Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
No ale z kolei na Legionowie Przystanek automat można postawić w zasięgu monitoringu miejskiego - tak stoi automat ZTM i poza chyba raz popękaną szybką wyświetlacza niewiele się zdarzyło. Kamera nie jest atrapą i czasami przez głośnik słychać głos jakiegoś dyżurnego opie...jącego tych, którzy przechodzą po torach. A tak mimo że p.o. obsługują tylko składy KM, mamy automat ZTM.
Nie wiem, czy w takich przypadkach (brak kasy biletowej) kierpoc dodaje te parę złotych za zakup biletu w pociągu - pewnie tak. Tu KM powinna brać przykład z WKD, gdzie wsiadający na przystanku Polesie (bez automatu i ajenta) mogą kupić bilet u maszynisty bez dodatkowej opłaty.
Nie wiem, czy w takich przypadkach (brak kasy biletowej) kierpoc dodaje te parę złotych za zakup biletu w pociągu - pewnie tak. Tu KM powinna brać przykład z WKD, gdzie wsiadający na przystanku Polesie (bez automatu i ajenta) mogą kupić bilet u maszynisty bez dodatkowej opłaty.
Hm, jeżeli mnie pamięć nie myli, to zdaje się, że widziałem takie automaty na dworcu w Widzewie, kiedy już Fabrycznego nie było (inaczej bym tam nie wysiadałWolfchen pisze:A nie zniknęły wraz z zamknięciem Fabrycznego? Na Kaliskim byłem co prawda przelotem, ale nie pamiętam, żeby coś było
Biletomaty z Fabrycznego są w Warszawie. Pierwszy stoi przy Bemowo-Ratusz drugi przy Włochy-Ratusz.MALIN pisze:W lutym jeszcze były.Wolfchen pisze:A nie zniknęły wraz z zamknięciem Fabrycznego?
[ Dodano: Wto 11 Cze, 2013 18:42 ]
Na Widzewie jak i Kaliskim stoją ale te nowego typu (srebnoczerwone).Vilén pisze:Hm, jeżeli mnie pamięć nie myli, to zdaje się, że widziałem takie automaty na dworcu w Widzewie, kiedy już Fabrycznego nie było (inaczej bym tam nie wysiadałWolfchen pisze:A nie zniknęły wraz z zamknięciem Fabrycznego? Na Kaliskim byłem co prawda przelotem, ale nie pamiętam, żeby coś było). Ale czy teraz nadal są, to nie wiem, strona ZTM-u twierdzi że tak.
Tak, tylko strefowa pasuje...
Nie ma odcinkowych biletów ani na trasie do Legionowa ani do Miłosnej. Ale strefowy powinien i tak wyjść w miarę tanio, chyba taniej niż odcinkowy, a bilet ważny 4 godziny, czasem nawet da się wrócić
Oczywiście tylko w KMach.
Nie ma odcinkowych biletów ani na trasie do Legionowa ani do Miłosnej. Ale strefowy powinien i tak wyjść w miarę tanio, chyba taniej niż odcinkowy, a bilet ważny 4 godziny, czasem nawet da się wrócić
Oczywiście, informacja na stronie jest o możliwości nabycia biletu przez telefon. Niemniej jednak, albo źle szukałem, albo:
* informacje o dostępnych biletach są nie na stronie KM, tylko tutaj:
http://www.skycash.com/uploads/ckfilema ... kie-KM.pdf
* ponadto tamten plik jest chyba nieaktualny, bo II strefa skurczyła się do Legionowa Przystanku,
* nigdzie nie ma podanej ceny, nie można tego sprawdzić "na sucho", nigdzie też nie widziałem informacji o 4-godzinnej ważności biletu strefowego.
Przydałby się po prostu jakiś krótki opis każdej taryfy wraz z ceną - tego nie ma.
* informacje o dostępnych biletach są nie na stronie KM, tylko tutaj:
http://www.skycash.com/uploads/ckfilema ... kie-KM.pdf
* ponadto tamten plik jest chyba nieaktualny, bo II strefa skurczyła się do Legionowa Przystanku,
* nigdzie nie ma podanej ceny, nie można tego sprawdzić "na sucho", nigdzie też nie widziałem informacji o 4-godzinnej ważności biletu strefowego.
Przydałby się po prostu jakiś krótki opis każdej taryfy wraz z ceną - tego nie ma.