Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Komunikacja na Targówku

Moderator: Wiliam

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 wrz 2013, 23:05

MJ pisze:
SławekM pisze:Emeryci ci pobłogosławią w dzieciach z racji połączenia z kościołem, cmentarzem i bazarem.
Zależy mi na tym, żeby puścić tam jakąś linię co ma "po drodze" do swojej pętli lub/i resztytrasy. Zaś upychanie na siłę czegoś lub wymyślanie jakichś potworków osobiście uważam za niezbyt sensownee. Jest jeszcze 345, ale ono np. jeździ w szczycie, a my tu mówimy o całym tygodniu, mamy jeszcze 740, ale za rzadko jeździ. Masz jakiś lepszy pomysł?
Tak, idź zajmij się nauką w szkole a nie kabinowaniem i przestań jeździć palcem po mapie na mojej dzielnicy.

Awatar użytkownika
MJ
(Jachim)

Post autor: MJ » 02 wrz 2013, 23:12

SławekM pisze:
MJ pisze: Zależy mi na tym, żeby puścić tam jakąś linię co ma "po drodze" do swojej pętli lub/i resztytrasy. Zaś upychanie na siłę czegoś lub wymyślanie jakichś potworków osobiście uważam za niezbyt sensownee. Jest jeszcze 345, ale ono np. jeździ w szczycie, a my tu mówimy o całym tygodniu, mamy jeszcze 740, ale za rzadko jeździ. Masz jakiś lepszy pomysł?
Tak, idź zajmij się nauką w szkole a nie kabinowaniem i przestań jeździć palcem po mapie na mojej dzielnicy.
Ty się moją nauką nie zajmuj, bo jest w porządku, a kabinowaniem zajmuję się tylko w wolnym czasie. Natomiast od jazdy palcem po mapie przyszło mi kilka pomysłów (lepszy lub gorszych, ale zawsze coś), zaś Tobie od jazdy autobusem w tej okolicy nic do głowy nie przyszło.

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 02 wrz 2013, 23:22

Matrix2441 pisze:To gdyby puścić tam Solinkę, to gdzie by ona dojeżdżała?
Solinka mogłaby być jednokierunkową dowozówką z Codziennej na Radzymińską, o tym też było pisane a pisane, ho ho!
MJ pisze:To możeby podciągnąć 512 do Podrodzia wycofując z Zacisza, a 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
Odpada, bo:
Domas pisze:Przeguby nie skręcą z Codziennej w Rolanda.
a odwrotny kierunek jazdy nie różniłby się od obecnego (wydłużyłaby się tylko trasa).
MJ pisze: 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
Za rzadko, to żadna oferta. 120 byłoby o niebo lepsze i daje możliwość dojazdu do bardzo wielu atrakcyjnych punktów (centra handlowe, urząd dzielnicy, dwa dworce kolejowe i tysiące miejsc pracy), a w niedalekiej perspektywie także do M2. Przy czym, jak napisałem, koszt takiej zmiany byłby stosunkowo niewielki, gdy zestawić go z korzyścią płynącą dla całego układu w okolicy. Nie widzę powodu, by każda przecznica na Targówku miała swoją własną dowozówkę do Śródmieścia.

A wracając do:
Matrix2441 pisze:to dla Ciebie przeciwpotok?
Znacznie większa ilość wozów na 512 znajduje się w przeciwpotoku o każdej porze dnia, niż dzieje się to w przypadku linii takich jak 190, czy nawet 160.
Matrix2441 pisze:Pustki to w tej linii na Zaciszu są poza szczytem i w DS, ale w szczycie i porannym i popłudniowym jednak sporo osób tam się przewija przez to 512. A ile razy nie jechałem dotąd 512 z Esperanto, to na Anielewicza zajmowane były wszystkie miejsca siedzące. Więc ja nie wiem gdzie Ty te przeciwpotoki widzisz.
Przykro mi, ale twe obserwacje albo są jednostkowe albo z palca, którym jeździsz po mapie, wyssane. Zarówno esperancki odcinek trasy, jak i stricte bródnowski mogą się spokojnie obejść bez 512, a sama Codzienna - patrz wyżej... :boohoo:
MJ pisze:Ponieważ Matrix mówi o tym, że jest potrzebne 512, bo wzmacnia linie na Radzymińskiej do MRA, a bliższego krańca nie ma.
Zrozumcie, że to wzmocnienie o wiele bardziej przydałoby się w ramach samego 190, niezabieralnego przez cały dzień w obu kierunkach na 70% trasy. Okej, oczywiście przesadzam z tą niezabieralnością, ale zapełnienie jest więcej, niż przyzwoite, zresztą sami dobrze o tym wiecie.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 wrz 2013, 23:38

emyl pisze:Odpada, bo:
Domas pisze:Przeguby nie skręcą z Codziennej w Rolanda.
a odwrotny kierunek jazdy nie różniłby się od obecnego (wydłużyłaby się tylko trasa).
Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...

