Przypominam, że ja z Centrum Zarządzania Ruchem Kolejowym PKP PLK "współpracuję" (mać, mać, mać) na co dzień.MichalJ pisze:Naprawdę nie rozumiem zdziwienia.
Warszawskie dworce i przystanki kolejowe
Moderator: JacekM
- fik
- Naczelne Chamidło
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Primo, skąd mam wiedzieć, secundo, tym bardziej nie powinno cię to dziwić. Wola polityczna przenosi góry.
Hmm... co ja tam mówiłem?
Okazuje się, że ktoś tam na górze zagadał, pogadał etc. i wyszło.kuracyja pisze:Eee tam. Najwcześniej 7 stycznia.
Radość mieszkańców Niedźwiadka (i moja), dla kolejarzy kupę rozkładów i papierów do skorygowania
Oby nam jeszcze służby dobrze pilnowały tej stacji przed zabazgraniem, piknikami piwnymi itp.
Przystanek będzie przystankiem granicznym między pierwszą a drugą strefą biletową. Oznacza to, że pasażerowie wsiadający na nim do pociągów jadących w kierunku centrum Warszawy, będą mogli korzystać z biletów ważnych tylko w pierwszej strefie biletowej.
To co to znaczy, że z np. z Centrum do Niedźwiadka już nie?
Przystanek będzie przystankiem granicznym między pierwszą a drugą strefą biletową. Oznacza to, że pasażerowie wsiadający na nim do pociągów jadących w kierunku centrum Warszawy, będą mogli korzystać z biletów ważnych tylko w pierwszej strefie biletowej.
Jeżeli tak dosłownie to interpretować, to i bilet na dwie strefy musiałby być wtedy nieważny…Jacek Z. pisze:Przystanek będzie przystankiem granicznym między pierwszą a drugą strefą biletową. Oznacza to, że pasażerowie wsiadający na nim do pociągów jadących w kierunku centrum Warszawy, będą mogli korzystać z biletów ważnych tylko w pierwszej strefie biletowej.
Kiedy uruchomiono McDonald'sa na hali głównej dworca Centralnego? I od kiedy działa Wars Express przy południowo-wschodnim rogu hali dworca?
McDonald's jest czynny od 21 grudnia.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wars ekspres działał już w listopadzie. Zacną jajecznicę nawet mają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jajecznica w Warsie to legenda
ciężko to zepsuć, biorąc pod uwagę, że co rano w kilkudziesięciu pociągach serwuje się ją setkom pasażerów. Pora śniadaniowa w Warsie jest chyba bardziej oblegana od obiadowej, sam często korzystam, jak mam okazję.
Link do informacji z datami nt. Warsu podawałem wyżej. W porze lunchowej ten lokalik widziałem kilka razy - prawie pusty. A było to jeszcze przed otwarciem McD.
Bo ten lokalik jest w takim miejscu, że trudno tam trafić "przez przypadek". Jakby był w podziemiach albo z drugiej strony dworca (przy pętli), to na pewno cieszyłby się dużo większą popularnością.MichalJ pisze:W porze lunchowej ten lokalik widziałem kilka razy - prawie pusty.
I nawet 'szczałki' z hali nie ma.
- MeWa
- Cukiereczek
Nowy przystanek Ursus-Niedźwiadek otwarty - fajnie. Ale mam kilka uwag:
1) Kolejny wzór tablic informacyjnych i z nazwą stacji. Czy PLK już wie, jaki będzie stosować jednolity system informacji pasażerskiej, czy znowu na każdej stacji co innego będzie?
2) Czy jest jakaś promocja na żółtą farbę?
3) Czemu nie ma rozkładów przy wejściu na stację? Odjazdy pociągów można sprawdzić dopiero na peronie...
4) Przy nowych stacjach można byłoby już stosować także klapki czy elektroniczne wyświetlacze o odjazdach pociągów...
1) Kolejny wzór tablic informacyjnych i z nazwą stacji. Czy PLK już wie, jaki będzie stosować jednolity system informacji pasażerskiej, czy znowu na każdej stacji co innego będzie?
2) Czy jest jakaś promocja na żółtą farbę?
3) Czemu nie ma rozkładów przy wejściu na stację? Odjazdy pociągów można sprawdzić dopiero na peronie...
4) Przy nowych stacjach można byłoby już stosować także klapki czy elektroniczne wyświetlacze o odjazdach pociągów...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]