Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota

Moderator: Wiliam

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 18 lis 2013, 22:14

Patrzysz wybiórczo tylko z własnej perspektywy. 50-60% jadących 114 z Wilsona wysiada na Popiełuszki, Sadach i Włościańskiej.
To tym bardziej dowodzi, że 114 nie jest niezbędne na Broniewskiego, skoro mało osób korzysta z przystanków Park Olszyna, Duracza/Rudnickiego, Piaski i Reymonta. Problem jest z jednym ZP - Włościańska.
Trochę tych studentów jest... nie każdy potok ma sens zapewnienia bezpośredniej relacji, te mega popularne - owszem. Wyciągnij sobie mapę i popatrz na np. ZP Włościańska - jest w zasięgu 116 czy 180 w twoim mniemaniu?
Niespecjalnie. I prosiłbym o udowodnienie tezy, że z terenu ZP Włościańska, znakomicie obsługiwanego przez transport szynowy, występuje potok uzasadniający pozbawienie całego ciągu Żeromskiego połączenia z centrum i traktem. Oraz ponawiam: co ze studentami UKSW?
A nie wydaje ci się, że Politechniki to na dzielnicę Pragę Południe? Jest taka mało znana "uliczka" Ostrobramska i tramwaje na niej, aha...
No to 33 i 182 czy cokolwiek innego przy GUS-ie (przesiadka wygodniejsza niż przy Polibudzie), a Twoje pomysły w ogóle tego nie zmieniają.
Zgadnij, dlaczego np. jadąc z Wilanowskiej do Sadów wsiadam do metra i jadę do Wilsona na 114 by "wracać się" bardziej na południe Żoliborza? Dlaczego nie jadę bezpośrednim 35 albo do Metra Pola Mokotowskiego na 33? Naprawdę nie rozumiesz czemu tak ważna jest częsta linia z Wilsona do Broniewskiego i wydaje ci się, że czas przejazdu 33 do Mokotowskiego daje takie same wyniki, a w "niepotrzebnych" 114 i 122 ludzie na Wilsona nie mieszczą się ot tak dla fanaberii?
To jak tak bardzo potrzebujesz, 122 nikt nie chce kasować - wręcz przeciwnie, przydałoby się je trochę wzmocnić - dlatego, że obsługuje unikalne relacje, a nie dubluje tak jak 114.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

mieszkancyzoliborza

Post autor: mieszkancyzoliborza » 18 lis 2013, 22:42

Mówił dziad do obrazu... Do metra nie tylko z Włościańskiej jeżdżą, także w ogromnej liczbie z Sadów, Ks. Popiełuszki i in. Na samych Sadach gdy 3-4 minuty nie ma autobusu, jest tłum ludzi czekających na cokolwiek. Wzmocnione 122 tego nie załatwi. Część jedzie dalej Krasińskiego, duża część przesiada się na tramwaj czy jedzie np. właśnie do Włościańskiej.
Nie zamierzam brnąć w twój offtopic. 116 na Broniewskiego to nie tylko udostępnienie ZP Włościańska dojazdu na Trakt, przystanków w ciągu tej arterii jest nieco więcej, tymczasem połowa ludzi z Żeromskiego w 5 min jest w metrze piechotą, metro jedzie do centrum, a puszczonemu Krasińskiego 116 -> na Wilsona pozostanie przesiadka ze 114 na 116 na Trakt.

Paweł D.

Post autor: Paweł D. » 18 lis 2013, 22:59

mieszkancyzoliborza pisze:Mówił dziad do obrazu... (...)Na samych Sadach gdy 3-4 minuty nie ma autobusu, jest tłum ludzi czekających na cokolwiek. Wzmocnione 122 tego nie załatwi.
Rozumiem, że nie chodzi tylko o puszczenie 116 po trasie 114, ale także wzmocnienie tegoż 116 do 3-4 minut, bo przecież (ponoć) tłum się zbiera na Sadach...

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 lis 2013, 7:39

mieszkancyzoliborza pisze:tłum ludzi czekających na cokolwiek.
Ciekawe, że tych tłumów prawie nikt nie widzi...?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Georg

Post autor: Georg » 19 lis 2013, 8:14

To co dla Ciebie i innych zwykłych pasażerów jest ukryte, doskonale widzą obrońcy 520 z Chomiczówki. :)

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 19 lis 2013, 14:54

Vilén pisze:W zasadzie, mieszkancyzoliborza to najprawdopodobniej ta samo osoba, której wypociny się tam ostatnio najczęściej pojawiają…
Powiem to tak - jak się zmienia 'twarz' i zaczyna udawać kogoś innego, to dostawcę internetu też warto zmienić, bo za duzo śladów zostaje.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 19 lis 2013, 23:34

