czyli w jedną stronę 71 i 73, a w drugą 78 i 71? Czy jak?Bastian pisze:O Matko Boska!!!Georg pisze:Czy część kursów linii 71 albo 73 będzie skrócona do Cm. Wolskiego tak jak to ma obecnie miejsce w przypadku 8?![]()
![]()
Ale by było...
PS Ciekawe, kiedy ujrzymy linię 38...
Objazdy tramwajowe 2013
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nnno... tak by to chyba musiało wyglądaćGlonojad pisze:czyli w jedną stronę 71 i 73, a w drugą 78 i 71? Czy jak?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Nie, bo na Broniewskiego jednak już parę linii jest i doskonale sobie radzą - dokładnie w szczycie 38 kursów/h. Nie, bo na Słomińskiego też trochę pasażerów jest, a 28-ka odeszła w chwilowy niebyt.Georg pisze:A po co linia co 8 minut w szczycie ma jeździć na Ratuszową? Mam na myśli 37. Nie można było zrobić jednej mocnej 17 na trasie PIASKI-SŁUŻEWIEC?
Ja co do nowego 71 i 73. Dlaczego 73 w weekend jest całe niskie, a na 71 swingi są tylko gdzieniegdzie? Przecież to 71 obsługuje bloki wzdłuż Marymonckiej - czy ZTM uważa, że tam swingi są niepotrzebne? Za to 73 dubluje się w zasadzie z 510 od Feminy do Żoliborza, które i tak jest obsługiwane niskopodłogowcami w weekendy i do metra wygodniej się przesiąść przy Metrze Marymont właśnie z 510, bo przynajmniej nie trzeba ich podziemiem. Brakuje odpowiedniej wizji, a chodzi tylko o to, żeby się wszystko zgadzało w kontraktach, a nikt nie myśli jak to najlepiej zrobić. Jak jeszcze raz ZTM się pochwali na swojej stronie, jak to świetnie mają pasażerowie z niepełnosprawnością dzięki ich działaniom, to trzeba będzie jakoś zainterweniować.
[ Dodano: Pią 26 Kwi, 2013 11:57 ]
No dobra, przesadziłem, że na 71 są gdzieniegdzie - nie zauważyłem kreseczek (jakoś wolałem dawny sposób oznaczania niskich kursów). Tym niemniej i tak 73 jest całe niskie, a 71 ma wysokie kursy, a nie powinno tak być. To prawda, że czasem lepiej swingi umieszczać na krótszych trasach niż na dłuższych, żeby szybciej robiły pętlę i częściej podjeżdżały na przystanek na trasie. Tym niemniej w przypadku 71 i 73 (czy 17 i 37) powinno się od tego odejść ze względu na specyfikę obu linii, o której wspomniałem. Co innego, gdyby 73 (37) mogło jeździć do AWF-u - wtedy o część bloków wzdłuż Marymonckiej zahacza.
[ Dodano: Pią 26 Kwi, 2013 11:57 ]
No dobra, przesadziłem, że na 71 są gdzieniegdzie - nie zauważyłem kreseczek (jakoś wolałem dawny sposób oznaczania niskich kursów). Tym niemniej i tak 73 jest całe niskie, a 71 ma wysokie kursy, a nie powinno tak być. To prawda, że czasem lepiej swingi umieszczać na krótszych trasach niż na dłuższych, żeby szybciej robiły pętlę i częściej podjeżdżały na przystanek na trasie. Tym niemniej w przypadku 71 i 73 (czy 17 i 37) powinno się od tego odejść ze względu na specyfikę obu linii, o której wspomniałem. Co innego, gdyby 73 (37) mogło jeździć do AWF-u - wtedy o część bloków wzdłuż Marymonckiej zahacza.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A swoją drogą - 10 ze zmienioną końcówką - 71. 9 ze zmienioną końcówką - 79. 33 ze zmienioną trasą, ale normalnymi końcówkami - 33.
To dlaczego do Banacha z Piasków jechało 22? Ale na Koło z Cm. Wolskiego to jednak 78?
To dlaczego do Banacha z Piasków jechało 22? Ale na Koło z Cm. Wolskiego to jednak 78?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
ZTM pisze:Budowy centralnego odcinka II linii metra
od 10.05.2013 (piątek) od godz. 23:00 do 13.05.2013 (poniedziałek) do godz. 04:00
W związku z kolejnym etapem budowy centralnego odcinka II linii metra i koniecznością wstrzymania ruchu pociągów na centralnym odcinku I linii metra, od dnia 11.05.2013 r. od godz. 0:00 do dnia 13.05.2013 r. do godz. 4:00 wprowadzone zostaną następujące zmiany w funkcjonowaniu komunikacji miejskiej:
METRO
Pociągi metra będą kursować na odcinkach:
KABATY – POLITECHNIKA;
RATUSZ-ARSENAŁ – MŁOCINY.
AUTOBUSY
Uruchomienie dodatkowych przystanków na trasie linii 520:
METRO ŚWIĘTOKRZYSKA 01 i 02.
