No nie wiem czy most Północy się zakorkuje, biorąc pod uwagę przepustowość mostu zestawioną z przepustowością wjazdu na most.MichalJ pisze:
(Jeszcze się przeprosicie z dwójką, jak mostem Północnej Maryśki pójdzie objazd Trasy Toruńskiej...)
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
Z Wisłostrady także. Gdzie mieliby zablokować autobusy? Przy zjeździe na Świdrach? Jest duża szansa, Że Światowida będzie równolegle rozgrzebana w związku z budową tramwaju. Niezbyt będzie się sens tam pchać autem - raczej spodziewałbym się korka do lewoskrętu w Modlińską. Ale pewnie warto byłoby pomyśleć przy planowaniu organizacji ruchu na czas robót na zapewnieniem pasów dla autobusów na moście i Tarchodworach.
Całkiem dobry pomysł, ale myślę że lepiej byłoby tak zrobić za rok, po wybudowaniu odcinka do Mehoffera. Wtedy można by uruchomić inną linię (poza dwójką) na Tarchomin, jadącą właśnie zmetalin pisze:Dwójka w okresie wakacji ma kursować tylko co 10 minut i tylko w szczycie A i B. Zastanawiam się, czy nie byłby to dobry moment żeby zrezygnować w tym momencie z dojazdu na Młociny i spróbować z wersją na Marymont. Rozumiem, że w trakcie wakacji brakuje miejsca na Marymoncie, ale może od września? Byłaby to unikalna relacja, szczególnie wobec braku 510 i planowanego remontu mostu Grota taki tramwaj mógłby zagrać lepiej, niż dwójka obecnie.
Nie. Dwójka powinna być silną linią Winnica -michj pisze:Dwójkę można by natomiast pociągnąć dalej, na Piaski, a w przyszłości (po wybudowaniu planowanego, brakującego odcinka na Powstańców Śląskich) aż na Cm. Wolski.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- vernalisadonis
Tam masz linię 184, która łączy te obie dzielnice.michj pisze:Rzeczywiście, musi być duża częstotliwość kursowania. Poza tym może zapewnianie bezpośredniego dojazdu z Bemowa nie jest za bardzo potrzebne.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Po zbudowaniu torów można by też wydłużyć na Tarchomin (do pętli przy Mehoffera) linię 17 (dojazd do
Marymont), a na dalszym odcinku trasy (Mehoffera-Winnica) pozostawić tylko linię 2 (dojazd do
Młociny).
Moim zdaniem można by zamienić krańce (np.) linii 8 i 24:
8 WIATRACZNA - ... - Wolska - Powstańców Śląskich - NOWE BEMOWO
24 GOCŁAWEK - ... - Radiowa - Powstańców Śląskich - Górczewska - OS. GÓRCZEWSKA
...i puścić 6 przez nową trasę na Cm. Wolski zamiast na Koło (trzeba by wprowadzić składy podwójne w miejsce niektórych solówek, by usprawnić omijanie centrum tą trasą)
...i puścić 6 przez nową trasę na Cm. Wolski zamiast na Koło (trzeba by wprowadzić składy podwójne w miejsce niektórych solówek, by usprawnić omijanie centrum tą trasą)
Co z częstotliwościami?michj pisze:Moim zdaniem można by zamienić krańce (np.) linii 8 i 24:
Ciekawy jestem, jak wyobrażasz sobie wjazd na pętlę Cm. Wolski z zachodu?michj pisze:...i puścić 6 przez nową trasę na Cm. Wolski zamiast na Koło (trzeba by wprowadzić składy podwójne w miejsce niektórych solówek, by usprawnić omijanie centrum tą trasą)
W ramach projektu TW przecież to przewidująprimoż pisze:Ciekawy jestem, jak wyobrażasz sobie wjazd na pętlę Cm. Wolski z zachodu?
http://www.tw.waw.pl/node/4510
(piszą w pewnym miejscu o modernizacji tej pętli - umożliwieniu wjazdu z obu stron)
[ Dodano: Nie 28 Lip, 2013 12:50 ]
Rzeczywiście, 8 (jak 10) kursuje zbyt rzadko, można zamiast niej zmienić trasę linii 26 (BTW: po skończeniu budowy II linii metra też prawdopodobnie kursującej z Ronda Wiatraczna, jak przed zamknięciem Placu Wileńskiego)primoż pisze:Co z częstotliwościami?
Albo jestem ślepy i tego nie widzę, albo coś powoduje, że przebudowa pętli przy Wolskim mi się nie wyświetla, albo tego tam faktycznie nie ma opisanego.michj pisze:W ramach projektu TW przecież to przewidują![]()
http://www.tw.waw.pl/node/4510
(piszą w pewnym miejscu o modernizacji tej pętli - umożliwieniu wjazdu z obu stron)