Stacje radiowe
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Matrix2441
Cóz, jako nałogowy słuchacz Trójki (od kwietnia 2013), słucham bo słucham i jest tak 50:50 dobrego do złego ale RMF i podobne - jeszcze gorzej.
Trójkę dobijają mi reklamy. w ciągu dnia kilkanaście razy powtarzają sie te same reklamy, w szczególności te krzyczące Lidla i biedronki. Pomijam tez "Pierwszą Medialną Wojnę "magnezową". Czasem są irytując audycje/teksty ale "da się przeżyć (Najbardziej nie znoszę buty Kaczkowskiego) i wszystkich audycji z politykami którzy zachowują się jak bydło. Mistrzostwo bije sobotni poranek "Śniadanie w trójce" któ®ego naprawdę nie da sie słuchać. Nie za to mówią ale za szczekanie łyżeczkami, przekrzykiwanie sie i prowadząca która nie ma "jaj" by uspokoić towarzystwo. Jakby wyprosiła kiedyś jednego z co bardziej krewkich dyskutantów na antenie to może by oprzytomnieli. Z innych audycji to prowadzący Kuba Strzyczkowski i jego "za a nawet przeciw" nie mam pretensji do formy audycji czy wypowiedzi słuchaczy ale buraczane i nieobiektywne zachowanie Strzyczkowskiego wywołuje we mnie niesmak. Szczególnie ze mam wrażenie zę to jakaś Kacza Opcja tam siedzi.
Za to in plus wszystkie kulturalne audycje, nieważne ze nie chodzę po tych teatrach, festiwalach ale to jest naprawdę ciekawe, nie czytam ale słucham o książkach. Głos p. Marcinik ze swoim głosem powoduje że mnie to wciąga po uszy. Choc osobiście jestem fanem "Dobranocki" prowadzonej przez p. Dobroń. A i jeszcze popołudniowe "ZD3" jest ok. Takie w sam raz na popołudnie. Nie przepadam za ogółem muzyki ale jest ok (nie trawię jazzu/bluesa)
Póki co nic w zamian za Trójkę nie mam Dawniej próbowałem TOK FM ale lewackie wręcz wypowiedzi sa odstraszające.
Trójkę dobijają mi reklamy. w ciągu dnia kilkanaście razy powtarzają sie te same reklamy, w szczególności te krzyczące Lidla i biedronki. Pomijam tez "Pierwszą Medialną Wojnę "magnezową". Czasem są irytując audycje/teksty ale "da się przeżyć (Najbardziej nie znoszę buty Kaczkowskiego) i wszystkich audycji z politykami którzy zachowują się jak bydło. Mistrzostwo bije sobotni poranek "Śniadanie w trójce" któ®ego naprawdę nie da sie słuchać. Nie za to mówią ale za szczekanie łyżeczkami, przekrzykiwanie sie i prowadząca która nie ma "jaj" by uspokoić towarzystwo. Jakby wyprosiła kiedyś jednego z co bardziej krewkich dyskutantów na antenie to może by oprzytomnieli. Z innych audycji to prowadzący Kuba Strzyczkowski i jego "za a nawet przeciw" nie mam pretensji do formy audycji czy wypowiedzi słuchaczy ale buraczane i nieobiektywne zachowanie Strzyczkowskiego wywołuje we mnie niesmak. Szczególnie ze mam wrażenie zę to jakaś Kacza Opcja tam siedzi.
Za to in plus wszystkie kulturalne audycje, nieważne ze nie chodzę po tych teatrach, festiwalach ale to jest naprawdę ciekawe, nie czytam ale słucham o książkach. Głos p. Marcinik ze swoim głosem powoduje że mnie to wciąga po uszy. Choc osobiście jestem fanem "Dobranocki" prowadzonej przez p. Dobroń. A i jeszcze popołudniowe "ZD3" jest ok. Takie w sam raz na popołudnie. Nie przepadam za ogółem muzyki ale jest ok (nie trawię jazzu/bluesa)
Póki co nic w zamian za Trójkę nie mam Dawniej próbowałem TOK FM ale lewackie wręcz wypowiedzi sa odstraszające.

Puls jest "najlepszą stacją radiową" ? Boże, co my za społeczeństwo mamy !Matrix2441 pisze:To - jak dla mnie - najlepsza stacja radiowa.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- Matrix2441
Trochę mnie dziwi, że jeszcze się pani redaktor nie pozbyli, wielu słuchaczy nie podziela jej samozadowolenia.Teokryt pisze:wszystkich audycji z politykami którzy zachowują się jak bydło. Mistrzostwo bije sobotni poranek "Śniadanie w trójce" któego naprawdę nie da sie słuchać.
Myślę, że facetowi z takim dorobkiem i doświadczeniem można to wybaczyć.Teokryt pisze:Najbardziej nie znoszę buty Kaczkowskiego
Co tak późno?Teokryt pisze:jako nałogowy słuchacz Trójki (od kwietnia 2013)
15/12/2005-12/7/2019
Taaa...Bardzo "chrześcijańskie". Zwłaszcza disco-polo.Matrix2441 pisze:Bardzo fajna muzyka, fajne audycje, radio mocno chrześcijańskie. I to mi się podoba. Tyle.
Linia 155: 1966-2011
Psalmy mają puszczać?mobil one pisze:Taaa...Bardzo "chrześcijańskie". Zwłaszcza disco-polo.Matrix2441 pisze:Bardzo fajna muzyka, fajne audycje, radio mocno chrześcijańskie. I to mi się podoba. Tyle.
O profilu decydują audycje... Pierwsze z brzegu: "Kościół wczoraj, dziś i jutro", "Kościół wg Marka", "Obrazy z historii kościoła".
Mam wymieniać dalej, czy nadal nie będziesz wierzyć, że radio Plus jednak jest radiem katolickim?
>>>>>>>>>>>>>
Wyniki Radia Plus po prostu pokazują ile osób naprawdę słucha disco polo. Jak widać radio pełne polskiego wkładu w kulturę popularną okazało się strzałem w 10.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Plus to pierwsze radio w moim życiu którego słucham regularnie i muszę stanąć w jego obroniePuls jest "najlepszą stacją radiową" ? Boże, co my za społeczeństwo mamy !
Naprawdę można nie traktować z góry każdego "innego" z góry. Inni jakoś tej przypadłości nie mają...Myślę, że facetowi z takim dorobkiem i doświadczeniem można to wybaczyć.
Nałogowy - Trójka leci 24/7 jak istnieje wartość >1 dla prąd + internet. Tak, słucham przez internet, nie mam normalnego radia ( i miedzy innymi zaprzestałem słuchania radia jak mi "padło"). Nawet gra jak śpię. Bo i nocą muzycznie nie jest źle, aczkolwiek mogli by już darować sobie powtórki newsów miedzy 23 a 6 ranoTLG pisze:Co tak późno?
inne preferencje głosowe. Mógłbym sie przyczepić do pewnego rodzaju "defektu językowego" Anny Gacek ale za sposób wypowiedzi jej to zostawię w spokoju.reserved pisze:Jak słyszę za to Baszkę Marcinik to włącza się u mnie element obronny "wyłączyć i przez najbliższą godzinę nie włączać".
Natomiast "serwisanci" maja strasznie mechaniczny głos, taki strasznie monotonny, no ale w końcu newsy o zatonięciu statku z imigrantami trudno emocjonować.
Natomiast chyba najbardziej cenię Trojkę za... domowa atmosferę. Jak się zdarza pomyłki i przejęzyczenia to reagują odpowiednio, szczególnie późnonocne audycje. Za błędy techniczne, które oczywiście sie zdarzają, szczególnie jak pomylą się nagrania newsów (inne niz zapowiedziane), pomylą sie nagrania wi rzuci się jakieś "z przygotowania (jedno z Katarzyna Kłosińską która miała trudności z przeczytaniem tekstu, oczyścicie to było nagranie beta). Czasami jak cos puszczają z "czarnego naleśnika" i źle prędkość dobiorą to w zależności od prowadzącego - zostaje albo leci takie przyspieszone dostarczając niezapomnianych wrażeń muzycznych. No i kontakt ze słuchaczami, staram sie brać udział w audycjach (mailowo głownie, bo nie ma sensu próbować sie dodzwonić) a SMS kosztuje i treści mało można "sprzedać".
Czasami mam wrażenie ze Ci udzie się "bawią w radio" ale na poważnie - np komentują bieżące wydarzenia społeczno-polityczne w swoich programach lub wzajemnie sobie docinają (Raz Mannowi podrzucili do czytania prognozy pogody najtrudniejsze nazwy miejscowości typu "Szczebrzesczyce Nizinne" i odpowiedział na antenie ze się nie złamie i będzie czytał).
Niedźwiedź i Baron sobie tam prowadzą LP3 ale jednego i drugiego jakoś mało ostatnio (zwłaszcza pierwszego).
[ Dodano: Śro 09 Paź, 2013 22:34 ]
nie chce sie czepiać ale mam takie ogólne przemyślenie, dorośniesz to będziesz i tego słuchał. Bo muzyka " może się przejeść, jaka by nie była - dlatego ze teraz w dobie jej dostępności używanie radia jako "jukeboxa" osobiście uważam za nieporozumienie, równie dobrze można postawić komputer z playlista i co? radio tez będzie, tylko to chyba nie o to chodziAsesino pisze: Wszelkie audycje kulturalne jak te z trójki są dla mnie śmiertelnie nudne. To po prostu kwestia gustu - jednemu odpowiada jedna forma rozrywki, drugiemu inna. Jeden lubi słuchać rozmów o tym co w teatrze nowego dają, a ja od radia oczekuję przede wszystkim muzyki.
W ogóle moja historia słuchania radia była taka:
Najpierw słuchałem Radia Wawa (to było dobre 8 lat temu) i było znośnę.
Potem przerzuciłem sie na PolskaStacja - Chillout. Niestety po wprowadzeniu wkurzających, monotonnych reklam i brak aktualizacji playlisty przez rok - olałem je. Przez dwa lata potem nie słuchałem nic, az w końcu zajrzałem do Trójki.

A propos Trójki - czy ma ktoś pojęcie, jak oni tworzą te listy przebojów, a zwłaszcza te 'top cośtam wszechświata'? Bo zawartość jest tak kuriozalna, że nadziwić się nie mogę, jak mogła powstać. O, na przykład to: http://lp3.polskieradio.pl/polskitopnotowanie/
Bo wiecie, gdyby zadanie było: "wybrać JEDNĄ piosenkę", to wiadomo - są różne gusta, więc będzie mnóstwo typów i wygrać może coś przypadkowego. Ale przy wyborze 100 piosenek, to już zupełnie co innego, i gdzieś tam nasi ulubieńcy powinni jednak być - nieważne, czy na miejscu 40, czy 80, ale jednak. A tutaj jest dokładnie odwrotnie - właśnie pierwsze miejsce jest dość oczywiste (to nie znaczy, że musi być koniecznie ten Niemen, ale jest całkowicie zrozumiały), natomiast na dalszych miejscach same dziwy.
Ani jednej piosenki Elektrycznych Gitar?
Dziewięć (sic! następni mają po sześć) piosenek Dżemu i nie ma "Naiwnych pytań"?
Itd.
Bo wiecie, gdyby zadanie było: "wybrać JEDNĄ piosenkę", to wiadomo - są różne gusta, więc będzie mnóstwo typów i wygrać może coś przypadkowego. Ale przy wyborze 100 piosenek, to już zupełnie co innego, i gdzieś tam nasi ulubieńcy powinni jednak być - nieważne, czy na miejscu 40, czy 80, ale jednak. A tutaj jest dokładnie odwrotnie - właśnie pierwsze miejsce jest dość oczywiste (to nie znaczy, że musi być koniecznie ten Niemen, ale jest całkowicie zrozumiały), natomiast na dalszych miejscach same dziwy.
Ani jednej piosenki Elektrycznych Gitar?
Dziewięć (sic! następni mają po sześć) piosenek Dżemu i nie ma "Naiwnych pytań"?
Itd.
Niestety, to co nam się wydaje "dobre" niekoniecznie w pełnej grupie się pojawia.
Na głosowanie jest stanowczo za duzo czasu, łatwo "podsterowac wynikiem" zwiększając ilośc Dzemu przed końcem głosowania.
Ja TOPem sie nie sugeruje. Biezaczka jest lepsza aczkolwiek czasami biorą tam do tej listy jakieś utwory kompletnie z nigdzie
tak samo jak usuwają niektóre szybko a niektóre zalegają w poczekalni pól roku...
Na głosowanie jest stanowczo za duzo czasu, łatwo "podsterowac wynikiem" zwiększając ilośc Dzemu przed końcem głosowania.
Ja TOPem sie nie sugeruje. Biezaczka jest lepsza aczkolwiek czasami biorą tam do tej listy jakieś utwory kompletnie z nigdzie