TRAMWAJE
1 wprowadzenie specjalnego rozkładu jazdy (ograniczenie częstotliwości)
14 zawieszenie kursowania linii w dniach 11-12.05.2013
37 zawieszenie kursowania linii w dniach 11-12.05.2013
73 Uruchomienie zastępczej linii tramwajowej kursującej w dniach 11-12.05.2013 na trasie:
RATUSZOWA-ZOO – Jagiellońska – Starzyńskiego – most Gdański – Słomińskiego – al. Jana Pawła II – al. Niepodległości – Rakowiecka – Wołoska – WORONICZA
74 Uruchomienie zastępczej linii tramwajowej kursującej w dniach 11-12.05.2013 na trasie:
PL. NARUTOWICZA – Filtrowa – Krzywickiego – Nowowiejska – Marszałkowska – Andersa – Międzyparkowa – Słomińskiego – most Gdański – Starzyńskiego – Odrowąża – Matki Teresy z Kalkuty – Rembielińska – Annopol – ANNOPOL
75 Uruchomienie zastępczej linii tramwajowej kursującej w dniach 10.05.2013 od ok. godz. 23:00 do dnia 12.05.2013 na trasie:
PL. NARUTOWICZA – Filtrowa – Krzywickiego – Nowowiejska – Marszałkowska – Andersa – Mickiewicza – Słowackiego – METRO MARYMONT
Kursowanie linii 73, 74 i 75 odbywać się będzie na podstawie specjalnego rozkładu jazdy.
Linia 75 kursować będzie również w noce z piątku na sobotę i z soboty na niedziele – w godzinach kursowania metra.
POSTANOWIENIA TARYFOWE
W przypadku korzystania z przejazdu łączonego (metro + linia zastępcza 73 lub 74 lub 75) bilet jednorazowy skasowany w jednym ze środków transportu zachowuje ważność
w drugim.
W przypadku korzystania z przejazdu łączonego (metro + autobusy lub tramwaje) bilet jednorazowy skasowany na stacji metra zachowuje ważność w pojazdach linii:
4 na odcinku PL. ZBAWICIELA – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w obu kierunkach)
15 na odcinku METRO POLITECHNIKA – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w obu kierunkach)
18 na odcinku PL. ZBAWICIELA – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w obu kierunkach)
35 na odcinku PL. ZBAWICIELA – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w obu kierunkach)
107 na odcinku DH SMYK – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w obu kierunkach)
117 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
131 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
210 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
227 na odcinku METRO RATUSZ-ARSENAŁ – CENTRUM (w jednym kierunku)
171 na odcinku PL. BANKOWY – CENTRUM (w obu kierunkach)
501 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
519 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
520 na odcinku PL. BANKOWY – METRO POLITECHNIKA (w obu kierunkach)
525 na odcinku METRO POLITECHNIKA – CENTRUM (w obu kierunkach)
N11 na odcinkach PL. BANKOWY – DW. CENTRALNY oraz DW. CENTRALNY – METRO RATUSZ-ARSENAŁ
N13 na odcinku DW. CENTRALNY – PL. BANKOWY (w jednym kierunku)
N21 na odcinku METRO RATUSZ-ARSENAŁ – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N25 na odcinku METRO POLITECHNIKA – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N31 na odcinku METRO POLITECHNIKA – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N37 na odcinku METRO POLITECHNIKA – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N41 na odcinku METRO RATUSZ-ARSENAŁ – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N42 na odcinku PL. BANKOWY – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N61 na odcinkach PL. BANKOWY – DW. CENTRALNY oraz DW. CENTRALNY – METRO RATUSZ-ARSENAŁ
N63 na odcinku DW. CENTRALNY – PL. BANKOWY (w jednym kierunku)
N71 na odcinku METRO RATUSZ-ARSENAŁ – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N75 na odcinku METRO POLITECHNIKA – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N81 na odcinku METRO POLITECHNIKA – DW. CENTRALNY (w obu kierunkach)
N91 na odcinku DW. CENTRALNY – METRO RATUSZ-ARSENAŁ (w jednym kierunku)
Bilet skasowany na wskazanych odcinkach w pojazdach w/w linii zachowuje ważność w pociągach metra.
Na stacjach metra RATUSZ-ARSENAŁ, CENTRUM oraz POLITECHNIKA zostaną zapewnione po jednej na ciąg schodowy otwarte bramki dla osób korzystających z biletu skasowanego uprzednio w autobusie lub tramwaju.
- MeWa
- Cukiereczek
A na Centrum to po co?ashir pisze:Na stacjach metra RATUSZ-ARSENAŁ, CENTRUM oraz POLITECHNIKA zostaną zapewnione po jednej na ciąg schodowy otwarte bramki dla osób korzystających z biletu skasowanego uprzednio w autobusie lub tramwaju.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Może mi to ktoś wytłumaczyć?37 zawieszenie kursowania linii w dniach 11-12.05.2013
73 Uruchomienie zastępczej linii tramwajowej kursującej w dniach 11-12.05.2013 na trasie:
RATUSZOWA-ZOO – Jagiellońska – Starzyńskiego – most Gdański – Słomińskiego – al. Jana Pawła II – al. Niepodległości – Rakowiecka – Wołoska – WORONICZA
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
bartoni722