Nowe nazwy przystanków
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A tylko jeden taki w Warszawie mamy? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak mi się właśnie wydawało...
... zawsze można dać Szpital Ministerstwa właściwego ds. Wewnętrznych - będzie uniwersalnie
... zawsze można dać Szpital Ministerstwa właściwego ds. Wewnętrznych - będzie uniwersalnie
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No ale w systemie ZTM stacja benzynowa jest jedna, i to z nazwą miejscowości (podwójnie nawet). Stacja krwiodawstwa rzeczywiście dodatkowego wyróżnika nie ma...
Ale jednak z jakigoś powodu tamta stacja krwiodawstwa jest charakterystyczna.
Jestem daleki od robienia patronów różnym inwestycjom, ale dla tych szpitali sie prosi o jakiś patronów medycznych i wtedy można by nazywać od nazwiska patrona Szpital "xyz".
Albo może od dzielnic, Szpital Kliniczny Ochota, Szpital Kliniczny Mokotów, Szpital Kliniczny Praga, Szpital Kliniczny Bielany?
Jestem daleki od robienia patronów różnym inwestycjom, ale dla tych szpitali sie prosi o jakiś patronów medycznych i wtedy można by nazywać od nazwiska patrona Szpital "xyz".
Albo może od dzielnic, Szpital Kliniczny Ochota, Szpital Kliniczny Mokotów, Szpital Kliniczny Praga, Szpital Kliniczny Bielany?

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rządowy Szpital Kliniczny brzmi sensownie.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O, a gdzie jest jeszcze? Bo na Saską mi nijak nie po drodze, a wszystkie inne likwidowały się przez ostatnie 20 lat na moich oczach...MichalJ pisze:stacji krwiodawstwa też jest więcej niż jedna
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Po usłyszeniu Praski Szpital Kliniczny 99% osób myślałoby, że chodzi o Szpital Praski, a gdy dowiedzieliby się, że jednak nie, to ci gorzej znający Warszawę szukaliby w okolicach Dworca Wileńskiego, ci lepiej znający zrobiliby wielkie oczy. Na pewno nikt nie szukałby praskiego szpitala na Grochowie... Zresztą nie znam żadnej osoby, która mówiłaby inaczej niż "Szpital na Szaserów". Tak samo z Ochockim Szpitalem Klinicznym, dla zdecydowanej większości osób będącym po prostu "Szpitalem na Banacha".Wiliam pisze:Ja bym strasznie chciał żeby takie nazwy nie brzmiały tak sztucznie, by nie powiedzieć niepoprawnie. Dlaczego nie Ochocki Szpital Kliniczny, Mokotowski Szpital Kliniczny czy Praski Szpital Kliniczny?
Stacja jako taka jest jedna, ma natomiast swoje terenowe oddziały w Szpitalu Bielańskim i na Nowogrodzkiej.Bastian pisze:O, a gdzie jest jeszcze? Bo na Saską mi nijak nie po drodze, a wszystkie inne likwidowały się przez ostatnie 20 lat na moich oczach...MichalJ pisze:stacji krwiodawstwa też jest więcej niż jedna