Remont mostu średnicowego 2013
Moderator: JacekM
Niestety są lepsze jaja, Kierownictwo w IC pocztą pantoflową zostało poinformowane o istnieniu jakiegoś tam telegramu "o honorowaniu biletów ZTM", ale oficjalnego pisma podobno nikt nie widział na oczy.przewoz pisze:Cofam swoje pytanie. Dziś na torze nr 1 pracowała oczyszczarka tłucznia. Przynajmniej na części będzie OK... Ciekawe gdzie zajadą.Jeszcze pytanie do PLK (z cyklu "bez odpowiedzi"): czy planują choć podbić tory i wymienić szyny od Powiśla do Mostu? Chodzi o całość, bo w torze nr 2 szyny lubią sobie pęknąć koło Powiśla...
Co do informatorów, dziś mój kolega został poinformowany, że pomiędzy Wsch a Zach może jeździć tylko pociągami KM i ZTM.
Brawo informatorzy.
Ad 1. Pokaż/zamieść.MichalJ pisze:Primo, pismo jest.
Secundo, pasażerów pisma wewnętrzne pekapu nie interesują. ZTM powiadomił, że bilety są honorowane i pasażer nie ma powodu w to wątpić.
Ad 2. Jak się kierownik uprze to możesz otrzymać dwie propozycje nie do odrzucenia (Bilet WWO/WZ
Dziś jadąc ze Wschodniej PR "Bosman" miałem przyjemność być skontrolowany. (zaraz po odjeździe). Kanar miał identyfikator z PR i był wyposażony w czytnik kart ZTM.Jacek Z. pisze:To samo właśnie miałem powiedzieć. A o PR, gdzie chaos jest zawsze nieco większy niż w IC, przez dyskrecję wolę nie pytać... Większość ludzi wsiada więc do dalekobieżnych z kartą ZTM na zasadzie ryzyk-fizyk.
- fik
- Naczelne Chamidło
To ciekawe, bo nie jestem kierownictwem w IC, a regulację BHZT1b-780/13/13 na oczy widziałem.tomstak pisze:Kierownictwo w IC pocztą pantoflową zostało poinformowane o istnieniu jakiegoś tam telegramu "o honorowaniu biletów ZTM", ale oficjalnego pisma podobno nikt nie widział na oczy.
[ Dodano: Śro 03 Lip, 2013 08:52 ]
Niezależnie od bezzasadności pobierania jakiejkolwiek opłaty jest to wykroczenie.MeWa pisze:Przy odrobinie determinacji zdążysz wysiąść z pociągu zanim kierpoć cokolwiek zrobi.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie takie rzeczy się zdarzały, choć oczywiście też się tego nie spodziewam.MichalJ pisze:Już widzę kierpocia wstrzymującego pociąg, żeby na peron Centralnej policję do wylegitymowania 50 osób wzywał.
To oczywiste, ale póki pociąg nie odjechał, pasażer bez zgody kontrolera oddalić się nie może.MichalJ pisze:Wywieźć kontrolowanego pasażera poza przystanek, na którym pasażer chce wysiąść, kierpoć nie ma prawa.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To znaczy że zawodzi komunikacja Dyspozytura IC <-> Naczelnik drużyn konduktorskich <-> dyspozytorzy drużyn konduktorskich <-> drużyny konduktorskie i pismo które miało trafić do sekcji drużyn konduktorskich przez pomyłkę trafiło do ciebie.fik pisze:To ciekawe, bo nie jestem kierownictwem w IC, a regulację BHZT1b-780/13/13 na oczy widziałem.tomstak pisze:Kierownictwo w IC pocztą pantoflową zostało poinformowane o istnieniu jakiegoś tam telegramu "o honorowaniu biletów ZTM", ale oficjalnego pisma podobno nikt nie widział na oczy.