Żoliborz w DP na 75 ma tylko 2 brygady niskopodłogowe...czyli na Duo. Zwykły Swing jeżeli się tam pojawi, to tylko jako promocja za 105-kęashir pisze:A przypadkiem na (...) 75 nie ma konkretnych brygad na których jest zalecane pojawienie się Swingów Duo?
Książka skarg i wniosków
Moderator: vernalisadonis
No właśnie nie. Na 17 Żoliborz musi też wystawić jednego zwykłego Swinga. Na 6 swoich brygad może sobie wybrać ją wedle widzimisię mistrza z nocnej zmiany szykującego ustawienie pola na wyjazdy.ashir pisze:A przypadkiem na 17 i 75 nie ma konkretnych brygad na których jest zalecane pojawienie się Swingów Duo?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
pawcio, Ustawieniem wozów na polu zajmuje się starszy ogólny. Gość ma w głowie numery wszystkich wagonów, odstawia wozy na OT, kieruje na pole wagony niskie i wysokie w odpowiednim ustawieniu brygad. Przy każdej dużej zmianie rozkładu jest ogrom pracy z rozrysowaniem pozycji na polu. A jeżeli jeszcze w remoncie jest pół hali....
miłośnik 13N
- Bastian
- Sułtan Maroka
"Rzadkimi Okazami" się nie zajmuję, a "Dziwadłami i nowościami tramwajowymi" tak, więc zostaną tam, gdzie sąashir pisze:Więc prędzej bym Swingi Duo wpisał do Rzadkich Okazów

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Szczegółów pracy zaplecza nie znam. Za dużo by tego było.Stary Pingwin pisze:pawcio, Ustawieniem wozów na polu zajmuje się starszy ogólny.
Domyślam się, że zabawa z tym jest lepsza niż z układaniem służb.Stary Pingwin pisze:Przy każdej dużej zmianie rozkładu jest ogrom pracy z rozrysowaniem pozycji na polu. A jeżeli jeszcze w remoncie jest pół hali....
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Szwendał się też #407.ashir pisze:widziałem dziś wagon #588 w ruchu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A dziękuję, wolałem się upewnić, bo większość z nich ma status wagonów gospodarczych, a nie zabytkowych.sprinter pisze:Tak.

Być może, ale ja tylko #588 widziałem. Nie powiem parówka miło się wśród otoczenia wyróżnia.MisiekK pisze:Szwendał się też #407.

Przydałoby się ponownie otworzyć wątek 'Pochwały i nagany", bo bardzo go brakuje...
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 95663.html
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 95663.html
TVN Warszawa pisze:Włożył bagaż, autobus odjechał. "Kierowca okazał się chamem"
Wniósł do autobusu bagaż, wyszedł po pozostały, ale do środka już nie wrócił, bo pojazd odjechał. Tak według internautki Kontaktu24 wyglądała sytuacja na przystanku Rondo Starzyńskiego. Do Zarządu Transportu Miejskiego wpłynęła już skarga na zachowanie kierowcy.
"Jadąc autobusem linii 509 (3451) byłam świadkiem oburzającego zachowania kierowcy. Jechałam w kierunku Nowodworów i wsiadałam na przystanku Rondo Starzyńskiego" – napisała w czwartek wieczorem internautka Anusiak666.
"Okazał się chamem"
Wraz z nią do środka wsiadał starszy mężczyzna z walizką i bagażem. "Gdy podjechał autobus mężczyzna wniósł do autobusu bagaże, po czym wrócił po resztę, która została na przystanku. Krzyknął na kierowcę, by ten zaczekał. Kiedy pasażer wysiadł z autobusu kierowca zamknął drzwi i... odjechał" - relacjonuje internautka.
Jak dodaje, razem z innymi osobami próbowała namówić kierowcą, żeby zaczekał, ale ten nie reagował, tylko patrzył w lusterko. "Kierowca okazał się chamem. Widział tego człowieka, który wsiadał drugimi drzwiami, a nie gdzieś z tyłu. Zresztą w autobusie nie było tłoku" – podsumowuje Anusiak666.
Sprzeczne z regulaminem, niekulturalne
Co na to Zarząd Transportu Miejskiego? - Komentarz do opisanej przez państwa czytelniczkę sytuacji może być tylko jeden - zachowanie kierowcy było sprzeczne z Regulaminem przewozu środkami lokalnego transportu zbiorowego w m.st. Warszawie, a także niekulturalne. Kierowca jest zobowiązany poczekać na przystanku do momentu, aż wszyscy pasażerowie oczekujący na autobus bezpiecznie wsiądą do pojazdu - wyjaśnia Magdalena Potocka, rzeczniczka ZTM.
W czwartek do zarządu wpłynęła też skarga na zachowanie kierowcy, a w piątek przekazano ją do Miejskich Zakładów Aurobusowych – przewoźnika obsługującego ten kurs.
- Zadaniem przewoźnika jest przeprowadzenie postępowania wyjaśniającego, które ZTM będzie na bieżąco monitorował. W przypadku potwierdzenia, że dana sytuacja miała miejsce, wobec kierowcy zostaną wyciągnięte konsekwencje służbowe – zapewnia Potocka.
"Działają niezwłocznie"
Przedstawiciel MZA zapewnia, że przeprowadzone zostanie szczegółowe postępowanie wyjaśniające.
- Na rozpatrzenie sprawy Kodeks Postępowania Administracyjnego daje nam 30 dni, jednakże pracownicy naszej spółki starają się działać niezwłocznie i czas ten jest bardzo często skracany – zapewnia Sławomir Ślubowski z biura prasowego MZA.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
- Matrix2441