Objazdy tramwajowe 2013
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Brygad Ci zabraknie na podwyższenie częstotliwości na odcinkach Służewiec-Woronicza i Starzyńskiego-Żerań Wsch. Bo zdejmowanie częstotliwości z JP2 absolutnie nie wchodzi w grę.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ale wozy na jazdę na Bródno w DS skądś trzeba wziąć. Dlatego pytam, czy z jadącej tamże 4? Bo to bez sensu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdy zostanie wprowadzony wspaniały projekt przebudowy skrzyżowania przy R3, tak niezbędny , korzystny dla.tramwajów i w ogóle potrzebny zdaniem niektórych, kwestia zawracania gdzie indziej niż na zajezdni sama się rozwiąże..
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Napiszę tutaj drobną obserwację z niedzieli ok. godz. 20 na JPII: w kierunku Żoliborza jadą stadem dwa swingi: najpierw na 74 (kierunek: Metro Marymont), tuż za nim 17 (kier. Metro Młociny). Mimo że 17-ka jedzie jako druga to do niej wsiada większość pasażerów, a przy Dworcu Centralnym to już prawdziwy tłum. Myślę sobie: ale dziwnie, pewnie nie wiedzą jak to 74 jedzie i się boją wsiąść, bo przecież siedzimy mu na ogonie, a tam puste miejsca siedzące, podczas gdy w 17-tce trzeba już stać. Ale nie - po trasie jakoś mało kto wysiadał, tylko pojedyncze osoby, 74 przejechało o jeden cykl świateł szybciej przez skrzyżowanie (bodajże przy przystanku Nowolipki), więc dalej nie mogłem już obserwować, czy nagle jakieś tłumy tam zaczęły wsiadać, ale w 17 bynajmniej tłum nie topniał, co więcej przy Arkadii jeszcze się trochę ludzi dosiadło i był już prawdziwy tłok, ale taki dosyć porządny. I wcale nie wysiadali przy Metrze Marymont, za to sporo ludzi wysiadło przy M. Słodowiec. Ale i tak wielu jechało jeszcze dalej. Czy w takim razie w swingach działają te urządzenia do liczenia pasażerów, i czy ZTM zamierza z tych danych kiedyś skorzystać? To takie pytanie retoryczne na koniec...
- kulikowski
- kulikowski
Dokładnie. 78 potrzebuje mniej brygad niż podstawowe 27 i 28. A tu trzeba by jeszcze dwie linie wysłać na twardowska i przy okazji upchnąć je na wspólnym torze.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan