hu.je jeśli już. i właśnie dzięki temu, że skanuje sieć pod kątem ztmu i mifare trafiłem na tę skracarkę i sam zacząłem jej używać. niemniej we wrzucanie kluczy na *bin proszę mnie nie mieszać, taki głupi nie jestem.nawiedzony pisze:Tu na forum nie pokazujesz szczegółów technicznych tak żeby Ci nie skasowali konta, tutaj nadal jesteś bohater, ale ja wiem i Ci co mają trochę wiedzy i logiki, że klucze ZTM też Ty udostępniłeś (zbierzność przpadkowa CH.JE ? nie sądzę) cały ten skrypt który napisałeś i te filmiki na yt to wyraz tego, że Tobie nie tylko zależy na informowaniu, Tobie zależy aby więcej ludzi popełniało przestępstwo.
To jasne i oczywiste, wszystko widać jak na dłoni dla obserwatora który stoi z boku.
skrypt napisałem lata świetlne przed tym jak problem podjęła prasa i przed tym jak zwróciłem się do ZTM (i zostałem olany). abstrahując, ten skrypt nic nie przełamuje i nic nie hackuje.
i don't care. wiń ZTM za to co się dzieje. mieli mnóstwo czasu i szans uniknąć niechcianego rozgłosu.nawiedzony pisze:Jesteś pośrednio odpowiedzialny (bo każdy ma prawo wyboru za siebie) za to, że cała sprawa przybiera na rozmiarach ale nie tylko w mediach ale też po ciemnej stronie. Teraz kiedy dołączyła do tego policja, może było warto by pomyśleć ile ludzi wpadnie dzięki Tobie?
zdziwiłbyś się. ludzie ufają ludziom. dopiero tego typu afery otwierają im oczy.nawiedzony pisze:Co z ZTM ? nic, wszystkie firmy państwowe są i będą skorumpowane, a takich bohaterków jak Ty wciągają nosem na śniadanie jeżeli trzeba. Nie jesteś dla nich zagrożeniem i nigdy nie będziesz, zrobią jak im wygodnie i tyle.
sam nie wiem jak to się skończy, ale jeśli ludzie są inteligentni to - mam nadzieję że ZTM / ratusz na tym straci - i wizerunkowo i finansowo.
zawsze jak się kończą argumenty, to zaczynają się podjazdy ad personamnawiedzony pisze:Dla hakerów też nie jesteś zagrożeniem, mogą Cię zniszczyć jak tylko im zacznie zależeć (nie jesteś zbyt anonimowy, Twoją kobietę też łatwo namierzyć, w ogóle się z tym nie kryjesz w internecie). [JA NIE GROŻĘ, JA WSKAZUJE CI PUNKT WIDZENIA]
nie kryje swojej tożsamości, zobacz, nawet twarz mam na awatarze.
i np. tutaj.
a że inne imię i nazwisko - chodzi tylko o to żeby nie dostawać telefonów/maili/cegłą w okno od oszołomów.
btw. ZTM wydał oficjalne oświadczenie.
będą pozywać na zapas?W chwili obecnej ZTM intensyfikuje działania sprawdzające autentyczność zakodowanych biletów na Warszawskich Kartach Miejskich i Elektronicznych Legitymacjach Studenckich. Aby właściwie zabezpieczyć interesy majątkowe m.st. Warszawy i wszystkich uczciwych jej mieszkańców, wszelkie podejrzenia popełnienia przestępstw w zakresie fałszowania biletów komunikacji miejskiej, są i będą zgłaszane do odpowiednich prokuratur, zgodnie z przepisami kodeksu karnego i kodeksu postępowania karnego. Uprzejmie przepraszamy wszystkich uczciwych pasażerów za wszelkie niedogodności z tym związane i prosimy o zrozumienie, że takie działania są niezbędne i służą jedynie zapewnieniu odpowiedniego poziomu funkcjonowania komunikacji miejskiej.