Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Informacja pasażerska i oznaczenia linii kolejowych w WWK
Moderator: JacekM
Aha... i dzięki temu nie widać pociągów.Zresztą na dworcu jest ciemno
OK. Natomiast informacje o tych pociągach są prawidłowe. Informacje o honorowaniu biletow ZTM, KM też.
Rozumiem, że pacjent ten na przystanku Centrum wsiada z biletem ZTM do MiniBusa tak samo luźno jak do każdego pociągu, skoro nie widzi różnicy?
Przykład dezinformacji to ja tu podam.
Według PLK, SKM ma tylko jedną linię:

A KM 30722 KM 604 był wczoraj granatowo czerwony [-: To jak, jechałem na gapę???Gra w kolory
Kamil Migała zapewnia, że pociąg "Cisy" jest właściwie oznakowany. Jego zdaniem każdy pasażer powinien się łatwo zorientować, że skład pochodzi z województwa lubelskiego. Wagony są albo niebiesko-kremowe, jak w piątek (wersja po modernizacji), albo czarno-czerwone. Zaś barwy Kolei Mazowieckich to biały, żółty i zielony, a SKM-ki: kremowo-czerwony.
pozdrawiam, tomek
PS. Uważam żartowanie z niezorientowanych osób, mylących pociągi różnych spółek kolejowych za niedelikatność wybaczalną - ale dającą do myślenia. Jest wystarczająco dużo lepszych powodów, by pożartować z działań i wypowiedzi wysokich przedstawicieli tych spółek.
Ze Śródmieścia w dobie odjeżdża 505 pociągów. Z tego jeden nieobjęty biletem okresowym ZTM. Wymaganie od podróżnych, żeby domyślili się tego na podstawie bełkotliwej zapowiedzi 'interegio' albo koloru składu, to jest kpina z człowieka.
Zresztą parę lat temu takie pociągi były bodajże trzy i były objęte wspólnym biletem.
Zresztą parę lat temu takie pociągi były bodajże trzy i były objęte wspólnym biletem.
- fik
- Naczelne Chamidło
Gwoli ścisłości - dwa.MichalJ pisze:Ze Śródmieścia w dobie odjeżdża 505 pociągów. Z tego jeden nieobjęty biletem okresowym ZTM
Cóż, trzeba było nie zajmować tras dalekobieżnych "priorytetowymi" pociągami lotniskowymi, to byłoby miejsce dla pociągów iR i TLK.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Bzdura - w czasie kiedy jadą ''Cisy'' i TLK nie ma żadnego z tych ''priorytetowych '' połączeń lotniskowych.
''Cisy'' jadą że Wschodniej o 08:37, lotniskowy odjeżdża o 08:28, TLK z Lublina odjeżdża o 16:37, lotniskowy o 16:23.
''Cisy'' jadą że Wschodniej o 08:37, lotniskowy odjeżdża o 08:28, TLK z Lublina odjeżdża o 16:37, lotniskowy o 16:23.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Więc Twoja teoria że lotniskowe zajmują trasy dalekobieżnym przez Centralny jest bzdurą
Oczywiście te pociągi lotniskowe jadące przez Centralny co wymieniłem zajmują trasy dla pociągów IR i TLK jadących ponad 10 minut później przez Śródmieście 
Masz jeszcze coś do dodania?
Przypomne Ci co napisałeś parę postów wyżej
Masz jeszcze coś do dodania?
Przypomne Ci co napisałeś parę postów wyżej
fik pisze:Gwoli ścisłości - dwa.MichalJ pisze:Ze Śródmieścia w dobie odjeżdża 505 pociągów. Z tego jeden nieobjęty biletem okresowym ZTM
Cóż, trzeba było nie zajmować tras dalekobieżnych "priorytetowymi" pociągami lotniskowymi, to byłoby miejsce dla pociągów iR i TLK.
A ja się częściowo zgodzę, że lotniska etc zajmują miejsca - bo zajmują. Ale AKURAT wtedy, kiedy Cisy wpadają na Wschodnią - na Centralny jest teoretycznie wolny slot... Nawet dwa, a jak dobrze by poszło to i 3.
Przez 15 minut nic teoretycznie nie jedzie. Tak wyszło chyba dopiero teraz? Nie pamiętam jak było w rocznym RJ.
Mimo wszystko dalej nie uważam, że pociąg jest źle oznakowany, bądź że brakuje informacji o nim. Tak samo jak TLK z Lublina.
Przez 15 minut nic teoretycznie nie jedzie. Tak wyszło chyba dopiero teraz? Nie pamiętam jak było w rocznym RJ.
Mimo wszystko dalej nie uważam, że pociąg jest źle oznakowany, bądź że brakuje informacji o nim. Tak samo jak TLK z Lublina.
- fik
- Naczelne Chamidło
Rozumiem, że wiesz, z jakimi godzinami wiodącymi i tolerancją trasowania zostały złożone wnioski na przedmiotowe pociągi.rufio198 pisze:Oczywiście te pociągi lotniskowe jadące przez Centralny co wymieniłem zajmują trasy dla pociągów IR i TLK jadących ponad 10 minut później przez Śródmieście
Tak - nie masz zielonego pojęcia o konstrukcji rozkładu jazdy.rufio198 pisze: Masz jeszcze coś do dodania?
[ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 22:56 ]
Musiałbym sprawdzić, ponadto warto też zweryfikować, czy w tych "wolnych" trasach nie jedzie jakiś podsył na TLK/KM na Zachodni - ponieważ na taki pociąg składany jest jeden wniosek z łamaniem kategorii, wciąż jest on priorytetowo trasowany jako pociąg służby publicznej przed komercyjnym iR.przewoz pisze: Przez 15 minut nic teoretycznie nie jedzie. Tak wyszło chyba dopiero teraz? Nie pamiętam jak było w rocznym RJ.
[ Dodano: Sob 25 Maj, 2013 23:06 ]
Nie widzę tak swoją drogą. Wolna trasa jest teoretycznie 8.38 (do 5 maja używana przez 1312), ale dalej masz 8.43 18120, 8.48 1312, 8.53 21010, 8.59 21108 i dopiero ~9.03 wolna trasa przed 9.08 203328. Warto pamiętać też, że tak Cisy, jak i Kochanowski wyjeżdżają z jednotorów pilawskich, więc możliwości manipulacji ich godzinami przyjazdu na Wschodnią są ograniczone.przewoz pisze:Ale AKURAT wtedy, kiedy Cisy wpadają na Wschodnią - na Centralny jest teoretycznie wolny slot... Nawet dwa, a jak dobrze by poszło to i 3.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!