Rozkłady tramwajowe - sezon 2013/2014/2015
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Oczywiście, nie ma powodu by pasażerowie 9 wieczorem musieli się tłoczyć.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nieistniejące zdaniem MeWy, niezabieralne 9 na Ochocie - miało miejsce pół godziny temu na przystanku Hale Banacha - kierunek... Okęcie (!). I to bynajmniej nie ze względu na bazar, bo już takie z Bitwy przyjechało.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Faktycznie, pociągów nie uwzględniałem. Inna sprawa że stacja Stadion jest z pół kilometra od skrzyżowania, ale niech będzie.kveld pisze:Masz jeszcze 517 o 22:32 i 23:02, masz jeszcze 5 SKMek późniejszych ze Stadionu, o pociągach KM nie wspominając. Chyba o takiej porze to jednak wystarczy?Wiliam pisze:A ja chciałem zapytać czy ktoś przypadkiem nie przesadził z ostatnim tramwajem na Zielenieckiej w DP w stronę Centrum o 22:20?
Może żałośnie zapełnione linie są żałosne. A nie o to chodziło, żeby ludzi zachęcić do mocnych linii? 9 Miało być (no właśnie, miało...) zawsze mocne. Włáśnie, to jest sprawna komunikacja: linie mocne, linie słabe, a nie: np. mocna do 21, potem zanika, a inna słaba, jeździ do 24. System ma być prosty, a nie: ciekawy. Za pomysł, żeby zachęcać ludzi do porzucania linii podstawowej na ciągu komunikacyjnym powinieneś sam się w dupę kopnąć.MeWa pisze: Zresztą czemu w ogóle pasażerowie muszą się tłoczyć w tramwaju wieczorem, skoro wtedy jest tyle linii o żałosnym zapełnieniu w porównaniu do dziewiątki?
Jeśli coś (może poza metrem) jeździ solidnie napchane późnym wieczorem, to jest coś nie halo, bo słabe linie poniżej częstotliwości co 30' nie schodzą. I one na pewno kupę powietrza wożą. Nie można rozmontowywać komunikacji w imię zaoszczędzenia kilku kursów. Bo lepiej z mądrym zgubić, niż z głupim znaleźć.
„9” jest święta i powinno się palić na stosie ludzi chcących przy niej majstrować.
A ja mam drugie pytanie troszkę też w nawiązaniu do tego. Czy taka mizerna częstotliwość tramwajów w stronę Ochoty po godzinie 22:00 to była wcześniej? Ostatnio poszedłem na przystanek tramwajowy w stronę Ochoty w centrum o godz. 22:30 w DP z myślą, że na pewno jakiś tramwaj podjedzie bo jeszcze nie jest późno a mam do wyboru aż 3 linie tramwajowe... w końcu stawiamy na szynę. Zobaczyłem w SIP, że najbliższy tramwaj za... 19 min. Myślałem, że to jakiś żart ale spojrzałem w rozkład i to nie był żart... oczywiście tramwaj był przeładowany. Czy tak się zdarzało wcześniej czy to teraz tak pocięli?Wiliam pisze:A ja chciałem zapytać czy ktoś przypadkiem nie przesadził z ostatnim tramwajem na Zielenieckiej w DP w stronę Centrum o 22:20?
Z tego co pamiętam wcześniej nie było takiej dziury w okolicach 22.30, ale warto w tym przypadku zauważyć, że o godzinie 22.38 z tego samego zespołu przystankowego odjeżdża 128 w stronę Szczęśliwic. Może mała to alternatywa w wielu przypadkach, ale zawsze coś...reserved pisze:Zobaczyłem w SIP, że najbliższy tramwaj za... 19 min. Myślałem, że to jakiś żart ale spojrzałem w rozkład i to nie był żart... oczywiście tramwaj był przeładowany. Czy tak się zdarzało wcześniej czy to teraz tak pocięli?
A co do niezabieralnej linii 9: jest to jak najbardziej bliskie prawdy. Korzystam z tej linii bardzo często w różnych porach dnia i zawsze (przynajmniej w kierunku P+R) jedzie nią dużo ludzi.
Jestem dokładnie tego samego zdania. To jedna z ważniejszych linii tramwajowych. Chociażby niech świadczy o tym ostatnie zwiększenie częstotliwości w soboty z rana.grzegorz pisze:„9” jest święta i powinno się palić na stosie ludzi chcących przy niej majstrować.
-
bartoni722