http://www.transport-publiczny.pl//wiad ... t-505.htmlWitold Urbanowicz, Transport Publiczny: Kiedy pasażerowie będą mogli skorzystać z całej II linii? Czy jest szansa, że w kolejnej perspektywie finansowej UE?
Jacek Wojciechowicz, wiceprezydent Warszawy: Zdecydowanie jest szansa. Jeżeli już mamy zapewnienie, że pieniądze [na dofinansowanie] będą, to praktycznie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby inwestycję realizować w tej perspektywie do 2020 r. Prace projektowe na pozostałe sześć stacji są już zaawansowane, jeżeli chodzi o następne – to kwestia krótkiego czasu. Często się mówi, że w Chinach budują nie wiadomo ile kilometrów. Wszystko zależy od środków, my też byśmy mogli budować trzy linie naraz.
Druga linia metra - dalsze plany rozbudowy
Moderator: JacekM
Wojciechowicz jest radnym Białołęki?
Przecież powiedział: "Zdecydowanie jest szansa. Jeżeli już mamy zapewnienie, że pieniądze [na dofinansowanie] będą, to praktycznie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby inwestycję realizować w tej perspektywie do 2020 r."
Zdecydowanej informacji pewnej tu nie ma. Skoro okazuje się, że pieniędzy nie będzie to inwestycja w całości realizowana nie będzie.
Zdecydowanej informacji pewnej tu nie ma. Skoro okazuje się, że pieniędzy nie będzie to inwestycja w całości realizowana nie będzie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Ale to stwierdzenie nie wskazuje pewności, że pieniądze już są (szczególnie, że w zdaniu wcześniejszym mówi się o 'szansie'). Standardowa wypowiedź PR-owska, która i dziś by padła i tez byłaby prawdziwa.MichalJ pisze:"Jeżeli już mamy" to nie to samo co "Jeżeli będziemy mieli".
http://www.um.warszawa.pl/aktualnosci/r ... tem-miasta
2022 to poza perspektywą.
- R-9 Chełmska
Aż by się chciało odnośnie tego artykułu powiedzieć a nie mówiłem.
In times of eternal darkness / In times of peace and embrace / When the minstrel of atrophy mock us / There's need for love and there's need for death / Too late for understanding / Too late for your tears
- MeWa
- Cukiereczek
Oprócz Wojciechowicza Olszewski też mówił.MisiekK pisze:Co ma wspólnego z tym referendum? Od dawna mówiono, ze będzie budowane 3+3. To tylko dwójka radnych z Białołęki w czambuł i bez pokrycia obiecuje mieszkańcom Derbów stacje metra w tej perspektywie finansowej.R-9 Chełmska pisze:Witamy w świecie po referendum:
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 84482.html
Tak naprawdę następna perspektywa to ostatnia szansa na sfinansowanie budowy metra
http://www.transport-publiczny.pl//wiad ... a-569.html
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
To może się jednak na to metro tak nie nadymajmy (kosztem wszystkiego innego) i powiedzmy mieszkańcom, na co nas naprawdę stać, a na co nie.
Na rok przed wyborami nikt Ci czegoś takiego nie powie z przyczyn oczywisto-politycznych, a potem też będzie ciężko się wycofać z kiełbasy wyborczej (HGW co i raz ktoś wypomina M1 na Tarchominie).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Masz ad vocem specjalisty od komunikacji. Metro ueber alles - nawet kosztem tragicznej komunikacji w niektórych rejonach Warszawy.osa pisze:To może się jednak na to metro tak nie nadymajmy (kosztem wszystkiego innego) i powiedzmy mieszkańcom, na co nas naprawdę stać, a na co nie.
- MeWa
- Cukiereczek
Wypowiedź Ruty na temat budowy metra: http://www.transport-publiczny.pl//wiad ... j-580.html
Fakt faktem to prawdopodobnie będzie ostatnia szansa, żeby skorzystać ze środków UE na taki projekt
Fakt faktem to prawdopodobnie będzie ostatnia szansa, żeby skorzystać ze środków UE na taki projekt
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
I zbuduje się maksymalnie planowane 3+3.MeWa pisze:Fakt faktem to prawdopodobnie będzie ostatnia szansa, żeby skorzystać ze środków UE na taki projekt
Do listopada 2014 pewnie tak. Potem zderzymy się z trudna rzeczywistością.MeWa pisze:Myślę jednak, że będzie parcie, by zrealizować II linię w pełnym wymiarze.
Pytanie, jakim kosztem? Ile ważnych i potrzebnych inwestycji zostanie zatrzymanych, żeby zrealizować M2?MeWa pisze:Myślę jednak, że będzie parcie, by zrealizować II linię w pełnym wymiarze.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43