Jak to kursuje? - 2012-2021
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Rozkłady tych brygad, to możesz sobie bardzo łatwo odtworzyć na podstawie rozkładów na stronie ZTM. Zjazdy widać, dojazdy też można znaleźć. A numeracja, to 013,015,016,017 w DP oraz 4,7,9,11 w weekendy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No wiesz, dziś jeden Mercedes był opóźniony 2 godz. 15 min., ale jak chcesz czekać to proszę bardzo. Planowy odjazd jest raczej o 8:18.reserved pisze:Dla mnie ma znaczenie bo będę wsiadał w kierunku Ursusa. Natomiast potrzebuję też jego powrotny półkurs. Poza tym lepiej wyjść na spóźniony kurs kiedy wie się o której teoretycznie powinien być.
Zorientowałem się już, że wtyczki 517 na jednokierunkowej trasie: Dw. Zachodni - pl. Trzech Krzyży kursują tylko w godzinach porannego szczytu. Czy pojawiły się jeszcze jakieś wtyczki na którejś z linii o innej trasie niż podstawowa bądź wariantowa (ale uwzględniona w rozkładzie)?
W prasie była mowa o poniedziałkowych dodatkowych kursach Z-1 na trasie pl. Bankowy - Metro Politechnika. Czy była to akcja tylko doraźna, czy wtyczki funkcjonują? Jeżeli tak - to czy jednokierunkowo i czy tylko w porannym szczycie?
W prasie była mowa o poniedziałkowych dodatkowych kursach Z-1 na trasie pl. Bankowy - Metro Politechnika. Czy była to akcja tylko doraźna, czy wtyczki funkcjonują? Jeżeli tak - to czy jednokierunkowo i czy tylko w porannym szczycie?
--------------------------------------------------------------------------
TRASBUS - Historia warszawskiej komunikacji miejskiej
http://www.trasbus.com
Owszem brygady D33, D34, D35/517 jeżdżą na jednokierunkowej trasie: Dw. Zachodni - Pl. Trzech Krzyży, oczywiście wyłącznie w szczycie porannym. Brygady D36, D37, D38, D39/Z-1 (oraz D30, D31, D32/313, które już na początku pierwszego szczytu zostało na stałe skierowane na Z-1. Realizują dwukierunkowo trasę: Metro Ratusz Arsenał - Metro Politechnika, również tylko w zmianie A. Wszystkie wtyczki ramowo kursują od 6 do 10, zresztą pisałem na ten temat w temacie "Wakacje 2013". Z tym Metrem Retusz Arsenał to też jest ciekawostka, bo jak autobus jedzie od Politechniki, to chyba nie powinien stawać na Pl. Bankowym, dopiero na MRA 55 (pod błękitnym wieżowcem) i nie wiadomo czy to jest przystanek dla wysiadających czy nie, bo na MRA 06 nie ma za bardzo możliwości jak się zatrzymać i w praktyce również się nie zatrzymuje. Następnie wóz podjeżdża do NR stojącego na Pl. Bankowym, chwila odpoczynku i kierowca jedzie dalej. Te wtyczki powinny zaczynać i kończyć na Pl. Bankowym, a nie na Metrze Ratusz Arsenał.stront pisze:Zorientowałem się już, że wtyczki 517 na jednokierunkowej trasie: Dw. Zachodni - pl. Trzech Krzyży kursują tylko w godzinach porannego szczytu. Czy pojawiły się jeszcze jakieś wtyczki na którejś z linii o innej trasie niż podstawowa bądź wariantowa (ale uwzględniona w rozkładzie)?
Dzięki, będę przynajmniej wiedział jak je opisać w kartotekach 
Jeszcze tylko jeden szczegół - wtyczki Z-1 jadąc od Politechniki, zatrzymują się na pl. Bankowym i dalej jadą którędy (bo w końcu niedokładnie zrozumiałem)? Skręcają w Solidarności i zawracają za Muzeum Niepodległości?
Jeszcze tylko jeden szczegół - wtyczki Z-1 jadąc od Politechniki, zatrzymują się na pl. Bankowym i dalej jadą którędy (bo w końcu niedokładnie zrozumiałem)? Skręcają w Solidarności i zawracają za Muzeum Niepodległości?