Informacja pasażerska
Dokładnie, wracałem dziś do domu 180 jakoś po 5 i kierowca też był lekko zdziwiony brakiem przejazdu Krakowskim Przedmieściem. W autobusie nie było kartek, kierowca postał chwilę, po czym Knapik oznajmił wszystkim zmianę trasy, a po powrocie na trasę podstawową przystanki były już zapowiadane normalnie. Jak się chce, to można. 
Jeśli zmiana trasy jest zaplanowana (a była zaplanowana, o czym świadczą np. żółte kartki w 222 o godzinie 13), to powinna być ona wprowadzona do sterownika, a nie uruchamiana ad hoc.Walas pisze:Kierowca ma na sterowniku taką opcję jak: "zmiana trasy" i jak jest jakaś nagła zmiana trasy to powinien to użyć. Ale mało kierowców używa tej opcji.
Oczywiście, że była. Nawet był komunikat na stronie ZTM.bepe pisze:Jeśli zmiana trasy jest zaplanowana (a była zaplanowana, o czym świadczą np. żółte kartki w 222 o godzinie 13), to powinna być ona wprowadzona do sterownika, a nie uruchamiana ad hoc.
A ciekawe dlaczego 146 (np 1869 na 1/146) jeździ z informacją na przednim wyświetlaczu FALENICA TRASA ZMIENIONA, podczas gdy krańcuje na Błotach z powodu objazdu?
MotorMan 
-
Mateusz950
A czy było w numerze linii "146."?
No co jak co, ale widzę czym do pracy jadęMateusz950 pisze:A czy było w numerze linii "146."?
MotorMan 
Mateuszowi chodziło o to czy przy numerze linii na wyświetlaczu była kropka, ale dzisiaj widziałem co najmniej dwa wozy na 146, które miały napis "Falenica Trasa Zmieniona". Jak widać MZA przerasta możliwość poprawnego zaprogramowania wyświetlaczy.
Nie ma specjalnych rozkładów ZTM, dlatego jest problem. 
Grodziowe Scanie jeżdżą tak samo udekorowane.
Edit: ale Grodzio to Grodzio... Miesiąc po objeździe a w 147 nadal tablice z objazdem przez Nadwiśle
Edit: ale Grodzio to Grodzio... Miesiąc po objeździe a w 147 nadal tablice z objazdem przez Nadwiśle
MotorMan 
Przepiękna dekoracja kursów skróconych w A425, thanks to It's ITS 
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
I tak decha jest błędna, bo jednokierunkowa. 
- Piotrek_2274
Wczoraj na 124 kursował Neoplan z koralami zawierającymi przystanki Sworzniowa oraz Ogrody Działkowe Na Skraju (w jednym kierunku). W ogóle to ten drugi przystanek w końcu jest czynny czy nie? Cały ogrodzony, autobus się nie zatrzymuje, ale w rozkładach ZTMu figuruje jako czynny.
Przystanek Ogrody Działkowe Na Skraju 02 jest czasowo zawieszony.
Zauważyliście, że szumnie wprowadzane oznaczenia o przystankach niedostępnych dla niepełnosprawnych znikają z dech bocznych? Aktualizacja dechy i już symboli (!) nie ma....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Właśnie to samo chciałem teraz napisać bo stoję obok nowej dechy ósemki i nie ma tego oznaczeniaMisiekK pisze:Zauważyliście, że szumnie wprowadzane oznaczenia o przystankach niedostępnych dla niepełnosprawnych znikają z dech bocznych? Aktualizacja dechy i już symboli (!) nie ma....