Co w dzielnicy Ursynów piszczy
Moderator: Wiliam
Hm. Do księgi "dogodna przesiadka na Ursynowie Płn." życie dopisało dwa rodziały: wczoraj 503 (znów) nie zdążyło na 179, dziś 179 nie zdążyło na 503. Ponieważ czułem pismo nosem i funduję sobie przy ładnej pogodzie dzień pieszego pasażera, więc to spóźnione 179 widziałem na szczęście z 503, a nie odwrotnie.
Ale jednak coś tu jest nie tak i myślę, że poobserwuję jeszcze tydzień i zacznę sporządzać jakiś wniosek do Organizatora o uważne przyjrzenie się i ewentualne korekty.
Ale jednak coś tu jest nie tak i myślę, że poobserwuję jeszcze tydzień i zacznę sporządzać jakiś wniosek do Organizatora o uważne przyjrzenie się i ewentualne korekty.
Popatrz, jaka franca!
-
Stary Pingwin
A wystarczyło by wydłużyć do krańca WYCZÓŁKI. Wtedy by obsługiwało bardziej ciąg ulicy Poleczki, a tak to ludzie wolą jechać 148 czy 331 a nie przesiadać się przy Osmańskiej.
Była dobra linia, ludzie jeździli, a teraz zrobiono jakiegoś potworka. Może jednak udałoby się jakoś połączyć 306 z 331 ?!
Była dobra linia, ludzie jeździli, a teraz zrobiono jakiegoś potworka. Może jednak udałoby się jakoś połączyć 306 z 331 ?!
MZA R-4 "STALOWA"
A ja uważam że 148/165 w kilku kursach do DHL wystarczyłoby.ITS A 218 pisze:A wystarczyło by wydłużyć do krańca WYCZÓŁKI. Wtedy by obsługiwało bardziej ciąg ulicy Poleczki, a tak to ludzie wolą jechać 148 czy 331 a nie przesiadać się przy Osmańskiej.
Tak jak FIK napisał to pracuje dobrze tylko rano.
Szkoda tych autobusów 12 metrowych na tej linii.
Już się chciałem ucieszyć jako stały użytkownik dogodnej przesiadki 179/503 , że przynależę do elitarnego klubu 7%
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ualna.html
Ale dotarłem do zdania rzecznika:
"W przypadku tramwajów i metra pomiary wykonywane są automatycznie, punktualność autobusów sprawdzają nasi pracownicy"
i przypomniałem sobie kilka moich bojów przy pomocy ZTM z wiecznie swego czasu przyspieszonym N37 (albojeszcze to 607 było) czy 195 i jakoś tak zawsze wychodziło, że kiedy stał radiowóz, to wszystko było cacy, ZTM odpowiadał "przeprowadzona kontrola nie potwierdziła" i po ustaniu kontroli wszystko wracało do normy. Więc bez kozery można było w przypadku autobusów podać 99%, a nawet "pińcet".
PS jeśli Kolektyw Moderatorski znajdzie temu postu lepsze miejsce, to przyjmę każdką decyzję, chciałem temat umieścić w konkretnym kontekście
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ualna.html
Ale dotarłem do zdania rzecznika:
"W przypadku tramwajów i metra pomiary wykonywane są automatycznie, punktualność autobusów sprawdzają nasi pracownicy"
i przypomniałem sobie kilka moich bojów przy pomocy ZTM z wiecznie swego czasu przyspieszonym N37 (albojeszcze to 607 było) czy 195 i jakoś tak zawsze wychodziło, że kiedy stał radiowóz, to wszystko było cacy, ZTM odpowiadał "przeprowadzona kontrola nie potwierdziła" i po ustaniu kontroli wszystko wracało do normy. Więc bez kozery można było w przypadku autobusów podać 99%, a nawet "pińcet".
PS jeśli Kolektyw Moderatorski znajdzie temu postu lepsze miejsce, to przyjmę każdką decyzję, chciałem temat umieścić w konkretnym kontekście
Popatrz, jaka franca!
Każde wydłużenie to dodatkowa brygada. Jeśli przedłużyć to do któregoś Ursynowa. Najbliżej jest zachodni. Przed skróceniem 306 sporo ludzi jeździło do ZP Poleczki i przesiadało się na Puławskiej.ITS A 218 pisze:A wystarczyło by wydłużyć do krańca WYCZÓŁKI. Wtedy by obsługiwało bardziej ciąg ulicy Poleczki, a tak to ludzie wolą jechać 148 czy 331 a nie przesiadać się przy Osmańskiej.
- R-9 Chełmska
z taką kretyńską trasą to nie dziwne. Ludzie tam wsiadali na Poleczki i Wyczółkach, a teraz obsługuje tylko DHL, gdzie jest przecież system zmianowy i innych "klientów" linia sobie nie wygeneruje...Nie mogę wyjść z podziwu jak 306 stało się pięknych muchowozem...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Otóż to. Każde wydłużenie nawet na Wyczółki spowoduje konieczność dołożenia brygady bo i tak już jest napięty rozkład... Jednak pamiętajmy, że Włochy chcą przeciągnąć tę linię na Nowe Włochy więc dodatkowe wozy będą niezbędne a wtedy można i w drugą stronę przynajmniej do Wyczółek wydłużyć. Jednocześnie 331 powinno natychmiast zniknąć z Lotniska tu dopiero mamy wielkopojemny i często kursujący dramat na odcinku Wyczółki-Lotnisko.wojtor pisze:Każde wydłużenie to dodatkowa brygada. Jeśli przedłużyć to do któregoś Ursynowa. Najbliżej jest zachodni. Przed skróceniem 306 sporo ludzi jeździło do ZP Poleczki i przesiadało się na Puławskiej.ITS A 218 pisze:A wystarczyło by wydłużyć do krańca WYCZÓŁKI. Wtedy by obsługiwało bardziej ciąg ulicy Poleczki, a tak to ludzie wolą jechać 148 czy 331 a nie przesiadać się przy Osmańskiej.
Wymieniono w petycji m.in. kilka szpitali. Aż się ciśnie na myśl: "Jak mnie w tym nie przyjmą, to 210 podjadę sobie do drugiego. A jak i tam nie - to znowu 210"drapka pisze: http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9844
Myślę, że to 210 powinno jeszcze do jakiegoś cmentarza dojechać