To który odcinek decyduje o przyspieszoności 512 w takim razie?reserved pisze:Akurat początek i koniec trasy w przypadku linii przyspieszonych nie powinien decydować o ich "przyspieszoności".Glonojad pisze: Pomysł z 512 mi się podoba, tylko bardziej przyspieszona to się od tego nie stanie
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie chcę za bardzo się "mądrzyć" bo nie korzystam zbyt często z tego połączenia, niemniej wydaje mi się, że takim odcinkiem, na którym 512 powinno zyskać to pomiędzy Wileńskim a Targówkiem. Poza tym nie bardzo jest gdzie.Glonojad pisze:To który odcinek decyduje o przyspieszoności 512 w takim razie?
Nie zartuj sobie. Na Trockiej wsiada dużo osób w szczególności w porannym szczycie. Juz teraz ciężko jest się wcisnąć do autobusów, które przyjeżdżają nabite. Jeżeli mieszkałbym w okolicy ZP Szwedzka to wolałbym przejść kilka kroków do 23.Domas pisze:Zawsze może ominąć Trocką, tak samo Jórskiego.
512 + M + 193
160 na Trockiej nie ma.reserved pisze:a nie mogą do 160 czy 190, które jeździ dość często.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
Tak naprawdę frekwencja którą łapie 512 na swojej trasie pochodzi głównie z obecnych przystanków na odcinku od pętli Zacisze do Trockiej.kosa154 pisze:Nie zartuj sobie. Na Trockiej wsiada dużo osób w szczególności w porannym szczycie. Juz teraz ciężko jest się wcisnąć do autobusów, które przyjeżdżają nabite. Jeżeli mieszkałbym w okolicy ZP Szwedzka to wolałbym przejść kilka kroków do 23.Domas pisze:Zawsze może ominąć Trocką, tak samo Jórskiego.
Wiem... zaraz ktoś mi napisze, że przecież dużo ludzi jeździ z Dw. Wileńskiego na Bankowy (i odwrotnie). Ale tym ludziom naprawdę numer linii nie robi żadnej różnicy, i nie będą płakali po 512, o ile dostaną rekompensatę w podaży miejsc na w/w odcinku innymi pojazdami
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Dobrze by było...fik pisze:512 powinno ominąć istnienie.
Weź nie kombinuj, bo ani 160 ani 527 w zp Trocka się nie zatrzymują. Przy czym jedynie niewielka część strefy dojścia do tego przystanku pokrywa się ze strefą dojścia do Pratulińskiej, ale stamtąd jedzie się sporo dłużej.reserved pisze:Tylko pytanie czy muszą oni wsiadać akurat do 512 i 527 a nie mogą do 160 czy 190, które jeździ dość często.
Od Młodzieńczej do Trockiej (Młodzieńcza, Kościeliska, Jórskiego, Trocka) pasażerowie również z powodu braku tej linii się nie popłaczą.Tak naprawdę frekwencja którą łapie 512 na swojej trasie pochodzi głównie z obecnych przystanków na odcinku od pętli Zacisze do Trockiej.
Reasumując - optymalnie byłoby wywalić 512 i wzmocnić 190. Ale zaproponowałem myk z Karcelakiem na zasadzie "wiem, że pewne rzeczy nie przejdą".
No to skoro mam nie kombinować to zmieniamy numerek 512 na 1xx lub 2xx. Po co marnować numer linii przyśpieszonej dla linii, która jest w zasadzie linią zwykłą?emyl pisze:Weź nie kombinuj, bo ani 160 ani 527 w zp Trocka się nie zatrzymują. Przy czym jedynie niewielka część strefy dojścia do tego przystanku pokrywa się ze strefą dojścia do Pratulińskiej, ale stamtąd jedzie się sporo dłużej.
Jaka tam zwykła? Cenię sobie, że pomija świętą trójcę przystanków na żądanie, czyli Gorzykowską, Al. Solidarności i Rzeszotarskiej, co czasem nawet da zysk czasowy i zdecydowany komfort podróży.reserved pisze:No to skoro mam nie kombinować to zmieniamy numerek 512 na 1xx lub 2xx. Po co marnować numer linii przyśpieszonej dla linii, która jest w zasadzie linią zwykłą?