Może od mojej ostatniej bytności na Wiatracznej (cztery lata temu) coś się zmieniło. Wtedy Ukraińcy narzekali wyłącznie na odcinek międzypowązkowski.Szeregowy_Równoległy pisze:Jeśli odcinek przynajmniej do Zawiszy, a bardziej do Centralnego jest międzypowązkowski, to masz rację.
Wszystkich Świętych 2013
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Otóż to! Zgadzamy się: robił. A ja dodaję: i robił będzie. Potrzeba poważniejszej zmiany, żeby coś na to poradzić.Bastian pisze:No właśnie robił! Czytaj, rozumiej!grzegorz pisze: ...bo poprzednio tego wcale nie robił?
Ta żonglerka grzędami, to taka inżynieria społeczna dla ubogich? MSPANC
Zamiast „?” powinienem „, hę?!” napisać.
4 lata to sporo, to raz. Ukraińcy, którzy mogą być przyzwyczajeni do ichniejszych standardów, nie są dla mnie aż tak miarodajni w kwestii narzekania na tłok. No i wreszcie: objętość kabiny jest stała.pawcio pisze:Może od mojej ostatniej bytności na Wiatracznej (cztery lata temu) coś się zmieniło. Wtedy Ukraińcy narzekali wyłącznie na odcinek międzypowązkowski.
- R-9 Chełmska
Akurat 116 to nie tylko Wilanów, tylko taki kręgosłup północ-południe. Odpowiedniejsze na solo byłoby choćby 193.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Dobrze, to ja może trochę rozwieje wątpliwości co do 116 - w piątek 7 brygad z "Redutowej" (4 przejęte z ITS-u) będzie obsługiwane solówkami, zaś pozostałe 9 brygad z "Woronicza" będzie nadal na przegubowce. Rozwieje też wątpliwości co do 182 - tam również tego dnia będą solówki.
Na pewno same Libera? To z czego Mobilis zejdzie, żeby móc wysłać dodatkowe 8 Jelczy? Soliny będą zatrudnione do obsługi 161, akurat będzie równe 20 brygad, a Alpina nigdzie nie zostaną zatrudnione? Przeglądając plany brygadowe pasowałoby, że na 115 wyjedzie dodatkowo 5 Jelczy Libero i 3 Solarisy Alpino. Dzięki temu każda z grup przetargowych miałaby maksymalną liczbę brygad (20 x Autosan Solina, 30 x Jelcz Libero, 20 x Solaris Alpino).Omni-Bus pisze:115: Aż 8 dodatkowych Jelczy Libero;
Nie, wyjedzie równo 30 Jelczy.ashir pisze:Na pewno same Libera? To z czego Mobilis zejdzie, żeby móc wysłać dodatkowe 8 Jelczy? Soliny będą zatrudnione do obsługi 161, akurat będzie równe 20 brygad, a Alpina nigdzie nie zostaną zatrudnione? Przeglądając plany brygadowe pasowałoby, że na 115 wyjedzie dodatkowo 5 Jelczy Libero i 3 Solarisy Alpino. Dzięki temu każda z grup przetargowych miałaby maksymalną liczbę brygad (20 x Autosan Solina, 30 x Jelcz Libero, 20 x Solaris Alpino).Omni-Bus pisze:115: Aż 8 dodatkowych Jelczy Libero;
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale fizycznie Mobilis ma tych Jelczy więcej i w uzgodnieniu z Organizatorem może wystawić ponad plan, co zawsze cieszy, bo w tej opcji kilometry dodatkowych brygad płatne są brama-brama 
Nie wiem skąd bierzesz dane, ale się nie zgadzają - Mobilis ma 3 brygady na 119, a na 177 3 brygady w dni świąteczne, więc wszystko się zgadza.ashir pisze:Podstawowo Mobilis ma 25 brygad (3x108, 4x119, 2x163, 5x177, 2x196, 2x201, 3x207, 2x209, 2x219).
Wiem i umowa też to przewiduje, ale te liczby tak fajnie pasują, że akurat wszystkie grupy miałyby po 20-30 brygad. Alpino taki dobry wóz, a tak zaniedbany przez ZTM, jak przychodzą jakieś zasilenia czy nawet na brygady nocne to uparcie wsadzają tam albo Soliny albo Libera.Szeregowy_Równoległy pisze:Ale fizycznie Mobilis ma tych Jelczy więcej i w uzgodnieniu z Organizatorem może wystawić ponad plan, co zawsze cieszy, bo w tej opcji kilometry dodatkowych brygad płatne są brama-brama
Możliwe, teraz jest trasa skrócona i jedna brygada mogła wylecieć. Podstawowo są jednak 4 brygady. A na 177 jest 5 brygad, a 2 listopada to sobota i ta linia jeździ według sobotniego rozkładu jazdy, więc nic się nie zgadza i czekam na odpowiedź jaka sytuacja będzie 2 listopada?Domas pisze:Nie wiem skąd bierzesz dane, ale się nie zgadzają - Mobilis ma 3 brygady na 119, a na 177 3 brygady w dni świąteczne, więc wszystko się zgadza.