120Na SWING
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z Knorrem kłopot jest taki, że wszystko zawsze wie najlepiej. Jak coś nie działa, to na pewno nie ich wina, bo "przecież my wyprodukowaliśmy tysiące kompletów hamulców do tramwajów".
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście. A zetawy kołowe ICE, talenty Bombardiera, lotnisko BER to tylko wyjątki 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niezły szynojad 
-
Stary Pingwin
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wiele legend miejskich o tych wozach krąży. Nie wiem czemu, prawda jest wystarczająco ciekawa... ostatnio nawet znalazłem w sieci zdjęcia z warsztatów "oglądania kabiny" przez przedstawicieli załogi (ZZ) - a nie chciano mi wierzyć, że "jakikolwiek motorniczy przy tym pracował".
-
Stary Pingwin
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Czy ktoś wie w jakim celu przyklejane są czerwone kwadraciki na przodzie Swingów?
Widziałem te punkty już w kilku sztukach a umiejscowione zostały w różnych miejscach (jeden na przodzie pod szybą, drugi prawie już na boku również pod szybą, a w jeszcze innym zauważyłem ten punkt wewnątrz kabiny z tyłu jakiegoś sterownika). 
A tym sterownikiem nie jest przypadkiem wyświetlacz brygad?
Ogólnie to chodzi o UE. Przypisanie wozów do konkretnych zadań. Bo przetarg na 186 wozów był tak naprawdę zlepkiem kilku przetargów... zadań. I teraz jest tak że jeden swing może jeździć np na 1 33 35 i koniec. Na tablicy w kantorku mistrzów w R3 są zadania pozaznaczane kolorami... przypuszczam że kolorki trafiły też na wozy. Kolorki na wozach to moje przypuszczenie, reszta pewniak 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dziwny przykład.RobertP pisze: I teraz jest tak że jeden swing może jeździć np na 1 33 35 i koniec.
Widzę że Warszawa wzoruje się (może nie aż tak dokładnie) na Gdańsku.W latach 90-tych,na gdańskich wagonach typu 105 N,można było ujrzeć przyklejone "0". Było to oznaczenie wozu posiadającego łączność z zajezdnią.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.