Pociąg znajdujący zwłoki brzmi całkiem nieźle. Myślę, że można taki komunikat o pociągu - wykrywaczu zwłok określić mianem "dobrego".rufio198 pisze:A co w/g Ciebie było w tym dobre?Michalk001 pisze: To było dobre.
Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ile osób przyjeżdża Łukowianką do Warszawy? 1200?Awaria pociągu rel. Łuków - Warszawa
2013-10-22 06:38:30
Na stacji Łuków nastąpiła awaria pociągu nr 88162 ŁUKOWIANKA rel. Łuków (5:43) - Warszawa (7:47). Trwa naprawa i próba uruchomienia pociągu.
Połączenie alternatywne dla podróżnych z Łukowa do Warszawy: poc. nr 11248 rel. łuków (7:01) - Siedlce (7:34) i dalej poc. 8930 rel. Siedlce (7:30) - Warszawa Zachodnia (9:19).
Skomunikowanie poc. 11248 i 8930 na stacji Siedlce zostanie zagwarantowane.
Na KM9 też kłopoty, 51422 +15, 5126 podobnie.
Opoznienie na linii Otwockiej. Podobno za stacja Falenica potracenie.
rhemek pisze:Opoznienie na linii Otwockiej. Podobno za stacja Falenica potracenie.
linkGazeta Stołeczna pisze:Od naszego czytelnika pana Marcina dostaliśmy informację, że pociąg relacji Warszawa Zachodnia (7:32) - Dęblin (9:54) stoi w Falenicy i czeka na policję. Za sygnał dziękujemy.
Wyjaśniamy: pociąg na odcinku między stacjami Warszawa Falenica i Michalin zatrzymał się przed leżącym na torze człowiekiem. Na miejsce jadą służby ratunkowe.
Pociągi na linii Warszawa - Dęblin mogą być opóźnione nawet o 30 minut
linkGazeta Stołeczna pisze:Pociągi znów jadą na trasie Warszawa - Dęblin. Człowieka, który położył się na torach, zabrała policja i już nie utrudnia przejazdu. Pociągi jadące na tej trasie mogą mieć jeszcze opóźnienia.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Kolejny gość leżący na torach. Pod Warką przecież dopiero co było to samo...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Tylko że ten położył się i wstał żywy, a tamten pod Warką to trup. Listopad się zbliża - to tradycyjny okres podobnych zdarzeń
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Na szlakach z powodu mady jest już ślisko, a serwis PESY w ELFach podczas PK oszczędza na piasku - Wpis o uzupełnieniu piachu jest, a w piasecznicy piasku jak na lekarstwo.
To nie jest tak, że podczas P1 (nie wiem jak często wypada to w Elfach - co 72 h? 168 h?) piasecznice napełnia się na full "z urzędu"?tomstak pisze:Na szlakach z powodu mady jest już ślisko, a serwis PESY w ELFach podczas PK oszczędza na piasku - Wpis o uzupełnieniu piachu jest, a w piasecznicy piasku jak na lekarstwo.
Linia Skierniewicka znowu ma pecha:
ypadek ciężarówki na przejeździe kolejowym na linii Warszawa - Skierniewice
2013-10-23 09:29:56
Na na odcinku Pruszków - Warszawa Włochy na tor podmiejskim w kierunku Warszawy przewrócił się samochód ciężarowy z ładunkiem gruzu. Przed samochodem zatrzymał się pociąg PKP Intercity. Ruch pociągów. Ruch pociągów na tym kierunku został wstrzymany.
Ze względu na prace modernizacyjne w ruchu wyłączony pozostaje jeden tor dalekobieżny na kierunku Warszawa Włochy - Pruszków.
Ruch pociągów do czasu usunięcia samochodu ciężarowego na odcinku Warszawa Włochy - Pruszków będzie prowadzony dwoma torami (jeden podmiejski, jeden dalekobieżny). Ruch pociągów zostanie wznowiony po usunięciu samochodu i rozrzuconego ładunku i sprawdzeniu toru.
Z powodu incydentu opóźnienia pociągów na linii Warszawa - Skierniewice mogą przekraczać 60 minut i ulegać zmianie.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
Czarny dzień?

Może to część dzisiejszych manewrów antyterrorystycznych ?Pęknięcie szyny na linii średnicowej dalekobieżnej w Warszawie
2013-10-23 10:33:08
Na odcinku Warszawa Wschodnia - Warszawa Centralna (tor dalekobieżny) pękła szyna. Tor został wyłączony z ruchu. Zarządzona zostaje tymczasowa organizacja ruchu pociągów na odcinku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia wg. następujących zasad:
1) niektóre pociągi KM w rel. Warszawa Lotnisko Chopina - Modlin i odwrotnie zostaną skierowane przez Warszawę Śródmieście z pominięciem stacji Warszawa Centralna.
2) pociągi dalekobieżne kończące bieg w Warszawie (na kierunku Warszawa Zachodnia - Warszawa Wschodnia) będą kierowane przez Warszawę Śródmieście..
3) pociągi dalekobieżne na kierunku Warszawa Wschodnia - Warszawa Zachodnia pojadą torem przeciwnym do zasadniczego kierunku jazdy.
Ruch pociągów ze względu na inne, trwające zakłócenia w ruchu (wypadek ciężarówko koło przystanku Warszawa Włochy) może być regulowany operatywnie.
Awaria spowoduje opóźnienia pociągów przejeżdżających linią średnicową, wynoszące około 20 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Jakieś zatwardzenie do zachodniej i chyba jeden tor podmiejski zamknięty - ludzie nie wytrzymują nerwowo i "awaryjnie" otwierają drzwi (idą po moście średnicowym piechotą).
W kierunku Wschodniej też wesoło, również wszystko przez DWC z tego, co słyszałem idąc na 103.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
88141 trafił gościa na Śródmieściu. Tor 4 średnicowy zamknięty od 03:30 do ok 08:00. Niech żyje policja i prokuratura
!!!
Ruch w kierunku zachodnim po torze 3 śr, w kierunku Wschodnim przez Centralny
Ruch w kierunku zachodnim po torze 3 śr, w kierunku Wschodnim przez Centralny
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę