Informacja pasażerska
Generalnie wszędzie tam, gdzie wprowadzono elektroniczne wyświetlacze (komunikacja miejska, kolej, ...) aktualizacja wyświetlaczy okazuje się znacznie trudniejsza niż wymiana dech.
Póki nie będą na tych ekranach wyświetlane właśnie takie utrudnienia jak 3-dniowy objazd, to są one kompletnie zbędne i wystarczającą informacją pasażerską jest taka jak np. w wozach serii 81, 82 czy 84.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Funkcjonalność elektrodech jest niewątpliwie większa niż dech tradycyjnych. Tylko Organizator nie korzysta z tego, czego sam się domagał.
Nie licząc opcji wgrywania nowej trasy na 3 dni, to jest drugi wariant, czyli kierowca sam może ustawić trasę zmienioną. Przykład: jak 1.11 jechałem 105 to od Browarnej do Królewskiej było napisane "Trasa zmieniona", a potem kierowca z powrotem przywrócił podstawową trasę od tego przystanku.
To samo zrobił w tygodniu kierowca solarisa na linii 112, kiedy przez kilka godzinMJ pisze:Nie licząc opcji wgrywania nowej trasy na 3 dni, to jest drugi wariant, czyli kierowca sam może ustawić trasę zmienioną. Przykład: jak 1.11 jechałem 105 to od Browarnej do Królewskiej było napisane "Trasa zmieniona", a potem kierowca z powrotem przywrócił podstawową trasę od tego przystanku.
linia wróciła na podstawową trasę zjeżdżając na Wysockiego. Dodatkowo wcześniej (sam z siebie) przez mikrofon poinformował o tymczasowej zmianie
185 - najlepsza linia w mieście!
I co z tego, skoro nawet w takim przypadku na tablicy bocznej wyświetlają się wszystkie przystanki trasy podstawowej?MJ pisze:Nie licząc opcji wgrywania nowej trasy na 3 dni, to jest drugi wariant, czyli kierowca sam może ustawić trasę zmienioną.
noidea
Nie wiem czy ktos zauważył ale stare many zaczęły gadać. podobno do konca roku wszystkie wozy MZA mają przemówić
5280
Była już o tym mowa, czyli pewnie SU15 zaczną gadać, bo na Neoplany czy starsze Jelcze, które nie zostaną skasowane to nie ma co liczyć.5280 pisze:Nie wiem czy ktos zauważył ale stare many zaczęły gadać. podobno do konca roku wszystkie wozy MZA mają przemówić
Czy mi się wydawało, czy był taki moment, że ktoś w ZTM zrozumiał na chwilę, że wożenie tablic 'trasa zmieniona' przez rok jest bez sensu?
Teraz jest wszystko po staremu, ale - był taki moment normalności czy ja go sobie w ramach chciejstwa wyśniłem?
Teraz jest wszystko po staremu, ale - był taki moment normalności czy ja go sobie w ramach chciejstwa wyśniłem?
Był. Całe objazdy M2C tak poszły.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No to dobrze pamiętam. Dlaczego ZTM o tym zapomniał? Zwolniono pracownika, który to wprowadził? Beton mu to wybił z głowy?
Żadne tam programowanie zmiany. To była tylko kwestia odległości międzyprzystankowych. Pytanie brzmi, jak częste/rzadkie będą takie przypadki od 09.11.2013 r., kiedy to była całkiem spora aktualizacja w tym zakresie.
I ona jest wprowadzona wszędzie, czy tylko tam, gdzie jest 'zjazd' zamiast 'zet'? Bo nie wiem, czy warto sprawdzać, wozu ze zjazdem nie spotkałem jeszcze ani razu...
Wszędzie, bo to siedzi w bieżącym rozkładzie jazdy, a nie sposobie jego interpretacji.
- R-9 Chełmska
Teraz zaś mamy o tyle wesoło, że wg Mobilisu trasa 141 czy 193 jest zmieniona, a wg MZA - wcale nie jest.pawcio pisze:Był. Całe objazdy M2C tak poszły.
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32