Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Planety nie słuchałem od momentu jej pojawienia się, bo zawsze trafiałem tam na nie akceptowalną przez moje uszy sieczkę. Jej poprzedniczkę Radiostację słuchałem czasami, ale zaczynała byc za bardzo hip-hopowa jak dla mnie. Natomiast bardzo miło wspominam poprzedniczkę Radiostacji - Rozgłośnię Harcerską (panie, kiedy to byyyło). Zwłaszcza audycje, gdzie były niemal w całości prezentowane nowe płyty, a ja siedziałem przy magnetofonie i nagrywałem je na kasetyOs0 pisze:Na Planecie (późną nocą) leciała dobra muzyka do auta. Tyle, że to były jakieś zagraniczne audycje.
MotorMan 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Antyradio popowate? Eska Rock owszem, potrafi zagrać Adele czy Kasię Kowalską, ale Antyradio playlistę ma sensowniejszą, no i prowadzący ma duży wpływ na to, co zagra.
Racja, ale w Antyradiu także potrafią puścić np. Edytę Bartosiewicz. No i prowadzący mają tendencję do puszczania swoich ulubionych, ciągle tych samych kawałków. Nie mówię tu o nowych "hiciorach", tylko o starszych kawałkach, które leca niemal codziennie o tej samej porze. Mimo to, wolę Antyradio.Szeregowy_Równoległy pisze:Antyradio popowate? Eska Rock owszem, potrafi zagrać Adele czy Kasię Kowalską, ale Antyradio playlistę ma sensowniejszą, no i prowadzący ma duży wpływ na to, co zagra.
MotorMan 
Tak.fik pisze:Generalnie ktoś jeszcze słucha radia dla muzyki? Wydaje mi się to trochę przeżytkiem w dobie Spotify i innych niemaldarmowych legalnych źródeł.
[ Dodano: Pon 10 Cze, 2013 19:49 ]
Na MTV Rock zdarzają się programy typu 3h Linkin Park vs System of a down.Daniel_FCB pisze: Btw mnie bardziej niż fakt, że ktoś słucha jeszcze radia intryguje fakt, jak się "rozwijają" stacje telewizyjne rozpowszechniające wyrób hałasopodobny - na MTV to już chyba nic nie ma poza "nastoletnimi ciążami", a na innych to "muzyka" stanowi dodatek do reklam. Jak oni jeszcze funkcjonują?
A na MTV to chyba faktycznie tylko programy typu "Gej, hetero czy żonaty" czy jak to - ale wiesz, ile jest zafascynowanych nie tylko nastolatków tym?
[ Dodano: Pon 10 Cze, 2013 19:50 ]
Było dobre, dopóki Złotymi nie stały się przeboje popu z lat 2000+.Pawel_ pisze:Radio Złote Przeboje.
[ Dodano: Pon 10 Cze, 2013 19:55 ]
Ostatnio był "Chłopiec z gitarą"Szeregowy_Równoległy pisze:Antyradio popowate? Eska Rock owszem, potrafi zagrać Adele czy Kasię Kowalską, ale Antyradio playlistę ma sensowniejszą, no i prowadzący ma duży wpływ na to, co zagra.
Ale ludzie też mają duży wpływ. Uwielbiam "Wybierz prawdziwy rock" w tygodniu między 20 a 22.
A o tym już też było: Eska Rock to przede wszystkim te idiotyczne komentarze Kondzia i jego partnerki. Zwymiotować można - ale Ty chyba rano jeździsz, a ich wtedy nie ma
Eska Rock jest taka "bliższa" słuchaczom, więcej ludzi na pewno zna Kasię Kowalską niż dwieście pięćdziesiąty utwór King Crimsona.
[ Dodano: Pon 10 Cze, 2013 19:58 ]
To Ostry głównie, bo tak to raczej nie - poza tym to tylko wrażenie. A poza tym poza tym to są bardzo dobre kawałkiKlawisz pisze:Nie mówię tu o nowych "hiciorach", tylko o starszych kawałkach, które leca niemal codziennie o tej samej porze. Mimo to, wolę Antyradio.
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Łukasz pisze:Ostatnio był "Chłopiec z gitarą"
Karin Stanek to również kawałek polskiego rocka. Kawał nawet. I jest jak najbardziej na miejscu, żeby się w Antyradiu przewijała.Łukasz pisze:poza tym Edyta Bartosiewicz to kawałek polskiego rocka jednak.
Oczywiście, że można zwymiotować. Po południu też czasem jeżdżęŁukasz pisze:A o tym już też było: Eska Rock to przede wszystkim te idiotyczne komentarze Kondzia i jego partnerki. Zwymiotować można - ale Ty chyba rano jeździsz, a ich wtedy nie ma
Słuchacze Kasi Kowalskiej mają pierdylion innych stacji. Naprawdę w Esce Rock Kowalska czy Adele pojawiać się nie powinny. Ktoś, kto słucha Eski Rock, nie słucha jej dla Kasi Kowalskiej.Łukasz pisze:Eska Rock jest taka "bliższa" słuchaczom, więcej ludzi na pewno zna Kasię Kowalską niż dwieście pięćdziesiąty utwór King Crimsona.
Bardzo lubię "Antyradio"-lecz czasami też można zwymiotować, słuchając "odjazdowych" prowadzonych przez Państwa Zientarskich wraz "Jah Jah"-em.Do pozostałych audycji nie mam zastrzeżeń-lubię szczególnie "Gastrofazę" Lorocha.
[edit]
[edit]
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
"Dżudżu"?
Mea culpa.Wyedytowałem.EOT.
Linia 155: 1966-2011
[/quote]Szeregowy_Równoległy pisze:Łukasz pisze:Ostatnio był "Chłopiec z gitarą"Karin Stanek to również kawałek polskiego rocka. Kawał nawet. I jest jak najbardziej na miejscu, żeby się w Antyradiu przewijała.Łukasz pisze:poza tym Edyta Bartosiewicz to kawałek polskiego rocka jednak.
Jasne, to nie miało być negatywne
ŁK
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
"Bailando" to nie są lata 2000+. Za młodyś, żeby to wiedziećPawel_ pisze:'Bailando'? Fajosko się przy tym jedzie. Czy to o 3 w nocy, czy to o 1...Łukasz pisze:Było dobre, dopóki Złotymi nie stały się przeboje popu z lat 2000+.![]()