Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Książka skarg i wniosków
Moderator: vernalisadonis
A po to, że wypisówki w takim temacie były by ciekawsze od połowy innych rzeczy w tym dziale.
eNki
Czy nikomu niepotrzebny to bym polemizował. W przeciwieństwie do ashira jestem za utworzeniem takiego tematu. Ciekawią mnie te wszystkie łączenia nocne. Niemniej jednak, tak jak Matrix napisał, Siecool ma swoje zdanie na temat tego tematu i chyba go nie zmieni...kukuryk12 pisze:I tak ten dział to jeden wielki niepotrzebny nikomu spam, to co za problem stworzyć kolejny spam temat?
Kwestia gustu, bo ja nic ciekawszego nie widzę w brygadach nocnych od dziennych. Nawet łączenia brygad są często mało ciekawe.kukuryk12 pisze:A po to, że wypisówki w takim temacie były by ciekawsze od połowy innych rzeczy w tym dziale.
Ale spójrzmy na to z innej strony. Gdyby taki temat powstał, to nikomu by raczej nie wadził, osoby niezainteresowane tematem po prostu by go zlewały, ale podejrzewam, że była by duża grupa osób przeglądająca ten wątek. Niektórzy wypisują rzadkie okazy, jeszcze inni ginące gatunki i była by grupa, która wypisywała by życie nocne. Czemu by nie spróbować?
eNki
A jeszcze inną interesowałby ogólnie dawny temat z brygadami przekładańcami i co z tego? Wypisówki w Ginących Gatunkach czy Rzadkich Okazach chociaż teoretycznie mogą być komuś przydatne. Życie nocne natomiast nie, dowiedzieć się o brygadach nocnych i ich łączeniach można w dziale: "Rozkłady i obsługa" - są zresztą do tego stosowne tematy. Raczej o to sprinterowi chodziło, a nie czy na danej brygadzie jeździła ta, a może inna solówka.kukuryk12 pisze:Ale spójrzmy na to z innej strony. Taki temat gdyby powstał, to nikomu by nie wadził, a parę osób czerpało by z tego korzyść. Niektórzy wypisują rzadkie okazy, jeszcze inni ginące gatunki i była by grupa, która wypisywała by życie nocne. Czemu by nie spróbować?
Wszystkie tematy mogą być teoretycznie komuś przydatne. Nawet "życie nocne".
Wypisówki w życiu nocnym również mogłyby stać się przydatne nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie 
Nie chcesz tego tematu, tak jakby w nim miało być opisywanie Twoje życie intymne... pozornie nic w nim nie ma, ale kto wie?
To jest tylko jeden temat, który może tylko i wyłącznie rozruszać trochę ten dział. Gdyby on powstał i cieszył by się mała popularnością, to po prostu zostałby szybko usunięty...
Nie chcesz tego tematu, tak jakby w nim miało być opisywanie Twoje życie intymne... pozornie nic w nim nie ma, ale kto wie?
To jest tylko jeden temat, który może tylko i wyłącznie rozruszać trochę ten dział. Gdyby on powstał i cieszył by się mała popularnością, to po prostu zostałby szybko usunięty...
eNki
Nie, życie nocne nie, bo niby czemu? Jak szukasz jakiegoś pojazdu to masz do tego odpowiedni temat, do różnych rodzynków też, a od łączeń brygad i obsługi jest inny dział.sprinter pisze:Wszystkie tematy mogą być teoretycznie komuś przydatne. Nawet "życie nocne".
To wiele jeszcze innych tematów można przywrócić do życia, ale po co? Żeby tylko coś wypisać? To sztuka dla sztuki, nie wiem jakie korzyści mogą specjalnie płynąć z tego.kukuryk12 pisze:Wypisówki w życiu nocnym również mogłyby stać się przydatne nie tylko teoretycznie, ale i praktycznie
Oczywiście, żeby tylko wypisać.
A jaki inny sens ma ten temat? O godzinie 22:00 wypisujesz jakiś pojazd, który jeździł w zmianie A. Jaki tego jest sens?
Tylko wypisówka
A jaki inny sens ma ten temat? O godzinie 22:00 wypisujesz jakiś pojazd, który jeździł w zmianie A. Jaki tego jest sens?
Tylko wypisówka
eNki
No ja chyba nie, ale dobra. Czyli sam przyznajesz, że głębszego sensu to ten temat nie ma.kukuryk12 pisze:A jaki inny sens ma ten temat? O godzinie 22:00 wypisujesz jakiś pojazd, który jeździł w zmianie A. Jaki tego jest sens?
