[KM] Górny Mokotów
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jechałem tym stworem w poprzedni wtorek. Wsiadłem na przystanku Woronicza w kierunku Ostrobramskiej, i było już prawie 5-6 minut opóźnienia. Jechało coś koło 5 osób. W autobusie słyszałem głosy że w czasie kiedy to to się doturla do Pola Mokotowskiego, to można by do Wierzbna 2 razy dojść. Jak wracałem, to przy Woronicza były chyba 2 osoby, ale to chyba dlatego taka frekwencja że byłem coś koło godziny 16-17.
Wczoraj o 18:00, czyli o godzinie, gdy można się spodziewać powrotów z pracy do domu, przejeżdżałem przez pętlę na Spartańskiej. Zarówno 168, jak i 222 przyjechały puste. Tam wystarczy, jeśli kończy jedna linia i przejeżdżające za zajezdnią 218. Niestety po skasowaniu przedłużenia 168 nadal pozostanie problem ciągu ul. Madalińskiego.adner pisze:Rano przy Madalińskiego jest dość punktualne, więc się znakomicie paruje ze spóźnionym 138man1956 pisze:Czy ktoś wie, jak funkcjonuje (frekwencja, punktualność) 168 na nowym odcinku Rakowiecka - Spartańska?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
W czasie postoju nikt nie może siedzieć, bo tam jest przystanek dla wysiadających i dopiero po zawróceniu pasażerowie wsiadają, tuż przy przystanku Instytut Reumatologii, nazwanym o dziwo Spartańska.Autobus Czerwon pisze:No tak, bo to takie naturalne że masa ludzi siedzi sobie w autobusie podczas przerwy.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Wczoraj i dziś widziałem 195 na nowej trasie. Skręcając wczoraj o 18tej w Madalińskiego miał zajęte kilka miejsc siedzących.
Dziś rano, skręcając z Sobieskiego w Dolną - też można było zaobserwować duże prześwity pomiędzy pasażerami, stojących nie stwierdzono.
Co prawda na podstawie tych obserwacji jednostkowych nie powinienem wysnuwać ogólnych wniosków *), ale biorąc pod uwagę zaobserwowane zapełnienie i to, że jej rozkład nie spełnia prawa Podoskiego, po wakacjach pewnie z linią 195 się pożegnamy.
*)bo zaraz znowu zostanę nazwany ordynarnym kłamcą...
Dziś rano, skręcając z Sobieskiego w Dolną - też można było zaobserwować duże prześwity pomiędzy pasażerami, stojących nie stwierdzono.
Co prawda na podstawie tych obserwacji jednostkowych nie powinienem wysnuwać ogólnych wniosków *), ale biorąc pod uwagę zaobserwowane zapełnienie i to, że jej rozkład nie spełnia prawa Podoskiego, po wakacjach pewnie z linią 195 się pożegnamy.
Na potwierdzenie podrzucę coś z sąsiedniej parafii - tak samo wygląda sytuacja na odcinku między Mokotowem (Stegnami) a Ursynowem. Więcej miejsc siędzących wolnych niż zajętych. Nie było tak przed 1 czerwca.Piottr pisze:Wczoraj i dziś widziałem 195 na nowej trasie. Skręcając wczoraj o 18tej w Madalińskiego miał zajęte kilka miejsc siedzących.
Popatrz, jaka franca!
[beton]Bo to powinno być 130 i jeździć z Wilanowa na Szczęśliwice przez Wawelską.[/beton]
Trudno wszakże zakładać, że 195 na takiej trasie stanie się dla kogokolwiek atrakcyjne. 130 żyło częściowo dzięki Wilanowowi, od którego zostało odcięte. Ze 195, które funkcjonowało jako względnie szybki dojazd na trakt, również ten główny potok został zdjęty. Razem to nie ma prawa działać dobrze, zwłaszcza z taką częstotliwością. A tymczasem na Dolnej jest podobno masakra, aczkolwiek ostatnio jest trochę lepiej, ale to ze względu na wakacyjny okres.
Trudno wszakże zakładać, że 195 na takiej trasie stanie się dla kogokolwiek atrakcyjne. 130 żyło częściowo dzięki Wilanowowi, od którego zostało odcięte. Ze 195, które funkcjonowało jako względnie szybki dojazd na trakt, również ten główny potok został zdjęty. Razem to nie ma prawa działać dobrze, zwłaszcza z taką częstotliwością. A tymczasem na Dolnej jest podobno masakra, aczkolwiek ostatnio jest trochę lepiej, ale to ze względu na wakacyjny okres.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- R-9 Chełmska
[beton]Bo to powinno być 130 i jeździć z Wilanowa na Szczęśliwice przez Wawelską.[/beton]
Bo przed 1 czerwca nie zaliczał ZP Stegnydrapka pisze:między Mokotowem (Stegnami) a Ursynowem. Więcej miejsc siędzących wolnych niż zajętych. Nie było tak przed 1 czerwca.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- R-9 Chełmska
O właśnie, a skąd wziąłeś tę masakrę? Owszem, są korki (i "zawsze" były), ale to jakieś 6 minut stania, idzie całkiem sprawnie.Poc Vocem pisze:A tymczasem na Dolnej jest podobno masakra, aczkolwiek ostatnio jest trochę lepiej, ale to ze względu na wakacyjny okres.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"