Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Ok godz 22:25 pociąg TLK 19116/7 ,,Soplica,, rel W-wa Wschodnia-->Łódż Kaliska na odcinku Józefinów-->Pruszków(zaraz po zjezdzie z nasypu na wysokosci p.o Piastów) potrącił ze skutkiem śmiertelnym osobę postronną.Trwa oczekiwanie na proroka i inne służby
podróżni udający się do Żyrardowa i Skierniewic i Koluszek zostaną zabrani przez pociąg TLK 16200/1 ,,Karkonosze,, który to pojedzie zmienioną trasą przez wiedenkę
O godzinie 0:50 pociąg ruszył w dalszą drogę
podróżni udający się do Żyrardowa i Skierniewic i Koluszek zostaną zabrani przez pociąg TLK 16200/1 ,,Karkonosze,, który to pojedzie zmienioną trasą przez wiedenkę
O godzinie 0:50 pociąg ruszył w dalszą drogę
- vernalisadonis
Co to jest SRK?przewoz pisze:- usterka SRK w Sochaczewie
- usterka SRK w Błoniu (dziś)
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Taka ogólna uwaga - ten skrót zapisuje się raczej małymi literami - to mi wbijają do głowy różne osoby od paru lat - i tak sugeruję go używać - raczej srk niż SRK (no chyba, że chodzi o specjalność wykładaną na Wydziale Transportu PW - tam jest oficjalnie wielkimi).vernalisadonis pisze:Co to jest SRK?przewoz pisze:- usterka SRK w Sochaczewie
- usterka SRK w Błoniu (dziś)
Strona internetowa KM i infopasażer... ani mrumru
Odwołany poc. Nr KM70326 z powodu "ciężkiej" niedyspozycji "babci"... pomimo reanimacji na szopie w Tłuszczu została odstawiona w krzaki...
Uszkodzony element: w pewnym podzespole...
mam pytanie do znawców.... jaki to podzespół
Odwołany poc. Nr KM70326 z powodu "ciężkiej" niedyspozycji "babci"... pomimo reanimacji na szopie w Tłuszczu została odstawiona w krzaki...
Uszkodzony element: w pewnym podzespole...
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna
Dziś to już III wykolejenie pociągu Cargo na terenie Polski.
Z tego co wiem to... pociąg był w kierunku Tłuszcza i wykoleił się na rozjeździe krzyżowym przy nastawni dysponującej MT. Przy okazji ściął semafor kształtowy. Linia zablokowana, nie kursują pociągi od Wyszkowa do Mostówki.
www.linia29.cal.pl Linia 29 Tłuszcz-Ostrołęka
Rano na Zachodni nie widziałem 203326 (08:14), ludzie biegli do Radomia (08:22) na trzeci peron - być może dlatego.Wstrzymanie ruchu pociągów na Lotnisko Chopina
2013-04-18 08:48:34
Z powodu podejrzenia pożaru w tunelu kolejowym wiodącym do Lotniska Chopina wstrzymany został ruch pociągów do stacji Warszawa Lotnisko Chopina.
Wprowadzone zostaje tymczasowe, nadzwyczajne honorowanie biletów KM ważnych na dojazd do Lotniska Chopina w autobusach linii 175 na odcinku Foksal - Lotnisko Chopina i Lotnisko Chopina - Foksal.
Wstrzymanie ruchu spowoduje opóźnienia pociągów na linii Warszawa - Radom. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
KML , S2 i S3 będą kończyć bieg na Zachodnim?
Już po wszystkim:
Aktualizacja godz. 9:25
O godz. 9:16 została przywrócona rozkładowa organizacja ruchu pociągów na na Lotnisko Chopina.
Honorowanie biletów KM w autobusach linii 175 na odcinku Foksal - Lotnisko Chopina i Lotnisko Chopina - Foksal obowiązuje do godz. 10:30.
LEM? Jako producent - przetwornik napięcia lub prądu. Tu akurat prądu na slajdach.AAdamq pisze:Uszkodzony element: w pewnym podzespole...
Może być np w przetwornicy statycznej...
Podobno dzisiaj jakoś po 8:00 na odcinku Zabki-Wileńska można było spotkać skład 5xEN57, widział ktoś może?
Pewnie go tak ściągali...Na odcinku Zielonka - Warszawa Wileńska nastąpiła awaria pociągu nr 7926 rel. Małkinia (5:15) - Warszawa Wileńska (7:02) spowodowana najechaniem na przeszkodę na przejeździe kolejowym.
Pociąg nr 7926 zostanie około godz. 8:40 awaryjnie sprowadzony do stacji Warszawa Wileńska z wykorzystaniem pociągu nr 7726 rel. Tłuszcz (6:40) - Warszawa Wileńska (7:30).
Z powodu tego wydarzenia (i poprzedniej awarii urządzeń sterowania ruchem kolejowym) pociągi na linii Małkinia - Warszawa mogą być opóźnione ponad 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
A jeszcze wcześniej
ale to już dawno odwołane, jeszcze przed szczytem...Na odcinku Tłuszcz - Wołomin nastąpiła awaria urządzeń sterowania ruchem kolejowym (obydwa tory w obu kierunkach). Z powodu awarii zachodzi konieczność ograniczenia prędkości jazdy pociągów oraz częstotliwości ich kursowania.
W celu redukcji opóźnień część pociągów zostanie odwołana na odcinku Tłuszcz - Wołomin, a pozostałe pojadą do Warszawy z opóźnieniem.