Zwróć uwagę jednak, że to mogą być wozokilometry z puli, którą i tak trzeba w MZA kupić (umowa wieloletnia) - a w tym układzie przynajmniej dopłaca gmina podmiejska. Sumarycznie zatem miasto oszczędzi, choć gmina będzie miała droższą usługę (no, ale przynajmniej ma niskopodłogowe przeguby w miejsce Berkhofów, które zdaje się nawet klimy nie miały?)Wolfchen pisze:Ano właśnie. A wozokilometr wychodzi drożej - w dobie oszczedzania.
Przetargi na obsługę linii - 2010-2021
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tylko Libero zdecydowanie nie spełnia warunków umowy (za mało siedzeń), nie wiem jak w Sancity. A pytanie jak nic zadał Mobilis, bo tylko oni mają przypadkiem SU10 z 18 pełnymi miejscami siedzącymi i 2 półtorakami.TLG pisze:Niekoniecznie. Wniosek o zmianę SIWZ równie dobrze może pochodzić z PKS Grodzisk, który też ma Libero/Sancity.
Podobno w Belgii miały.Glonojad pisze:Sumarycznie zatem miasto oszczędzi, choć gmina będzie miała droższą usługę (no, ale przynajmniej ma niskopodłogowe przeguby w miejsce Berkhofów, które zdaje się nawet klimy nie miały?)
A powiesz dlaczego? Bo Libero nie ma tylu siedzeń pełnych, chyba że Grodziowe jakoś znacznie się różnią od tych z Mobilisu.TLG pisze:Pozwolę sobie się z tym nie zgodzić
Zauważyłem i pisałem tylko o tym jednym pytaniu.alojz pisze:Chyba nie zauważyłeś, że zadano jeszcze drugie pytanie. To na 99% Grodzio ze swoimi Sancity mającymi 20 miejsc siedzących.
Przetarg na obsługę nowego L12 - http://www.ztm.waw.pl/zamowieniapublicz ... &i=365&l=1
Jak się popatrzy na rozkład to to wygląda nawet w miarę z sensem, zwłaszcza w międzyszczycie - ładnie by się te linie uzupełniały dając na wspólnym odcinku takt nie rzadszy, niż co godzinę przez cały dzień - może po prostu wzrosło zapotrzebowanie w Złotokłosie, Baszkówce...ashir pisze:A L-2 będzie jeździło bez zmian, bo trasa chyba trochę podobna?
- Panna Kajzerka
SławekM pisze:Przetarg na miejskiego darmobusa
No chwila, a dlaczego nie można z tego zrobić normalnej linii? Są jakieś powody czy to czyste "a, weźmy zróbmy darmobus jakiś"? Przecież to nie ma sensu.