Mnie ten układ ZDECYDOWANIE bardziej odpowiada niż to dziwadło tuż za przegubem SU18 gdzie owszem można przejść ale już nie da się nijak stanąć.Gunprofessor pisze:
Wszystko byloby dobrze gdybys nie wspomnial o ukladzie siedzen. Ten sam koszmar co w 313-tkach szczegolnie miedzy przegubem, a 3 drzwiami.
Takie argumenty chyba nie lobbuja na korzysc MAN-a co do ukladu siedzien?
Wszystko inne (zgadzam sie) na piatke
MAN NG363 Lion's City G - technika i eksploatacja
-
Gunprofessor
Byc moze poltorakow sie nie stosuje ale czy nie jest to technicznie niemozliwe?TLG pisze:Wąskie gardło w tym miejscu będziesz miał zawsze, niezależnie od układu siedzeń ze względu na most napędowy. A w przegubowych konstrukcjach supersingli się nie stosuje. Ta konstrukcja była tworzona z myślą o wersji trzydrzwiowej, czwarte drzwi zostały dodane, bo wymagał tego rynek środkowoeuropejski.Gunprofessor pisze:waskie gardlo miedzy siedzeniami
Chyba zamontowanie takiego siedzenia nie wymaga skomplikowanych rozwiazan?
-
Dęboszczak
- Colony
- Kontakt:
To czemu nie pękały gdy te wozy jechały 100 km od Radomia? Jak to pękały, łamaly się na części?Dęboszczak pisze:A w ogóle w tych nowych MANach pękają szyby samoczynnie pod wpływem drgań/naprężeń. Już dzisiaj 2 Many zaliczyły taką sytuację m. in. A202 na 509
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Czym innym jest droga z Radomia a czym innym przejazd z setką oosób na pokładzie prawym pasem al ZielenieckiejColony pisze:To czemu nie pękały gdy te wozy jechały 100 km od Radomia? Jak to pękały, łamaly się na części?Dęboszczak pisze:A w ogóle w tych nowych MANach pękają szyby samoczynnie pod wpływem drgań/naprężeń. Już dzisiaj 2 Many zaliczyły taką sytuację m. in. A202 na 509
Nowostki z ITS-u wzbudzały zainteresowanie zarówno wśród pasażerów jak i kierowców. Podczas porannego szczytu na Nowodworach do A205-509 podeszło 5 kierowców MZA od środka podziwiać Lionsa. Porównywali go często ze swoim rodzimym NG313. Chwalili m.in. deskę rozdzielczą, stylistykę wnętrza. Jeden stwierdził, iż wóz prowadzi się jak zabawkę 
-
jacek
- Zbanowany
Straciły już renome poprzez te szyby.Tomasz pisze:No to ja, jak jechałem 195 to widziałem zazdrosny wzrok innych kierowcówPatrzyli się tak na lionsa jakby chcieli go mieć na własność. Nieźle, co nie?
Miejmy nadzieje że ją odzyskają?
Nastepne egzemplarze powinny mieć inne szyby,dzisiejszy dzień powinien być szkołą.
Czy raczej "nie jak trzeba"...Colony pisze:czy wszystko hula jak trzeba.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
-
jacek
- Zbanowany
Masz racje,ale taka wymiana szyb to jest pare złoty,poza tym nastepne many już są montowane i nie wiadomo na jakim sa etapie.Colony pisze:Myślę, że właśnie o to chodziło. Żeby sprawdzic czy wszystko hula jak trzeba.
Podejrzewam,że od poniedziałku w montowni zacznie sie piekło,jeśli okarze się,że np;nastepna szóstka ma już wmontowane wszystkie szyby.