Dopiero w tym tygodniu pojawiła się informacja z nakazem włączania klimy. Wcześniej jej nie było. Godziny, w których klima ma działać również są określane odgórnie i dość często są określane w sposób pozbawiony jakiegokolwiek sensu. A większość kierowców się do nakazów pracodawcy stosuje (co nie dziwi). Złapie ZTM termometry w łapę i zacznie uczciwie i rzetelnie kontrolować klimę, to i nakazy z Ursusa będą sensowniejsze.Matrix2441 pisze:Ostatnio zauważyłem, że Mobilisy jeżdżące SU18 jednak myślą i włączają klimę wtedy, kiedy pomoże ona rzeczywiście ochłodzić autobus. Przedwczoraj jeden gość na 162 pootwierał okna w wozie, klimy nie włączał, powietrze sobie wpadało i było elegancko. Dziś okna pozamykane, a klima chłodziła niemal na full i było czuć, że w autobusie jest chłodniej, niż na zewnątrz. Pochwała dla Panów! Oby tak dalej!
O chłodzeniu i niechłodzeniu
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wczoraj jeździł z otwartymi oknami i szyberdachami ku radości pasażerówSG pisze:co do 8898 nie jestem pewien bo nie dawno byli specjaliści od klimy i coś na dachu przy nim grzebali, więc chyba powinno być OK.
Godziny są adekwatne do temperaturMeWa pisze:A jakie to są godziny?
Słuchaj, dzisiaj odwiedzili Odolany, jeszcze po tej trylince NR gnał, jakby się paliło, wyprzedzając przy okazji 206 kierujące się na pętlę. Chyba ktoś bardzo chciał zdążyć skontrolować odjeżdżającą Solinkę, ale nie wiem czy to się udało. Myślałem, że to jacyś lokalni rajd sobie urzadzają, a to tylko ZTM.Pawel_ pisze:Zamiast przeprowadzić kontrolę w cywilizacji, to pojechał na koniec świata? Gdzie tu oszczędzanie paliwa?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Dzisiaj np. 9-21. Godziny w których ma pracować klimatyzacja są podawane na podstawie prognozy pogody dla Warszawy ze strony pogodynka.pl, brana pod uwagę jest temperatura odczuwalna. Nie wiem jaka temperatura jest uznana za graniczną.MeWa pisze:A jakie to są godziny?
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Kolejne dni nikogo nie interesują. Prognoza na jutro będzie sprawdzana dziś w nocy. Prognoza na poniedziałek będzie sprawdzana w nocy z niedzieli na poniedziałek.ashir pisze:Ten serwis potrafi pokazywać bardzo błędnie, w szczególności przy prognozie na kolejne dni.
Na następne dni potrafi wyświetlać takie głupoty, że to powinno dać komuś do myślenia. Zresztą nawet na dzisiaj, pogodynka przewiduje (i to jeszcze słabe) opady, owszem, ale na godzinę 17. A przez cały dzień ma być jedynie pochmurno, bez opadów. Właśnie widzę przez okno...Szeregowy_Równoległy pisze:Kolejne dni nikogo nie interesują. Prognoza na jutro będzie sprawdzana dziś w nocy. Prognoza na poniedziałek będzie sprawdzana w nocy z niedzieli na poniedziałek.
U mnie nie pada. Warszawa jest za duża, by jedna prognoza pogody działała na cała Warszawę.ashir pisze:Na następne dni potrafi wyświetlać takie głupoty, że to powinno dać komuś do myślenia. Zresztą nawet na dzisiaj, pogodynka przewiduje (i to jeszcze słabe) opady, owszem, ale na godzinę 17. A przez cały dzień ma być jedynie pochmurno, bez opadów. Właśnie widzę przez okno...Szeregowy_Równoległy pisze:Kolejne dni nikogo nie interesują. Prognoza na jutro będzie sprawdzana dziś w nocy. Prognoza na poniedziałek będzie sprawdzana w nocy z niedzieli na poniedziałek.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
-
Stary Pingwin