Wyświetlacze

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 maja 2013, 14:40

MichalJ pisze:Taaa, i numer 37 powstał zupełnie sam z siebie, z dobrawoli ZTM, wcale nie dlatego, że ktokolwiek narzekał na złą informację w 17.
Ke? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

MichalJ

Post autor: MichalJ » 08 maja 2013, 14:42

No, że nacisk mediów jest rzekomo bez znaczenia.

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 08 maja 2013, 15:23

82xx :arrow: ?/Metro Ratusz Arsenał. Gdzie, kuźwa, numer linii? ;]

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 08 maja 2013, 16:43

MichalJ pisze:Taaa, i numer 37 powstał zupełnie sam z siebie, z dobrawoli ZTM, wcale nie dlatego, że ktokolwiek narzekał na złą informację w 17.
Skargi pasażerów. Napisał pewnie jakiś biedaczek co to nie doczytał i dla świętego spokoju podzielono linię 17.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
sprinter
(ziuuu.ex.1205)

Post autor: sprinter » 08 maja 2013, 18:37

Pawel_ pisze:82xx :arrow: ?/Metro Ratusz Arsenał. Gdzie, kuźwa, numer linii? ;]
A540 to samo.

A w 7891 dziś została włączona klimatyzacja. Nie wierzycie? Wyświetlacz mi tak powiedział. :-"
15, 116, 122, 157, 181, 185, 186, 205, 518, N46 :mewa:
Phototrans | Omni-Bus | WGKM

ashir

Post autor: ashir » 08 maja 2013, 18:42

sprinter pisze:A w 7891 dziś została włączona klimatyzacja. Nie wierzycie? Wyświetlacz mi tak powiedział. :-"
Nie wierzymy, bo w większości (jak nie wszystkich) wozach MZA z wyświetlaczami R&G jest to wgrane, nawet w Neoplanach, SU15 czy Jelczach. :]

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 08 maja 2013, 23:24

ashir pisze:
sprinter pisze:A w 7891 dziś została włączona klimatyzacja. Nie wierzycie? Wyświetlacz mi tak powiedział. :-"
Nie wierzymy, bo w większości (jak nie wszystkich) wozach MZA z wyświetlaczami R&G jest to wgrane, nawet w Neoplanach, SU15 czy Jelczach. :]
I jest tak od lat, co nikomu nie przeszkadza, bo najlepszemu, miejskiemu przewoźnikowi wolno na wyświetlaczach wypisywać dowolne głupoty i jest OK.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 maja 2013, 0:28

MisiekK pisze:
Skargi pasażerów. Napisał pewnie jakiś biedaczek co to nie doczytał i dla świętego spokoju podzielono linię 17.
Skargą pasażerów ZTM by się nie przejmował, gdyby nie to, że mogą się nią zająć media.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 09 maja 2013, 0:32

MeWa pisze:
MisiekK pisze: Skargi pasażerów. Napisał pewnie jakiś biedaczek co to nie doczytał i dla świętego spokoju podzielono linię 17.
Skargą pasażerów ZTM by się nie przejmował, gdyby nie to, że mogą się nią zająć media.
Mnie Miśkowe podejście zadziwia. Problem pasażera, że "nie doczytał", a nie problem Organizatora bądź przewoźnika, że informacja była do dupy.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 09 maja 2013, 0:49

Pisałem o tym już wiele razy, że pomiędzy Marymontem a Młocinami jest zasadnicza różnica i jak ktoś nie rozumie co czyta to jego problem a nie przewoźnika czy organizatora.
Podział 17/37 to był czysty PR a nie media jak jeszcze tego nie rozumiecie. Skoro zaczęły spływać skargi to zrobiono podział na zasadzie świętego spokoju - wystarczy innych problemów - podwyżka, planowane cięcia..... Inaczej byłyby utrzymane kursy z podziałem na obie pętle.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 09 maja 2013, 1:01

