Okolicznościowe linie specjalne
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
W zabytkowych tramwajach obowiązują trochę inne zasady niż w przeciętnym tramwaju.Domas pisze:Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
Ale konduktorów mają.JotPeCet pisze:Tramwaje na Tetce też ich nie mają.
Taryfowe akurat takie same jak i w innych pojazdach. Jedynie nie można aktywować biletów krótko i długookresowych.MJ pisze:W zabytkowych tramwajach obowiązują trochę inne zasady niż w przeciętnym tramwaju.Domas pisze:Zabytkowe tramwaje należą do TW, więc mają umowę z ZTM-em i w tym chyba cały ból.
Jak ZTM zapłaci za wynajem autobusu, którego klub nie może wynająć?
A po co miałby od razu wynajmować??Kelly pisze:Jak ZTM zapłaci za wynajem autobusu, którego klub nie może wynająć?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Rozkład serduszkowego autobusu.KMKM pisze:KMKM Warszawa ponownie włącza się w organizację finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Tegoroczny finał odbędzie się dzięki pomocy Zarządu Transportu Miejskiego, firmy Mobilis oraz spółek Miejskie Zakłady Autobusowe oraz Tramwaje Warszawskie.
SERDUSZKOWY AUTOBUS
Dzięki współpracy z firmą Mobilis uruchomiona zostanie specjalna linia autobusowa "WOŚP" obsługiwana jednymi z najnowocześniejszych i najwygodniejszych autobusów kursujących po stołecznych ulicach. Dzięki współpracy ze spółką MZA wyjedzie także kultowy autobus Ikarus #5254. Jej trasa przebiegać będzie od pętli CH REDUTA przez Aleje Jerozolimskie, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście do pętli na pl. Bankowym. Autobusy pojawiać się będą na przystanku co 30 min. Przejazd będzie bezpłatny, jednak zachęcamy do wsparcia Orkiestry datkiem do puszki.
SERDUSZKOWY TRAMWAJ
KMKM Warszawa wspólnie ze spółką Tramwaje Warszawskie zapraszają na przejażdżki tramwajami linii "WOŚP", które będą kursować co dwadzieścia minut na trasie: PL. NARUTOWICZA - Grójecka - Al. Jerozolimskie - most Poniatowskiego - al. Zieleniecka - AL. ZIELENIECKA.
Rozkład serduszkowego tramwaju.
TW pisze:„Na ratunek” - XII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy
12 stycznia 2014 r. już po raz 22. zagra Wielka Orkiestra Świątecznej Pomocy. Spółka Tramwaje Warszawskie wraz z Klubem Miłośników Komunikacji Miejskiej na tę okoliczność udostępniają pasażerom specjalną linię dowozową „W”. Tym razem Orkiestra zagra pod hasłem: „Na ratunek”.
Spółka Tramwaje Warszawskie, wraz z Klubem Miłośników Komunikacji Miejskiej będą aktywnie wspierać tę zacną inicjatywę.
Z tej okazji 13 stycznia na warszawskie torowiska wyjadą trzy wagony tramwajowe do obsługi specjalnej linii „W”: wagon typu 102N, o numerze taborowym 5, skład wagonów 13N, o numerach taborowych 588+295 oraz skład wagonów 13N – numery taborowe 821+818.
Specjalna linia „W” kursować będzie w godzinach 12:00-21:00 na trasie: plac Narutowicza – Grójecka – plac Zawiszy – Aleje Jerozolimskie – Most Poniatowskiego – aleja Zieleniecka – Zieleniecka.
W tramwajach kwestować będą wolontariusze oraz członkowie KMKM Warszawa.
Przejazd ww. tramwajami jest bezpłatny. O godz. 20:00 tramwaje przystaną na czas „Światełka do nieba”.
