Bilet czasowy - jak to jest ?
Moderator: JacekM
Taryfa kilometrowa jest w Singapurze. Tutaj trochę informacji:Wolfchen pisze:Może zrobić taryfę kilometrową z dodatkowymi promocjami relacyjnymi? Tak będzie sprawiedliwie
http://www.publictransport.sg/content/p ... eting.html
ŁK
Taryfa przystankowa, kilometrowa czy czasowa wg. rozkładów - każda jest lepsza od potworka obowiązującego w Warszawie, bo daje pasażerowi pewność przed wejściem do pojazdu ile zapłaci za podróż.
PS. Jestem ciekaw, kto z Was kupiłby usługę od operatora telekomunikacyjnego w którym cena za połączenie zależałaby od trasy, którą akurat rozmowa została skierowana. Jeśli operator ma awarię lub przeciążenie sieci, to może waszą rozmowę skierować na łącza obejściowe. Przykładowo dzwoniąc na numer 225435566, normalnie płacilcie 19gr za minutę, ale czasami dostalibyście na rachunku np. 2 zł za minutę, bo akurat rozmowa została przekierowana przez Amsterdam. Opłata jest sprawiedliwa, bo przecież rozmowa pokonała więcej kilometrów i zawsze możecie kupić abonament za 100zł z nielimitowaną liczbą rozmów.
PS. Jestem ciekaw, kto z Was kupiłby usługę od operatora telekomunikacyjnego w którym cena za połączenie zależałaby od trasy, którą akurat rozmowa została skierowana. Jeśli operator ma awarię lub przeciążenie sieci, to może waszą rozmowę skierować na łącza obejściowe. Przykładowo dzwoniąc na numer 225435566, normalnie płacilcie 19gr za minutę, ale czasami dostalibyście na rachunku np. 2 zł za minutę, bo akurat rozmowa została przekierowana przez Amsterdam. Opłata jest sprawiedliwa, bo przecież rozmowa pokonała więcej kilometrów i zawsze możecie kupić abonament za 100zł z nielimitowaną liczbą rozmów.
- fik
- Naczelne Chamidło
To ja proponuję zostawić tylko bilety jednorazowe po 10 PLN. Pasażer będzie miał pewność.aqqaqq pisze:Taryfa przystankowa, kilometrowa czy czasowa wg. rozkładów - każda jest lepsza od potworka obowiązującego w Warszawie, bo daje pasażerowi pewność przed wejściem do pojazdu ile zapłaci za podróż.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
Jak już puszczamy wodze fantazji, to licytuję wyżej. Cena za kilometr zależna od ceny wozokilometra w danym pojeździe i liczby pasażerów w autobusie. A ponieważ na tym forum zwykle pada liczba 100 pasażerów w autobusie to cena za przejazd 10km wynosiłaby ok. 80 groszyfik pisze:To ja proponuję zostawić tylko bilety jednorazowe po 10 PLN. Pasażer będzie miał pewność.
-
- Bastian
- Sułtan Maroka
"Mietek, Mariolka, pani Jadziu, wsiadajcie, będzie taniej!!!"
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Wiesz, mniej więcej tak jest w Wiedniu - są tylko bilety jednorazowe na podróż z przesiadkami - i nie kosztują wcale wiele - stosunek ceny wiedeńskiego biletu jednorazowego do ceny biletu dobowego czy miesięcznego jest prawie-dokładnie taki sam, jak stosunek ceny warszawskiego biletu jednorazowego do ceny biletu dobowego i miesięcznego.fik pisze:To ja proponuję zostawić tylko bilety jednorazowe po 10 PLN.