MisiekK pisze:Pisałem o tym już wiele razy, że pomiędzy Marymontem a Młocinami jest zasadnicza różnica i jak ktoś nie rozumie co czyta to jego problem a nie przewoźnika czy organizatora.
Jeżeli przyzwyczajasz pasażera, że jakakolwiek zmiana trasy, odejście od standardowej wersji, jest specjalnie oznaczane, to nie dziw się, że przy braku tych oznaczeń pojawiają się problemy. Kursy skrócone/zjazdowe w autobusach? Żółte tablice/elektrodechy, Knapik, negatyw na czele. Skrócona do Marymontu 17? No... inaczej jest na czołowym, ale i tak podobnie, bo obie stacje metra na M się zaczynają, a w długości aż jedna literka różnicy. Na boczne się nie patrzy, bo przecież to 17, więc gdzie ma jechać? A i tak te boczne nie przykuwały uwagi, zero żółci, zero info o skróceniu. Knapik spał. Problemem nie byli pasażerowie, problemem była niewystarczająca informacja. Szczególnie, że stworzono linię na tyle częstą, że w rozkład patrzeć nie było trzeba, więc argument o informacji w rozkładzie przystankowym też odpada. To nie pasażer ma dociekać gdzie dojedzie, tylko sensem istnienia tych wszystkich bajerów w informacji pasażerskiej jest informowanie pasażera w taki sposób, żeby nie mógł powiedzieć, że nie wiedział. Nie wnikam w to, czyja to wina, że w przypadku skróconej siedemnastki nie zadziałało, ale jestem pewien, że nie zadziałało. Nie oczekuj od pasażera, że będzie prowadził dochodzenie, czy ten tramwaj na pewno jedzie tam, gdzie inne tramwaje oznaczane tym samym numerem. Pasażer ma zostać poinformowany na możliwie wiele sposobów, że to wersja skrócona/zjazdowa/objazdowa, lub że coś się zesrało i nikt nie wie którędy ten tramwaj pojedzie. Autobusy potrafią, więc tramwaje też powinny potrafić, a nie oczekiwać, że pasażer będzie się zastanawiać i dociekać.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 09 maja 2013, 1:59

MisiekK pisze:Pisałem o tym już wiele razy, że pomiędzy Marymontem a Młocinami jest zasadnicza różnica i jak ktoś nie rozumie co czyta to jego problem a nie przewoźnika czy organizatora.
Problem w tym, że informacja mogła być po prostu lepsza. I nie wykorzystano wszystkich możliwości. Dopiero po tym można byłoby stwierdzić "to problem pasażerów".

I nadal twierdzę, że gdyby nie skargi do mediów, to nikt by palcem nie kiwnął (Bo i po co, skoro wszystko było wspaniale?).
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

5556

Post autor: 5556 » 09 maja 2013, 6:38

Dzis w 2218 (linia 414) Novamedia robila psikusa na wewnetrznych telewizorkach : jeden zamiast kierunek Szczesliwice wyswietlal 666 a drugi korale z tablicy bocznej :D
185 - najlepsza linia w mieście!

mobil one
Kontakt:

Post autor: mobil one » 09 maja 2013, 7:34

"666" to znany i już "ograny" temat ;) Co do choinki na monitorach podsufitowych-to coś nowego.Novamedia widać potrafi zawsze czymś nowym zaskoczyć i jest mało przewidywalna.Nie to co stare,dobre R&G i stare dobre wyświetlacze,których coraz mniej niestety...
Linia 155: 1966-2011

155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)

WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 09 maja 2013, 8:52

Szeregowy_Równoległy pisze:
Jeżeli przyzwyczajasz pasażera, że jakakolwiek zmiana trasy, odejście od standardowej wersji, jest specjalnie oznaczane, to nie dziw się, że przy braku tych oznaczeń pojawiają się problemy. Kursy skrócone/zjazdowe w autobusach? Żółte tablice/elektrodechy, Knapik, negatyw na czele. Skrócona do Marymontu 17? No... inaczej jest na czołowym, ale i tak podobnie, bo obie stacje metra na M się zaczynają, a w długości aż jedna literka różnicy. Na boczne się nie patrzy, bo przecież to 17, więc gdzie ma jechać? A i tak te boczne nie przykuwały uwagi, zero żółci, zero info o skróceniu. Knapik spał. Problemem nie byli pasażerowie, problemem była niewystarczająca informacja. Szczególnie, że stworzono linię na tyle częstą, że w rozkład patrzeć nie było trzeba, więc argument o informacji w rozkładzie przystankowym też odpada. To nie pasażer ma dociekać gdzie dojedzie, tylko sensem istnienia tych wszystkich bajerów w informacji pasażerskiej jest informowanie pasażera w taki sposób, żeby nie mógł powiedzieć, że nie wiedział. Nie wnikam w to, czyja to wina, że w przypadku skróconej siedemnastki nie zadziałało, ale jestem pewien, że nie zadziałało. Nie oczekuj od pasażera, że będzie prowadził dochodzenie, czy ten tramwaj na pewno jedzie tam, gdzie inne tramwaje oznaczane tym samym numerem. Pasażer ma zostać poinformowany na możliwie wiele sposobów, że to wersja skrócona/zjazdowa/objazdowa, lub że coś się zesrało i nikt nie wie którędy ten tramwaj pojedzie. Autobusy potrafią, więc tramwaje też powinny potrafić, a nie oczekiwać, że pasażer będzie się zastanawiać i dociekać.
Szkoda klawiatury, nie zostaniesz zrozumiany. Dla pasażera ma być istotne kto dostarczył jaki plik i jak się wcześniej co do tego dogadał, a nie właściwa informacja.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