Warto wspomnieć, iż zeszłoroczna akcja Spółki Tramwaje Warszawskie oraz Klubu Miłośników Komunikacji Miejskiej przyczyniła się do zwiększenia kwoty Fundacji o 13 665,57 zł. Zebrane pieniądze z roku na rok ustanawiają rekord i są dla nas – niezmiennie - miłym zaskoczeniem.
Mamy nadzieję, iż rok 2014 także będzie naszym małym cudem, który przyczyni się do sukcesu Orkiestry i pozwoli zebrać mnóstwo środków niezbędnych do zakupu specjalistycznego sprzętu dla dziecięcej medycyny ratunkowej i godnej opieki medycznej seniorów, którym to celom w tym roku Fundacja przyświeca.
Liczymy na Państwa hojność! Pamiętajmy, że znaczenie ma każda złotówka!
Ja tylko dodam, że wagon 295 odmówił nam współpracy z 588 więc będzie inny pojazd doczepiony do 588 - będzie małżeństwo mokotowsko-żoliborskie.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Wyjedzie #407? To będzie dopiero kolorowy skład.
Wagon 407 jest podobnie jak skład 588+295 z Mokotowa, przynajmniej jak jeździł liniowo to tak było. Poza tym nie potrzeba drugiego wagonu prowadzącego. 
407 jest wagonem prowadzącym niezdolnym do jazdy jako sterowany. Z 588 jeździ 685.Autobus Czerwon pisze:Wyjedzie #407? To będzie dopiero kolorowy skład.
ZTM pisze:Organizacja meczu na stadionie Legii – uruchomienie linii 901
Po zakończeniu meczu (ok. godz. 22:15) uruchomiona zostanie linia 901 kursująca na trasie:
w kierunku pętli DW. CENTRALNY od przystanku TORWAR 02 dalej trasą: al. Armii Ludowej – rondo Jazdy Polskiej – Waryńskiego – pl. Konstytucji – Marszałkowska – rondo Dmowskiego – Aleje Jerozolimskie – DW. CENTRALNY (przystanek 02),
w kierunku pętli WIATRACZNA od przystanku ROZBRAT 01 dalej trasą: al. Armii Ludowej – Most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – WIATRACZNA (przystanek 10).
W autobusach linii 901 obowiązuje pełna taryfa biletowa ZTM, tj. honorowane będą wszystkie rodzaje biletów.
ZTM pisze:Mecz piłki nożnej na stadionie Legii w dn. 2.03 – uruchomienie linii 901
dn. 02.03.2014 (niedziela)
Po zakończeniu meczu (ok. godz. 19: 45) uruchomione zostaną autobusy rozwozowe linii 901:
901
w kierunku pętli DW. CENTRALNY od przystanku TORWAR 02, dalej trasą: al. Armii Ludowej – rondo Jazdy Polskiej – Waryńskiego – pl. Konstytucji – Marszałkowska – rondo Dmowskiego – Aleje Jerozolimskie – DW. CENTRALNY (przystanek 02),
w kierunku pętli WIATRACZNA na przystanku ROZBRAT 01, dalej trasą: al. Armii Ludowej – Most Łazienkowski – al. Stanów Zjednoczonych – WIATRACZNA (przystanek 10).
W autobusach linii 901 obowiązuje pełna taryfa biletowa ZTM, tj. honorowane będą wszystkie rodzaje biletów.
Widzę, że nie ma info. Dziś kursuje linia tramwajowa LO (linia oporu) na trasie MARYMONT-POTOK - Mickiewicza - Andersa - Marszałkowska - Puławska - METRO WILANOWSKA. linia bezpłatna uruchomiona przez IPN.
11:12 13:12 odjazdy Dw. Gdański
Metro Wilanowska
11:12 13:12 odjazdy Dw. Gdański
Właśnie coś czytałem na monitorach w Swingach, ale nie mogłem niczego znaleźć w internecie. A to tylko wystarczyło wejść na stronę IPN (tylko wkradł się tam mały błąd, bo tramwaj nie dojeżdża na Wyścigi
). Dzięki.