[ Dodano: Pon 02 Wrz, 2013 23:42 ]
MJ pisze:Natomiast od jazdy palcem po mapie przyszło mi kilka pomysłów (lepszy lub gorszych, ale zawsze coś),
Puszczasz 199, która po drodze mija pole, cmentarz, Lidla i kończy przy bazarze. Super oferta, nie ma co...

Awatar użytkownika
Emyl
Podrzędne Chamidło
Kontakt:

Post autor: Emyl » 02 wrz 2013, 23:50

SławekM pisze:Puszczasz 199, która po drodze mija pole, cmentarz, Lidla i kończy przy bazarze. Super oferta, nie ma co...
To jest oferta do dupy, oczywiście. Absolutnie nie wchodzi w grę.
SławekM pisze:Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...
Moment, a to nie chodzi raczej o skręt w prawo z Gilarskiej w Rolanda (wschód->północ)? :D

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 03 wrz 2013, 1:07

emyl pisze:
SławekM pisze:Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...
Moment, a to nie chodzi raczej o skręt w prawo z Gilarskiej w Rolanda (wschód->północ)? :D
Właśnie o ten skręt chodzi ;) By przegub skręcił musi wjechać na przeciwległy pas. A jak wiadomo, czołówki nikt nie chce ;) Chodź są takie trasy, że inaczej się nie da nawet i solówką.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 wrz 2013, 6:47

@winnux8: pierwsze jaskółki już są i np. trolle przasnyskie już marudzą :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 04 wrz 2013, 20:42

winnux8 pisze:A tak przy okazji: jaka jest oficjalna nazwa przystanku kolejowego: Zacisze-Wilno czy Zacisze Wilno? Bo przewija się i ta nazwa, i ta. Jest jakiś dokument potwierdzający którąś z nazw?
Na stacji stoi tablica z Zacisze-Wilno.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 04 wrz 2013, 22:38

winnux8 pisze:OK, to ostateczne potwierdzenie
Akurat to co stoi na peronach nie jest żadnym potwierdzeniem. :P
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 04 wrz 2013, 22:55

W rozkładzie Kolei Mazowieckich jest "Zacisze-Wilno".

Tak BTW, to myślałem jeszcze o sprawie Zacisza i coś takiego "wyjeździłem po mapie":

170: RONDO STARZYŃSKIEGO - ... - PKP Zacisze-Wilno - ... - JESIOTROWA (15/20/20)
220: PKP ZACISZE-WILNO - Wierna - Zamkowa - Bukowiecka - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Rolanda - Codzienna - ZACISZE (powrót: Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska) (10/15/20)

ARTUR P

Post autor: ARTUR P » 05 wrz 2013, 12:57

Domas pisze:W rozkładzie Kolei Mazowieckich jest "Zacisze-Wilno".

Tak BTW, to myślałem jeszcze o sprawie Zacisza i coś takiego "wyjeździłem po mapie":

220: PKP ZACISZE-WILNO - Wierna - Zamkowa - Bukowiecka - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Rolanda - Codzienna - ZACISZE (powrót: Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska) (10/15/20)
Jeżeli tak będzie, to jeszcze Jórskiego i Samarytanka w korku stanie :D Podobnie Rolanda, jak 512 nie skasują.

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 05 wrz 2013, 14:22

ARTUR P pisze:Jeżeli tak będzie, to jeszcze Jórskiego i Samarytanka w korku stanie :D Podobnie Rolanda, jak 512 nie skasują.
Nie za bardzo rozumiem - plan cały czas zakłada likwidację 512 i zastąpienie jakąś linią dowozową. Co ma mój pomysł do korków na Jórskiego i Samarytanka?

Awatar użytkownika
Wiliam

Post autor: Wiliam » 05 wrz 2013, 15:19

Bukowiecka raczej nie nadaje się do puszczania po niej autobusów. Po za tym przejazd kolejowy rzadko kiedy nie wpływa na punktualność takiej linii.
Niemniej, idea ciekawa, szczególnie jakby próbować rozwiązać taką linią problem okolicy ulicy Tużyckiej.
Obrazek

Awatar użytkownika
snooker

Post autor: snooker » 05 wrz 2013, 15:41

Wiliam pisze:Bukowiecka raczej nie nadaje się do puszczania po niej autobusów.
To raz. Dwa, skręt z niej w Radzymińską możliwy jest tylko na północ, a więc taka linia musiałaby jechać w odwrotnym kierunku niż zaproponowany przez Domasa i tym samym zaliczać lewoskręt przy McD, co ją w zasadzie dyskwalifikuje.

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 08 wrz 2013, 8:29

Wiliam pisze:Niemniej, idea ciekawa, szczególnie jakby próbować rozwiązać taką linią problem okolicy ulicy Tużyckiej.
Na Tużyckiej jest gdzie zatrzymać autobus na dłużej niż minutę-dwie?

ODPOWIEDZ