No widać facebook nie jest dobrą formą przekazywania informacji o błędach, skoro pisanie dwa razy o tym samym nie dało żadnego efektuJotPeCet pisze:Krótko: duchem świętym nie jest.SławekM pisze:ZTM jak widać nie widzi problemu...
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Odczytywanie komunikatów w autobusach i tramwajach
84xy zaczęły przemawiać ludzkim (Knapikowym) głosem.
Swingi już nie zapowiadają przystanków po angielsku? Bo w u-bootach dalej są zapowiedzi "Central Railway Station".

Euro 2012 odeszło do historii. Widocznie nowa biblioteka dźwięków nie zawiera plików mp3 z tymi zapowiedziami.Bywalec pisze:Swingi już nie zapowiadają przystanków po angielsku?
Zaktualizują i to elektronicy i nie będzie.Bywalec pisze:Bo w u-bootach dalej są zapowiedzi "Central Railway Station".
Nawiasem - 2064+2065 zostały zgłoszone gdzie trzeba do sprawdzenia i aktualizacji.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- vernalisadonis
Trochę bez sensu że z tego rezygnują, bo mimo wszystko czasami jakiemuś zagranicznemu turyście może się to przydać.MisiekK pisze:Euro 2012 odeszło do historii. Widocznie nowa biblioteka dźwięków nie zawiera plików mp3 z tymi zapowiedziami.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Rezygnacja z East i West - dobry pomysł
Rezygnacja z Central - zły pomysł
Szkoda, że z w tramwajach zrezygnowali ze wszystkiego, a w autobusach z niczego.
Rezygnacja z Central - zły pomysł
Szkoda, że z w tramwajach zrezygnowali ze wszystkiego, a w autobusach z niczego.
- MeWa
- Cukiereczek
A na pewno zrezygnowali? Bo przecież w metrze wprowadzono równolegle angielskie zapowiedzi... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w metrze ZTM zlecił angielskie komunikaty, a jednocześnie zlecił ich wycofanie z tramwajów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Dopóki każdy przetarg na tabor będzie dostawał inne wymagania, a większość systemów informacji będzie oparta na technikach biegających z kartami USB czy CF między pojazdami to tak właśnie będzie i nic się nie zmieni.Wiliam pisze:Dobry przyczynek do pytania dlaczego systemy informacji pasażerskiej w Warszawie są tak niespójne między sobą.
Jeśli biblioteka dźwięków ma mp3 z tekstami po angielsku to będą głoszone, jeśli nie ma to nie będą. Automat rozsyła to co przyjdzie.MeWa pisze:A na pewno zrezygnowali? Bo przecież w metrze wprowadzono równolegle angielskie zapowiedzi... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w metrze ZTM zlecił angielskie komunikaty, a jednocześnie zlecił ich wycofanie z tramwajów.
Codziennie inny człowiek 
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Odpowiednia komórka w ZTM. To jest część rozkładu służbowego.MeWa pisze:A bibliotekę dźwięków kto opracowuje?
Może w ramach wielkiej modernizacji (viewtopic.php?p=888204#p888204) wyrzucono z tramwajów magnetofony z angielskimi taśmami. Za dwa lata włożą je z powrotemMeWa pisze:A na pewno zrezygnowali? Bo przecież w metrze wprowadzono równolegle angielskie zapowiedzi... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w metrze ZTM zlecił angielskie komunikaty, a jednocześnie zlecił ich wycofanie z tramwajów.
BP, NMSP
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
MeWa pisze:A bibliotekę dźwięków kto opracowuje?
Inny dla każdego przetargu i przewoźnikaTyrystor pisze:Codziennie inny człowiek
No nie, sorry. Kto ogłaszał przetarg na tabor? To przewoźnik w praktyce wybiera SIP. SIWZ przetargu to również brocha miejskich przewoźników. Bo ajent kupi sobie to, co mu pasuje i spełnia wymagania, dlatego Mobilis poszedł w Macrosystem. A MZA i TW ogłaszając przetargi nie były najwidoczniej w stanie określić tego, czego wymagają, skoro trzeba biegać z kartami USB czy biegać w ogóle. Dopuściły TW bądź MZA coś, co wymaga biegania? To ich problem, a nie czyjkolwiek. Niech biegają, jak takie cuda kupili. Równie dobrze mógłbyś napisać: błędy w zapowiedziach bądź wycinanie obiektywnie pożądanych elementów tych zapowiedzi są pochodną kretyńskiej decyzji przewoźników na etapie ustalania wymagań odnośnie SIP podczas przetargów na tabor. Bo zdaje się, że przetarg na Swingi to był przetarg ogłaszany przez TW? Naprawdę nie widzisz nic dziwnego w tym, że komuś podczas tworzenia SIWZ umknął taki drobiazg?MisiekK pisze:Dopóki każdy przetarg na tabor będzie dostawał inne wymagania, a większość systemów informacji będzie oparta na technikach biegających z kartami USB czy CF między pojazdami to tak właśnie będzie i nic się nie zmieni.
MZA i TW nie ogłaszają przetargów bez uzgodnienia z ZTM-em SWIZ-u, a części dotyczącej informacji pasażerskiej w szczególności.Szeregowy_Równoległy pisze:Bo zdaje się, że przetarg na Swingi to był przetarg ogłaszany przez TW? Naprawdę nie widzisz nic dziwnego w tym, że komuś podczas tworzenia SIWZ umknął taki drobiazg?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem