Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
A może Europa kupi te dziwadła co do GK jeździły, ile one miały lat? 4 Już mają zostaje jakieś 18:)
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ta jasne. Pierwszy na 20 brygad zgarnęli, jak drugi zgarną to kolejne 20. Licząc optymistycznie, że rezerwa będzie 6 wozów to te 7 sztuk mogą spokojnie wysłać albo do Radomia, gdzie zastąpią tamtejsze NL222 albo sprzedać...beni pisze:Znając realia jeśli drugi przetarg łykną to cała 50 będzie dalej jeździła. Może nie wszystkie po nowemu ale większa połowa.
Nie,ale można to łatwo zauważyć chociażby na Fanpage'u ZTM, bądź też na stronach, w których ludziska skarżą się na zły stan techniczny autobusów...bepe pisze:Przeprowadziłeś jakieś badania, czy tak sobie gadasz dla samego gadania?
Poza tym "piszę" nie gadam,ale to szczegół
Transport to życie, transport to pasja, transport to miłość, rzecz jasna 
Żadna nowość. Co najmniej od pregubów ITS-u były takie zapisy, aczkolwiek jeszcze nie było go zastosowanego w praktyce.ashir pisze:Co ciekawe (chyba to nowość) za zgodą przewoźnika przy różnych zasileniach będzie mogło wyjechać więcej niż 20 pojazdów, czyli ZTM zapłaci ITSowi za wszystko co uda mu się wysłać za bramę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Jako pasażer - tak, choć bardzo rzadko. Jedyna przewaga nad dziesiątkami to miękkie siedzenia. Dziury na wylot, odpadające metalowe elementy, brak hamulców to atrakcje które ITS serwuje gratis.MALIN pisze:A jeździsz MANem ITSu ? NieAdam G. pisze:SU10 są w lepszym stanie, serio.![]()
Mnie tam nasuwa się "MZA", to ich wozy widuję najczęściej zepsute na mieście. Jasne, głównie dlatego że po prostu jest ich najwięcej. Awarie w Mobilisie, może odliczając Jelcze Libero, wcale nie zdarzają się tak często.MALIN pisze:Najdziwniejsze jest to,że jeśli chodzi o słowo "awarie" to pierwsza myśl,która nasuwa się pasażerowi to Mobilis albo Grodzio
noidea
Niesprawne światła STOP w SU10 są normą? Wczoraj, śmigając technicznym na Człuchowską, jechałem za jakimś... 194(?). Światło STOP działało, to dodatkowe, podczas ruszania. A tak nic... Rozumiem hamowanie silnikiem, bo sam się w nie bawię, ale to na pewno nie było hamowanie silnikiem.Adam G. pisze:SU10 są w lepszym stanie, serio. Takich rzeczy jakie są na porządku dziennym w ITSowych MANach, nie uświadczysz w żadnej dziesiątce.ashir pisze:Lepsze krótkie Many z ITSu niż SU10 z Mobilisu.
Tak, że nie dałoby się ich za rozsądną kasę dostosować do Warszawskich warunków?Plesim pisze:Ambasadory nie spełniają wymogu SIWZ.
Polecam: http://www.zm.org.pl