem zgrać parę osób z różnych stron krajuMichalJ pisze:Prościej od razu kupić bilet do Wschodniej (oczywiście nie w każdej relacji jest to ta sama strefa cenowa).
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
A za to grozi kara taka jak za brak, czy jakaś mniejsza lub w ogóle?
Bo ostatnio (od Wschodniej, w TLK, naturalnie) jeszcze na most nie wjechaliśmy a już rewizorzy byli.
No i czy taki rewizor ma prawo nakazania przesunięcia obrazu na telefonie w miejsce relacji (zamiast kodu kreskowego)? Bo czytników to im nie dali..
Bo ostatnio (od Wschodniej, w TLK, naturalnie) jeszcze na most nie wjechaliśmy a już rewizorzy byli.
No i czy taki rewizor ma prawo nakazania przesunięcia obrazu na telefonie w miejsce relacji (zamiast kodu kreskowego)? Bo czytników to im nie dali..
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Moim zdaniem bilet jest w takim przypadku formalnie nieważny, więc wezwanie jak za brak.Łukasz pisze:A za to grozi kara taka jak za brak, czy jakaś mniejsza lub w ogóle?
Regulamin e-ic nakazuje okazanie biletu w sposób umożliwiający odczytanie kodu, o całości biletu nic nie widzę.Łukasz pisze:No i czy taki rewizor ma prawo nakazania przesunięcia obrazu na telefonie w miejsce relacji (zamiast kodu kreskowego)? Bo czytników to im nie dali..
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Czy zgodne z przepisami PKP IC jest prowadzenie kontroli biletów przez polskich konduktorów podczas postoju w Bohuminie? 
Inna sprawa, że w przedziale od Ostrawy jechałem sam, więc sobie zamknąłem przedział na dzyndzla, a konduktor podczas postoju sprawdzając bilety, szarpnął drzwiami, zobaczył, że zamknięte, to zamiast zapukać - po prostu sobie drzwi otworzył z zewnątrz i się wepchał. I w sumie miał farta, że nie wziąłem go za złodzieja, bo by mógł z kopa dostać przypadkiem drzwiami...
Inna sprawa, że w przedziale od Ostrawy jechałem sam, więc sobie zamknąłem przedział na dzyndzla, a konduktor podczas postoju sprawdzając bilety, szarpnął drzwiami, zobaczył, że zamknięte, to zamiast zapukać - po prostu sobie drzwi otworzył z zewnątrz i się wepchał. I w sumie miał farta, że nie wziąłem go za złodzieja, bo by mógł z kopa dostać przypadkiem drzwiami...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- R-9 Chełmska