Tramwaje dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
Ile członów powinien mieć Tramlino żeby się zmieścić? On to chyba 2 bo ten ryj jest strasznie wydłużony...
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Pewnie może być też jakaś 3-członowa mutacja Swinga. 3 Człony miały Sepsy dla Elbląga i długość w nich była podobna. Coś koło 20 metrów.kosa154 pisze:Przeglądałem ostatnio katalog tramwajowy Pesy i 22 metry to ma dwuczłonowy TwistFilip7370 pisze:Ale fakt 22 metrów oznacza rozumiem 3 członowe czyli warszawskie 120NaK?
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Fajnie, pięknie, też się cieszę że jest wóz który z daleka można pokazać jako ilustrację idei (zwłaszcza na nowym moście efektownie się prezentuje), ale powiedzmy sobie szczerze - jeśli do poprzedniego przetargu Świnki Dwugłowej nie zaoferowano, to w tym raczej też Warchlaczka nie będzie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Skąd wiadomo, że to ma być wagon z PESY? Może są inni producenci, którzy mają takie wagony w ofercie?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
No dobrze, ale przecież krótki tramwaj można z powodzeniem zastąpić autobusem, zaś sloty zostawić dla normalnych, długich tramwajów, gdzie wykorzystanie szynowego transportu jest uzasadnione dużymi potokami.Shiom pisze:W sumie to według tramwaru mamy teraz 23 wagony krótkie 105Na i 7 wagonów krótkich pochodnych 105Na. Wygląda więc na to, że chcą wyciąć je wszystkie.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Tutaj myślę że chodzi o szynową strategię miasta - tam gdzie jest tramwaj należy go nie likwidować i zastępować autobusami, a raczej utrzymywać i autobusy ukracać. To bodajże do tego odwoływano się w uzasadnieniu likwidacji 175, które przetrwało, ale chyba nie dla dublowania pociągów na lotnisko, tylko dlatego że linia ta generowała też inne potoki.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A sprawdzałeś przy jakim standardzie napełnienia? No właśnie... poczekaj na publikację ogłoszenia.kosa154 pisze:Jeszcze raz powołam się na katalog Pesy. Wynika z niego, że trzyczlonowy Swing nie spełnia wymagań odnośnie zdolności przewozowej odpowiedniej liczby pasażerów. Myślę wiec, że będzie to Twist lub może zmodyfikowany Jazz
[ Dodano: Sob 29 Cze, 2013 16:31 ]
Pal sześć, ale co zrobisz z 27 albo 28? Obie linie pracują bardzo dobrze. Skasujesz i puścisz przegubowca (o identycznej co te nowe tramwaje pojemności) wzdłuż torów? Po co, dla zasady? Żadna linia przez Centrum nie jeździ, gdzie Ci slotów szkoda?Wolfchen pisze:Mi nie chodzi o likwidację tramwajów, tylko o likwidację poczwarek typu 6...
Pomijając fakt, że po otwarciu M2c mogą się króciaki przydać na 18 albo 20... a na ósemce to i dziś by dały radę.
Ostatnia kwestia - króciak jest jednak trochę tańszy od składu. To znaczy, że w tych samych pieniądzach wyciągniemy więcej wozów niskich. Lepiej mieć na 27 wszystkie kursy krótkimi niskaczami, niż połowę niedostępnymi solówkami, a połowę - zbyt dużymi na tej linii potrzeby swingami, nie?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
TW raczej nie zrobią Pesie na złość i zażyczą sobie coś, co nie jest u nich dostępne.MisiekK pisze:Skąd wiadomo, że to ma być wagon z PESY? Może są inni producenci, którzy mają takie wagony w ofercie?
Jak już gdybać oznaczenie, to byłby raczej 119Na. Jeśli zaoferują krótkiego Jazza, a długi ma 128N, to krótki może mieć 127N.ashir pisze:Może po prostu 121NaK? Taki jak ten, nawet ma już barwy warszawskie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nevelo ma 126N na buźce.