Objazdy tramwajowe 2013
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kiepski pomysł. Aczkolwiek można by zamienić 37 na 47 a 17 puścić co 7,5 przez cały tydzień.
Nie wiem, co się wszyscy na tę Twardowską pośrodku niczego uparli. Zwłaszcza, że pewna część pasażerów tego przetłoczonego 17 jedzie z pewnością na AWF czy do Szpitala, których pętla Twardowska nie obsłuży (nawet, gdyby tam dopuścić wsiadanie, czemu jestem przeciwny).
Nie wiem, co się wszyscy na tę Twardowską pośrodku niczego uparli. Zwłaszcza, że pewna część pasażerów tego przetłoczonego 17 jedzie z pewnością na AWF czy do Szpitala, których pętla Twardowska nie obsłuży (nawet, gdyby tam dopuścić wsiadanie, czemu jestem przeciwny).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Za czasów przebudowy łuku przy wylocie Mostu Północnego było można, więc chyba to by należało teraz przyjąć za standard.Glonojad pisze:nawet, gdyby tam dopuścić wsiadanie, czemu jestem przeciwny
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ani to bezpieczne, ani wygodne. Od wsiadania jest AWF.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bez ruszania krawężnika jezdni przystanek miałby może z metr.
Cały czas jednak nie bardzo wiem po co. ZP Twardowska dla tramwajów jest najzwyczajniej w świecie zbędny i tyle. Czy to przelotowych, czy kończących.
Cały czas jednak nie bardzo wiem po co. ZP Twardowska dla tramwajów jest najzwyczajniej w świecie zbędny i tyle. Czy to przelotowych, czy kończących.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W tym konkteście "odrobinkę coś przesunać" to jest 3 lata prac przygotowawczych - bez znaczenia, czy tor, jezdnię czy przesadzić pół lasu.
Pętla Twardowska (tu zgoda z Glonojadem)jest typową pętlą awaryjną gdzie przystanek końcowy to AWF.W czasie kiedy kraniec miały tam 5 i 6 otwierane były drzwi tylko w 1 wagonie ze względu widoczności na łuku. Pętla dla 2 linii nie była problemem żeberko było torem wyrównawczym bez możliwości wsiadania.
Dramat dotyczy przystanków Szpital Bielański i UKSW - 17 co 15 minut w międzyszczycie
i 3 wysokie dla ludzi o kulach i na wózkach.
Dramat dotyczy przystanków Szpital Bielański i UKSW - 17 co 15 minut w międzyszczycie
i 3 wysokie dla ludzi o kulach i na wózkach.
A w ogóle to są jeszcze oczywiście (jak wcześniej) zmiany w związku z budową II linii metra. Zamknięcie Prostej i Kasprzaka dla tramwajów to jeszcze pół biedy (zwykle jeździły tam linie 8 i 10), natomiast zamknięcie rejonu Dworca Wileńskiego uniemożliwiło sprawny przejazd tramwajów pomiędzy Pragą S a N (a jeździło tam aż 6 linii)
IMO mogli zbudować tymczasowe połączenie tramwajowe ulicami Okrzei/Kłopotowskiego - Jagiellońska aby umożliwić przejazd. Nie zrobili tego - trudno.
Na szczęście już za rok otworzą znowu wspomniane połączenia, bo metro ma być gotowe
IMO mogli zbudować tymczasowe połączenie tramwajowe ulicami Okrzei/Kłopotowskiego - Jagiellońska aby umożliwić przejazd. Nie zrobili tego - trudno.
Na szczęście już za rok otworzą znowu wspomniane połączenia, bo metro ma być gotowe