JacekM pisze:
mieszkancyzoliborza pisze:Trochę tych studentów jest... nie każdy potok ma sens zapewnienia bezpośredniej relacji, te mega popularne - owszem. Wyciągnij sobie mapę i popatrz na np. ZP Włościańska - jest w zasięgu 116 czy 180 w twoim mniemaniu?
Niespecjalnie. I prosiłbym o udowodnienie tezy, że z terenu ZP Włościańska, znakomicie obsługiwanego przez transport szynowy, występuje potok uzasadniający pozbawienie całego ciągu Żeromskiego połączenia z centrum i traktem. Oraz ponawiam: co ze studentami UKSW?
Studenci UKSW są w trakcie otrzymywania chodnika na Dewajtis i są ukontentowani. :term:

(aczkolwiek faktycznie czasem zastanawiam się, czy rano od rana do popołudnia 103 nie mogłoby być jednak dłuższe niż 12 metrów*, a jako były student kampusu na Wóycickiego jestem bardzo szczęśliwy z zagęszczenia 114 do 2 minut na odcinku Metro Młociny - Młociny-UKSW)

*) właściwie to od rana do popołudnia w dni powszednie. W stronę Tunelowej to babcie od Szpitala Bielańskiego po Piaski/Kochanowskiego ładnie wypełniają wóz, a w stronę Metra Młociny lud pracujący o świcie przepełnia odcinek Piaski - :mewa: Stare Bielany)
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 20 lis 2013, 9:49

Też się zgadzam, że 103 powinno się wzmocnić - imho lepiej podbić częstotliwość, bo z deskorolkami mógłby być problem w paru miejscach na trasie.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lis 2013, 10:44

MisiekK pisze:
Vilén pisze:W zasadzie, mieszkancyzoliborza to najprawdopodobniej ta samo osoba, której wypociny się tam ostatnio najczęściej pojawiają…
Powiem to tak - jak się zmienia 'twarz' i zaczyna udawać kogoś innego, to dostawcę internetu też warto zmienić, bo za duzo śladów zostaje.
To, że autor jest znanym trollem nie jest tematem tej dyskusji. Jeżeli wróci do trollowania - wyleci. Na razie dyskusja nie wykracza poza ramy mniej lub bardziej merytoryczne i w tych ramach proszę się mieścić, a nie poświęcać się dywagacjom tożsamościowym.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 20 lis 2013, 18:41

Idziemy w dobrym kierunku - 203 już zmieniło miejsce postoju na Młocinach.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 lis 2013, 22:19

@Bastian: Argumentacja na poziomie "jak Kali zabrać komuś linię, to dobrze, jak Kalemu zabrać linię, to źle*" to nie trollizm? Czy oryginalny "projekt" w ogóle spełniał kryteria określone w "Zasadach dyskusji na UK"?!

(o tym, że to kolejny przypadek wpuszczenia klona zbanowanego użytkownika rozumiem też nie wolno dyskutować?)

*-(chodzi oczywiście o argumentację, dlaczego niby ludzie przy tramwaju musieli mieć autobus na Trakt, a ludzie przy metrze - już nie).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Mario

Post autor: Mario » 20 lis 2013, 22:54

Tyrystor pisze:(...) jako były student kampusu na Wóycickiego jestem bardzo szczęśliwy z zagęszczenia 114 do 2 minut na odcinku Metro Młociny - Młociny-UKSW)
Ja natomiast zastanawiam się, czy o taki efekt chodziło: trzy 114 jednocześnie śmigają z Huty na UKSW. Pierwsza (przegub) zawalona po dach. Bezpośrednio za nią pusty krótki Man. Po ok. 1 minucie następny przegub - kebab z muchami, bo nie zdążył wypełnić się ludźmi.
(Stanie w korku na stojąco w E-8 na TMP między Encyklopedyczną a metrem stwarza szanse rozlicznych obserwacji...) :twisted:

Aha, policzyłem dziś frekwencję w jednym z porannych kursów szlachetnej linii 2. Ze swingującego tramwaju na Młocinach wysiadło aż 15 (piętnaście) osób.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 20 lis 2013, 23:55

Łunia dała, tram musi jeździć.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 21 lis 2013, 0:46

Mario pisze:
Tyrystor pisze:(...) jako były student kampusu na Wóycickiego jestem bardzo szczęśliwy z zagęszczenia 114 do 2 minut na odcinku Metro Młociny - Młociny-UKSW)
Ja natomiast zastanawiam się, czy o taki efekt chodziło: trzy 114 jednocześnie śmigają z Huty na UKSW. Pierwsza (przegub) zawalona po dach. Bezpośrednio za nią pusty krótki Man. Po ok. 1 minucie następny przegub - kebab z muchami, bo nie zdążył wypełnić się ludźmi.
Może ktoś miał cichą nadzieję, że studenci ogarną, że skoro się nie mieszczą i autobus przyjechał pełny po dłuższej chwili, to zaraz będzie kolejny, pusty? Ta zasada sprawdza się przy każdej silnej linii.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Kelly

Post autor: Kelly » 21 lis 2013, 1:05

Syndrom, jak ten ucieknie to się spóźnię. Wuj, że za minutę kolejny.

ODPOWIEDZ