Planowe zmiany tymczasowe w funkcjonowaniu metra

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 maja 2013, 6:45

Od północy do Wilsona? Chyba nie warto, zresztą tam są tory odstawcze od "złej" strony - wzmacniacz musi się wycofać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 maja 2013, 9:32

A na Politechnice są od dobrej?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 17 maja 2013, 12:04

Ale po co wzmacniać do Wilsona? Przy planowych utrudnieniach większość wybierze tramwaj. Tak jak przy ostatnim kilkunastodniowym zamknięciu. Po kilku dniach sytuacja sie ustabilizowała. Metro ropy ha Marymont, który moze jechać tramwajem. Stacje bielanskie, poza Mlocinami, aż takiego ruchu nie generują.
Ten poniedziałek w mojej ocenie nie był miarodajny.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 maja 2013, 20:13

MichalJ pisze:A na Politechnice są od dobrej?
Nie, ale innych operacji prócz zawracania tam nie ma, a na Wilsonie byłby tranzyt.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 17 maja 2013, 20:40

No i? Wyobraź sobie, że z tych zawracających co 4 minuty pociągów na Wilsona co drugi nie jedzie w tory odstawcze, tylko na szlak. Tory odstawcze są dwa, więc w razie czego można tak wycelować wyjazdem, żeby trafiać pomiędzy te pociągi przyjeżdżające ze szlaku. Ale nie upieram się, potrzeby może nie być. Zwłaszcza, jeśli 17 będzie. A propos, czy TW mają coś jeszcze remontować w tym roku?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 17 maja 2013, 21:36

Dwie różne operacje zawsze się łatwiej rozsynchronizują (por. 17 i 37). Znając konserwatyzm MW - nie widzę tego jakoś...

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 18 maja 2013, 1:32

Ale zamiast rozpatrywać techniczną możliwość, wpierw warto się zastanowić, czy to ma w ogóle sens. Moim zdaniem nie ma.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 18 maja 2013, 8:27

Ale my z Michałem chcemy podyskutować o technicznej i organizacyjnej możliwości... nie wolno nam? :(

Mario

Post autor: Mario » 18 maja 2013, 12:56

Technicznie jest. Organizacyjnie też. Zdroworozsądkowo - nie ma.
Dokładanie co drugiego pociągu z Huty na Wilsona spowodowałoby jeszcze większe zamieszanie, bo wydaje mi się, że ludzie - zamiast iść na zametro - raczej czekaliby na kolejny kurs do Ratusza, który byłby niezabieralny. A to właśnie spotęgowałoby chaos: wiele minut zmarnowanych na próbie zamknięcia drzwi i odjazdu, kolejne kursy odpowiednio poopóźniane, etc.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

fraktal

Post autor: fraktal » 18 maja 2013, 13:01

Szeregowy_Równoległy pisze:
Mario pisze:Zetkę autobusową darować sobie na odcinku żoliborskim, bo tkwi w korku od pl. Inwalidów aż do Śródmieścia.
I ta zetka na Andersa jeździła raczej pustawa. W przeciwieństwie do tramwajów.
Pytanie ile osób o niej wiedziało o poranku, skoro A: nie miała rozkładu minutowego, więc nie było wiadomo kiedy przyjedzie B: mało kto o niej wiedział o poranku, bo dzień wcześniej jej zwyczajnie nie było. Możesz mi wierzyć lub nie, ale popołudniu, większość miejsc siedzących w kursie zetki autobusowej, którym jechałem była zajęta do placu Wilsona - tramwaje były przeładowane.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 18 maja 2013, 14:48

Mario pisze: że ludzie - zamiast iść na zametro -
Jeżeli i tak by musieli się przesiąść na zametro, bo jadą do Świętokrzyskiej lub Centrum lub bardziej na południe, to by poszli od razu. Warunkiem jest dobre oznaczenie, który skład jedzie gdzie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 20 maja 2013, 1:22

Chyba odbiegamy od tematu...

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 maja 2013, 11:02

Zamknięcie będzie jednak w wakacje. Ciekawe, czy zdążą...? ;)

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... niete.html
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 21 maja 2013, 12:55

Teraz prezes Lejk przekonuje, że przebudowa torów za stacją Centrum była w planach od początku.
Mógłby przynajmniej nie ściemniać :roll:
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 24 maja 2013, 13:18

Przepływ informacji w mieście.
RK pisze:– W nocy z 29 na 30 maja zostają zamknięcie dwie staje metra: Centrum i Świętokrzyska. Przerwa będzie trwać cztery dni, aby uniknąć powtórki sytuacji, gdyby prace znowu miały się przedłużyć – mówi Krzysztof Malawko, rzecznik prasowy Metra Warszawskiego.
RK pisze:– To prośba naszego klienta. Wygodniej prowadzić prace, gdy mamy dłuższą przerwę i ruch jest mniejszy – mówi Mateusz Witczyński, rzecznik prasowy wykonawcy, firmy AGP Metro.
http://www.rynek-kolejowy.pl/45369/Zamk ... _Cialo.htm
ZTM pisze:Od 30 maja do 1 czerwca, w związku z kolejnym etapem budowy centralnego odcinka II linii metra, podziemna kolejka nie będzie jeździła na odcinku POLITECHNIKA – RATUSZ ARSENAŁ
(...)
Zmiany będą obowiązywały od 30 maja, od godz. 0.00 do 1 czerwca, do godz. 4.00
http://www.ztm.waw.pl/aktualnosci.php?i=967&c=100&l=1

ODPOWIEDZ