Awarie i wypadki kolejowe na Mazowszu
Moderator: JacekM
Elektrowóz ze składu do Łodzi popsuł się tuż pod wjazdem na Włochy, kilometr 6,200. 19111, Kurpiński.
Pasażerów zabierze Prząśniczka, 19155.
Akcja zakończona o 16;59.
Pasażerów zabierze Prząśniczka, 19155.
Akcja zakończona o 16;59.
EU07-015,
EU07-411
EU07-411
Jeszcze przed świętami:
Potrącenie człowieka na linii Warszawa - Radom (zakończone)
2013-12-23
Pociąg nr 21634 rel. Radom (16:40) - Warszawa Wschodnia (19:24) na odcinku Warszawa Dawidy - Warszawa Okęcie potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym.
Z powodu wypadku pociągi na linii Warszawa - Radom mogą być opóźnione około 20 - 30 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
Wypadek nie ma wpływu na kursowania pociągów do i z Lotniska Chopina.
-----
Aktualizacja godz. 23:20
Po zakończeniu czynności prokuratora na miejscu wypadku poc. nr 21634 pojechał w dalszą drogę i na linii Warszawa - Radom przywrócono rozkładową organizację ruchu pociągów.
Nie wiem w związku z czym to było, ale wczorajsze KM9 do Ciechanowa o 23:00 z Dw.Gdańskiego opóźnione o ok. 60 minut.
Dla jakiejś rodziny święta będą mało świąteczne:
A tu opóźnienia były:Potrącenie człowieka na linii Warszawa - Małkinia (zakończone)
2013-12-25
Pociąg PKP nr 41102 rel. Katowice - Białystok na szlaku Tłuszcz - Łochów potrącił człowieka ze skutkiem śmiertelnym. Przerwa w ruchu na odcinku Tłuszcz - Łochów.
Z powodu wypadku pociągi na odcinku Tłuszcz - Małkinia i Małkinia - Warszawa mogą być opóźnione ponad 60 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
-----
Aktualizacja godz. 21:06
W związku z wypadkiem pociągu PKP Intercity, na odcinku Łochów Tłuszcz uruchomiona została zastępcza komunikacja autobusowa.
-----
Aktualizacja godz. 23:54
Po zakończeniu czynności prokuratora na miejscu wypadku pociągu PKP Intercity, na linii Warszawa - Małkinia
Utrudnienia w ruchu pociągów na linii Warszawa - Skierniewice (zakończone)
2013-12-25
Na odcinku Radziwiłłów Mazowiecki - Żyrardów pociąg Przewozów Regionalnych najechał na przeszkodę i został uszkodzony. Ruch pociągów prowadzony będzie jednym torem.
Z powodu wypadku pociągi na linii Warszawa - Skierniewice mogą być opóźnione około 10 - 20 minut. Opóźnienia mogą ulegać zmianie.
-----
Aktualizacja godz. 23:10
Po awaryjnym sprowadzeniu składu pociągu Przewozów Regionalnych, na linii Warszawa - Skierniewice przywrócono rozkładową organizację ruchu pociągów.
Na wylocie do KM7 ze Wschodniej dziś przed 11:00 spotkały się, oddzielone zaledwie paroma odstępami, KM701 Dęblin i KM703 Pilawa - czyżby 12705 opóźniony ok. 60 minut (!) i planowo 19557, oba rozpoczynające bieg na Zachodniej?
Dokładnie tak
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Co dzisiaj się działo z pociągiem do Grodziska Mazowieckiego, który miał odjechać ze Wschodniego około 19? Jak przechodziłem miał bodaj 30 minut w plecy. Obieg się sypnął?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 255 | 414 | 523 | N43
Po świątecznej przerwie uaktywnił się radiostopowicz - R2, słyszalny od Grochowa do Włoch. Tym razem procedura skrócona, bez pytań o sn i model radiotelefonu.
Powtórne użycie o 15:43 - moje QTH o tej porze to Salomea - antena 144/430 MHz zewnętrzna na wysokości 4m npt. Sygnał radiostopu dość słaby.
Tym razem WSD pyta u numery radia.
Powtórne użycie o 15:43 - moje QTH o tej porze to Salomea - antena 144/430 MHz zewnętrzna na wysokości 4m npt. Sygnał radiostopu dość słaby.
Tym razem WSD pyta u numery radia.
15:39 został nadany sygnał Alarm, z jakości sygnału z bliskiej odległości Brzeska/Michałów/W-wa Wileńska Marki/CDOKP.
15:43? Tym razem z Południa Warszawy, bo do mnie nie doleciał.
15:43? Tym razem z Południa Warszawy, bo do mnie nie doleciał.
Czyli mamy do czynienia z dwoma źródłami nadawania. Ale ten o 15:43 nie wyglądał na antenę bazową - z taką samą siłą do Salomei docierają kierpocie ze swoimi ręczniakami z Zachodniej.
Sygnał radiostopu tutaj został totalnie przykryty przez nastawnię Włochy - słyszałem tylko pierwsze dwie sekwencje.
Sygnał radiostopu tutaj został totalnie przykryty przez nastawnię Włochy - słyszałem tylko pierwsze dwie sekwencje.
16:25 na R6 Alarm - Południowa część warszawy.
Może już daruj sobie te wypisówki... Ani to awaria, ani wypadek.
Ale utrudnienia w ruchu pociągów.
Pęknięcie szyny na linii średnicowej dalekobieżnej w Warszawie.
S3 też przez podmiejską.
EDIT: Przywrócono stałą organizację ruchu pociągów.
S3 też przez podmiejską.
EDIT: Przywrócono stałą organizację ruchu pociągów.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9