Komunikacja w trakcie remontu Mostu Grota
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tramwajem jeździ zdecydowanie więcej osób, niż tylko zawartość 211, co widziałem na własne oczy ( i co napisałem w poście, na który rzekomo odpowiadasz); byłbym wdzięczny, gdy ta kwestia jednak nie była dyskutowana.
Pytam jednak po raz setny - skąd się wzięli (z czego się przesiedli) i - pomocniczo - co by tym osobom dało wydłużenie 211 do Młocin zamiast tramwaju.
Pytam jednak po raz setny - skąd się wzięli (z czego się przesiedli) i - pomocniczo - co by tym osobom dało wydłużenie 211 do Młocin zamiast tramwaju.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Wypowiedziałeś się kiedy ja tworzyłem swoją wypowiedź. Jeśli poprawi ci to nastrój, to mogę dorzucić cytat, żeby nie było niejasności do której wypowiedzi się odnoszę. Chociaż akurat ciebie nie podejrzewałem o to, że postanowisz się poprzyczepiać do kolejności postów.
A skąd biorą się ludzie w tramwaju - nie wiem. Niemniej większym powodzeniem od mojego 211 cieszyło się 314, może to jakaś wskazówka? Ewentualnie z Porajów mogą iść piechotą, daleko nie jest.
A skąd biorą się ludzie w tramwaju - nie wiem. Niemniej większym powodzeniem od mojego 211 cieszyło się 314, może to jakaś wskazówka? Ewentualnie z Porajów mogą iść piechotą, daleko nie jest.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to przepraszam. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale co się rzucasz? Widzę różnicę w kursach z Nowodworów, więc nie wszyscy lecą na 101 i E-8 jak się nam każe myśleć. Owszem Alpino to nie pojazd hurtowego przewozu i tramwaju nie zapełnia. Do tego dochodzi też całkiem dobrze obsadzane przez Nowodwory 314 + mieszańcy okolic Porajów oraz Picassa, olewający snujące się E-4 i dodając te grupki na wspólnym przystanku mamy zapełniony tramwaj.Szeregowy_Równoległy pisze:Kpisz, czy ty tak na poważnie? "Nie ma miejsc siedzących", dodajmy to tego parę osób stojących. Będzie 20 osób? Może 25? Wuj, raz się żyje, liczmy 30. Tak, niewątpliwie wypełnią tramwaj po brzegi.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale ci "nie wszyscy" to grupka. W większym gronie browary waliłem koło pętli na Nowodworach. To nie jest grupa w znaczący sposób wpływająca na frekwencję w tramwaju. To grupka nie wpływająca na ogólną ocenę sensu istnienia linii 2.
Teraz wiem komu zawdzięczam ciągle kręcącą się SM w tych rejonachSzeregowy_Równoległy pisze:W większym gronie browary waliłem koło pętli na Nowodworach.
Nigdzie nie napisałem, że 211 zbawia tramwaj... Jest tylko kolejnym klockiem do układanki. Chociaż pasażerowie 211 bez problemu zajmą w nim wszystkie miejsca siedzące....Szeregowy_Równoległy pisze:To nie jest grupa w znaczący sposób wpływająca na frekwencję w tramwaju. To grupka nie wpływająca na ogólną ocenę sensu istnienia linii 2.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W pierwszym tramwaju po przyjeździe 211 na Świdry może i tak, w kolejnych tramwajach, przyjeżdżających przed kolejnym 211 już nie. Ludzie wysiadający z 211 to nie jest potok, tylko grupka. Nie w momencie, kiedy mieliby Swinga w jakikolwiek znaczący sposób zapełniać.MisiekK pisze:Chociaż pasażerowie 211 bez problemu zajmą w nim wszystkie miejsca siedzące....
Do tego dochodzą pasażerowie 314 które po podbiciu też ma swoich amatorów i teoria o niekorzystaniu mieszkańców Nowodworów z tramwaju pada.Szeregowy_Równoległy pisze:W pierwszym tramwaju po przyjeździe 211 na Świdry może i tak, w kolejnych tramwajach, przyjeżdżających przed kolejnym 211 już nie. Ludzie wysiadający z 211 to nie jest potok, tylko grupka. Nie w momencie, kiedy mieliby Swinga w jakikolwiek znaczący sposób zapełniać.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja tylko twierdzę, że 211 nie wpływa w znaczący sposób na zapełnienie tramwaju. 314 może wpływać bardziej, chociaż nie wiem jak ludzie przyjeżdżający kursującą co 7 minut solówką mieliby zapełnić kursującego co 5 minut Swinga. Nawet jeśli wsypywać ich razem z tymi tłumami, co w twoim towarzystwie dojechały na Świderską 211. Jeśli w tramwaju są poważne ilości pasażerów, to oni skądś się biorą. Dalej obstawiam spacery z Porajów, ewentualnie mieszkańców okolicznych bloków, których jest sporo (bloków, więc mieszkańców tym bardziej) i są w stanie cokolwiek zapełnić. W przeciwieństwie do pasażerów 211.
Czyli się zgadzamy. Ludzie z Nowodworów z tramwaju też korzystają.Szeregowy_Równoległy pisze:Ja tylko twierdzę, że 211 nie wpływa w znaczący sposób na zapełnienie tramwaju. 314 może wpływać bardziej,
No to mamy dysonans poznawczy. Część z Was twardo broni frekwencji w 2, a zarazem sensu istnienia tej linii - zapewne w jakimś stopniu niebezpodstawnie. Inna część (w tym ja) stoi na stanowisku nie do końca popierającym jej funkcjonowanie. Wydaje mi się, że trudno obronić bardzo wysoką poranną częstotliwość, dlatego że poszczególne kursy są nierównomiernie wykorzystywane. Przyjedzie 211+314 + paru pieszych niedobitków - robi się spory w tej skali wsad (ale nie tłok). Potem nie przyjeżdża żadna dowozówka - i 'dwójka' jedzie do metra na pusto (bo że rano od metra każdy kurs jest pusty to oczywiste). Pewno ja mam to szczęście, że często widuję właśnie te przypadki, gdy zabrakło chętnych i 2 jedzie pusta. I na tym między innymi opieram swoje nieprzychylne wobec 'dwójki' zdanie. Nie powiem, widziałem też ludzi w tym wahadle - ale nigdy nie były to tłumy.
A w E-8 i E-6 drzwi nadal nie zamykają się wskutek nadpopytu i niewystarczającej podaży, więc to na pewno nie ci pasażerowie przenieśli się do tramwaju.
A w E-8 i E-6 drzwi nadal nie zamykają się wskutek nadpopytu i niewystarczającej podaży, więc to na pewno nie ci pasażerowie przenieśli się do tramwaju.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
Bez regularności i relatywnie wysokiej częstotliwości nie przyciągniesz pasażerów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Zróbmy od razu z tego marszrutkę… wyruszającą dopiero jak zbierze się komplet pasażerów na siedzących xD.emyl pisze:A może w szczycie porannym dałobysię na dwójce wprowadzić odjazdy na podstawie zarządzenia nadzoru...?