Piłka kopana we wszystkich odsłonach
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ale wziął pod uwagę w jakiej lidze sędziuje... Dokładne dośrodkowanie zdarza się dwa do trzech razy na kolejkę, więc szanse na to, że to byłoby udane nie były za duże.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Borze nieistniejący, jak Götze zajebiście strzelił... Nie dało się lepiej. Jednym ruchem nogi uciszyć Signal Iduna Park, jednocześnie nie ciesząc się z bramki. I to jakiej bramki. Druga i trzecia bramka też niczego sobie. Cały Bayern w tym sezonie: przetrzymać godzinkę hasania rywali, a potem wygrać mecz. A jak się da, tak jak dzisiaj, to wytrzeć sobie buty rywalem.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Nie widzę powodu dla którego Boruc miałby stracić miejsce w kadrze. Jest jednym z dwóch najlepszych bramkarzy? Jest. To czemu ma nie rywalizować ze Szczęsnym?
Pokaż mi drugiego polskiego bramkarza, aspirującego do reprezentacji (nie mówię o Cabaju czy Gliwie) który w ostatniej pięciolatce zaliczył tyle megażenujących wpadek w ważnych meczach. Słowacja-Polska, Irlandia Płn.-Polska, Stoke-Southampton, Arsenal-Southampton, w Fiorentinie też zdarzyła się chwila konkretnej nieuwagi...Na mistrzostwach '06 i '08 mimo że bronił dobrze, zbawcą drużyny nie był. Podczas ostatnich eliminacji - co miał puścić, puścił (vide:mecz z Ukrainą w Polsce)...Król jest nagi.
Boruc na pewno jest w czołówce polskich bramkarzy, ale...zbyt wiele osób (polskich dziennikarzy przede wszystkim) jest pod wrażeniem jego przystojnej buźki i tego mitycznego kozackiego charakteru, dzięki któremu pobijemy wszystkich kopaczy szmacianki na świecie
Boruc na pewno jest w czołówce polskich bramkarzy, ale...zbyt wiele osób (polskich dziennikarzy przede wszystkim) jest pod wrażeniem jego przystojnej buźki i tego mitycznego kozackiego charakteru, dzięki któremu pobijemy wszystkich kopaczy szmacianki na świecie
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Ja nie jestem pod wrażeniem jego buźki. Ja jestem pod wrażeniem jego statystyk. Nawet jeśli co jakiś czas widowiskowo coś spartoli, to pozostaje jednym z najlepszych bramkarzy w tym kraju. I w lidze angielskiej również. Nie mówię, że powinien mieć pewny plac, ale twierdzę, że powinien być powoływany, bo jest jednym z dwóch najlepszych bramkarzy uprawnionych do gry z orzełkiem. No i każdy, ale to każdy bramkarz miewa dołki. U Boruca dołki są zazwyczaj chwilowe. Boruc ma wyjebane, taki typ, nie podpala się, doświadczeniem Szczęsnego bije na głowę. Stać nas na skreślanie gościa dlatego, ze zawalił w tym sezonie dwie bramki, jednocześnie będąc jednym z autorów wyników osiąganych przez Southampton?
A na mistrzostwach '06 i '08 był jedynym, który przedłużał nadzieję. W '06 z Niemcami i w '08 z Austrią nic drużynie nie dał? Idź do lekarza, bo masz problemy z pamięcią. Oba te mecze, oba o wszystko, były spotkaniami naszych rywali z Borucem. I Boruc nie zawodził. Z Niemcami zawiódł Darek Dudka, z Austrią nie pamiętam kto faulował w naszym polu karnym (tak, ja twierdzę, że Webb się nie pomylił). I to, że z Niemcami czy Austrią do końca mogliśmy wierzyć w cokolwiek, to była przede wszystkim zasługa Boruca. Zbawcą nie był, bo nikt nie był, ale on jedyny wtedy sprawiał, że jakakolwiek wiara trwała dłużej niż do przerwy.
A na mistrzostwach '06 i '08 był jedynym, który przedłużał nadzieję. W '06 z Niemcami i w '08 z Austrią nic drużynie nie dał? Idź do lekarza, bo masz problemy z pamięcią. Oba te mecze, oba o wszystko, były spotkaniami naszych rywali z Borucem. I Boruc nie zawodził. Z Niemcami zawiódł Darek Dudka, z Austrią nie pamiętam kto faulował w naszym polu karnym (tak, ja twierdzę, że Webb się nie pomylił). I to, że z Niemcami czy Austrią do końca mogliśmy wierzyć w cokolwiek, to była przede wszystkim zasługa Boruca. Zbawcą nie był, bo nikt nie był, ale on jedyny wtedy sprawiał, że jakakolwiek wiara trwała dłużej niż do przerwy.
Jacek Bąk faulował. I zgadzam się, że nie możemy sobie pozwolić na odpalanie Boruca. A kto powinien stać - on, czy Szczęsny to już wtórna kwestia.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
A czy to nie przypadkiem Mariusz Lewandowski był tym faulującymSzeregowy_Równoległy pisze:z Austrią nie pamiętam kto faulował w naszym polu karnym (tak, ja twierdzę, że Webb się nie pomylił).
Pozdrawiam
Lewandowski.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Sorry, to Bąk upadł obok faulowanego Austryjaka i jakoś mi się zakodowało.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Czekam na wrzask, że sędziowie znowu skrzywdzili biedną Barcelonę. Bo przecież Barca zawsze jest skrzywdzona. Zawsze. Po tym zagraniu sędzia gwizdnął jedenastkę dla Barcelony, przedłużając jakiekolwiek nadzieje, bo tak tragicznej Barcelony jak dzisiaj nie widziałem od dawna. Nawet w zeszłym sezonie, z Bayernem, grali lepiej.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Arsenalowi sędzia też podarował karnego, w obu przypadkach zabrakło rzutu oka sędziego w powtórkę. Tyle że Yzil nie zdobył gola. A z tym pokrzywdzeniem Barcelony to do jakiej sytuacji pijesz (czy też powinienem pić ja, gdybym oglądał mecz)?Szeregowy_Równoległy pisze:Czekam na wrzask, że sędziowie znowu skrzywdzili biedną Barcelonę. Bo przecież Barca zawsze jest skrzywdzona. Zawsze. Po tym zagraniu sędzia gwizdnął jedenastkę dla Barcelony, przedłużając jakiekolwiek nadzieje, bo tak tragicznej Barcelony jak dzisiaj nie widziałem od dawna. Nawet w zeszłym sezonie, z Bayernem, grali lepiej.
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Piłem do tego, że kibice, piłkarze i działacze Barcelony bardzo, ale to bardzo często wietrzą spiski, uważają, że są krzywdzeni i że każda niekorzystna decyzja sędziów to zamach na zajebistość klubu.
Kiboli trzeba powywieszac za jaja na latarniach, szczegolnie tych z Zawiszy !!!!
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
A tobie co znowu?