Tak samo, jak prawie wszystkie tematy tutaj.
Jedyny sensowny temat to Wypadki i Awarię bo czasem można się dowiedzieć co się stało, jakie były utrudnienia itp, a jakieś 2207>3/517 to proszę Cie... to jest śmiechu warte
EDIT: No i do tych ciekawszych tematów zaliczę jeszcze Zagubione Owieczki. A jakieś Modernizację 2013, Rzadkie Okazy, Ginące Gatunki? Czym ma to być lepsze od życia nocnego? I to, i to taka sama wypisówka.
BTW: Siedzę na tym forum z 4-5 lat a nadal nie wiem co to są te Modernizacje 2013
chyba nigdy nie odwiedziłem tego poddziału 
Jedyny sensowny temat to Wypadki i Awarię bo czasem można się dowiedzieć co się stało, jakie były utrudnienia itp, a jakieś 2207>3/517 to proszę Cie... to jest śmiechu warte
EDIT: No i do tych ciekawszych tematów zaliczę jeszcze Zagubione Owieczki. A jakieś Modernizację 2013, Rzadkie Okazy, Ginące Gatunki? Czym ma to być lepsze od życia nocnego? I to, i to taka sama wypisówka.
BTW: Siedzę na tym forum z 4-5 lat a nadal nie wiem co to są te Modernizacje 2013
eNki
Trochę to uogólnione (dopatruję się jednak więcej wartościowych tematów), ale zgadza się, dlatego doszliśmy do początku rozmowy, w jakim celu więcej spamu? Czyżby cię serce bolało, że tyle wozów w nocy widzisz i mało który możesz wypisać? 
Skoro życie nocne jest be, bo wypisówki tam są niepotrzebne, to ja przedstawię swoją wizję działu Obserwacje Brygadowe po małej reformie. Moim zdaniem można pozostawić tematy:
-Ginące Gatunki (autobusowe i tramwajowe)
-Rzadkie Okazy (połączone z Modernizacjami)
-Dziwadła (autobusowe i tramwajowe)
-Poszukiwane pojazdy
-Poszukiwane brygady
-Nowości autobusowe i tramwajowe (otwarte w swoim czasie)
Można jeszcze zostawić "Wypadki i awarie" oraz "Za ciasno, aby się dostać", bo z tego co wiem, dużo osób chętnie to czyta
"Tramwaje na wymarciu", "Modernizacje", "Dziwadła i nowości tramwajowe", "Zasilenia" (!), "Linie zastępcze i specjalne", "Brygady wtyczki" (!), "Autobusowe nowości taborowe", "Zagubione owieczki" out.
Co Wy o tym sądzicie?
-Ginące Gatunki (autobusowe i tramwajowe)
-Rzadkie Okazy (połączone z Modernizacjami)
-Dziwadła (autobusowe i tramwajowe)
-Poszukiwane pojazdy
-Poszukiwane brygady
-Nowości autobusowe i tramwajowe (otwarte w swoim czasie)
Można jeszcze zostawić "Wypadki i awarie" oraz "Za ciasno, aby się dostać", bo z tego co wiem, dużo osób chętnie to czyta
"Tramwaje na wymarciu", "Modernizacje", "Dziwadła i nowości tramwajowe", "Zasilenia" (!), "Linie zastępcze i specjalne", "Brygady wtyczki" (!), "Autobusowe nowości taborowe", "Zagubione owieczki" out.
Co Wy o tym sądzicie?
Jak się zainteresujesz szyną to poznasz modernizacje tramwajowe i kolejowe. Nie koniecznie z wypisówek, które dotyczą tylko tramwajów (a kiedyś też autobusów, których już nie ma).kukuryk12 pisze:BTW: Siedzę na tym forum z 4-5 lat a nadal nie wiem co to są te Modernizacje 2013chyba nigdy nie odwiedziłem tego poddziału
To czemu takie Rzadkie okazy czy inny "oryginalny"temacik może być, a życie nocne już nie? Idąc takim tokiem myślenia to trzeba wywalić co najmniej 70% tego chłamu.ashir pisze: ale zgadza się, dlatego doszliśmy do początku rozmowy, w jakim celu więcej spamu?
A co do mojego serduszka to się o nie nie zamartwiaj bo gdybym chciał, to tak ładnie bym ustroił poszukiwane pojazdy, że tak czy siak większość nocek bym wypisywał ;*
eNki