Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Takie pytanie. Czy w związku z zamknięciem Tamki nie lepiej było by zmienić nieco trasy linii N14 i N64, a nie kazać jechać jeszcze dłuższym objazdem? Np. puścić z Centralnego prosto Al. Jerozolimskimi do Ronda de Gaulle'a i tam w prawo do placu Trzech Krzyży i dalej jak prowadzi objazd? (czyli w sumie tak jak prowadzi trasa powrotna na Centralny). A w zamian na Trakcie Królewskim dać powiedzmy N44 (Dw. Centralny - Al. Jerozolimskie - Nowy Świat) Bez obsługi był by co prawda przystanek Zachęta, sądzę jednak, że dojście z niego do Królewskiej czy też Uniwersytetu/Brytolu to nie problem.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Okej, ale czy mógłbyś ów pogląd uzasadnić?reserved pisze:A ja jestem za tym, żeby gdzieś było ciaśniej ale żeby cała Warszawa była objęta komunikacją.
Uzasadniałem. Obowiązkiem ZTM jest pokrycie Warszawy komunikacją. Nie wiem co tu nie rozumieć... to tak jak z Tarchominem, daje się ciagle brygady na Tarchomin gdzie i tak dużo autobusów jest a zabiera się z miejsc gdzie autobusy i tak rzadko jeżdżą. Uważam, że jeżeli komuś brakuje to nie należy dawać tam gdzie i tak jest czegoś od groma. Amen.emyl pisze:Okej, ale czy mógłbyś ów pogląd uzasadnić?
Jezu, ale brednie!
Lepiej wydać pieniądze na pusty autobus na zadupiu (np. 209 u mnie w weekendowe poranki) niż na wzmocnienie linii, którymi jeździ wielu pasażerów?
Ty naprawdę jesteś taki mądry inaczej czy jaja sobie robisz?
Jest sporo linii do reformy nie trasowej, a rozkładowej - tzn. godzin kursowania. Choćby moje 209...
Lepiej wydać pieniądze na pusty autobus na zadupiu (np. 209 u mnie w weekendowe poranki) niż na wzmocnienie linii, którymi jeździ wielu pasażerów?
Ty naprawdę jesteś taki mądry inaczej czy jaja sobie robisz?
Jest sporo linii do reformy nie trasowej, a rozkładowej - tzn. godzin kursowania. Choćby moje 209...
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
To żadne uzasadnienie. Obowiązkiem jednostki samorządu jest zapewnienie komunikacji na jej obszarze, okej, ale nie jest nigdzie napisane, jaki procent ludności powinien mieć dostęp do tej komunikacji i w jakich godzinach. Wydaje mi się, że to z twojej strony nadinterpretacja owego zapisu.reserved pisze:Obowiązkiem ZTM jest pokrycie Warszawy komunikacją.
Przecież napisałem, czego nie rozumiem:reserved pisze:Nie wiem co tu nie rozumieć...
emyl pisze:Widzisz, mam kłopot ze zrozumieniem, dlaczego wolałbyś, żeby nasze wspólne pieniądze wydawane były na pusty lub prawie pusty przejazd autobusu przez jakieś, przepraszam, zadupie, zamiast na upłynnienie ruchu w godzinach szczytu komunikacyjnego...
Zazwyczaj (podkreślam zazwyczaj, bo nie zawsze) podaż dostosowana jest do popytu. Popyt jedno lub dwuosobowy jest niewystarczający, by oferować mu podaż rzędu 100 miejsc.reserved pisze: to tak jak z Tarchominem, daje się ciagle brygady na Tarchomin gdzie i tak dużo autobusów jest a zabiera się z miejsc gdzie autobusy i tak rzadko jeżdżą.
Ale komu brakuje? Muchom?reserved pisze:Uważam, że jeżeli komuś brakuje to nie należy dawać tam gdzie i tak jest czegoś od groma.
A czy Chomiczówka nie ma już o tej porze linii dziennych?ashir pisze:Nie, N02 jedzie przez Chomiczówkę. (...)sprinter pisze:(...) A jeśli tak, czy nie może on się odbywać jako 156?
156 od Gorzykowskiej przedłużone do Zajezdni Stalowa ulicami: Radzymińską, Aleją Solidarności, Szwedzką i Stalową.ashir pisze:(...) kończy pod Stalową (...)
Nie chcę nocnika na Włodarzewskiej. Bez przesady. Ale gdyby 208 zaczynało kursowanie o 7:00 czy 8:00 dopiero bo ktoś by uznał, że nikt tym o 5:00 nie jeździ a trzeba wzmocnić takie 523 to już bym narzekał.
[ Dodano: Pon 09 Wrz, 2013 17:18 ]
Chyba sobie Twoje posty wydrukuję, oprawię w ramkę i powieszę nad łóżkiem. <3BJ pisze:Ty naprawdę jesteś taki mądry inaczej czy jaja sobie robisz?
[ Dodano: Pon 09 Wrz, 2013 17:18 ]
Ale zaraz... czyli wy chcecie zostawić nocny na Przewodowej a wyciąć dzienny w godzinach wczesnorannych?Ale komu brakuje? Muchom?Przecież to właśnie na głównych ciągach w godzinach szczytu (i nie tylko) brakuje, a nie na zadupiach o trzeciej nad ranem...